Θήκη για iPhone του δίνει τη δυνατότητα να τρέχει Android

Ο developer Nick Lee έχει γίνει αναγνωρίσιμος επειδή κατά καιρούς έχει καταφέρει να τρέξει σε gadgets της Apple διάφορα λειτουργικά συστήματα. Αυτή τη φορά κατάφερε να τρέξει Android σε ένα iPhone χάρη σε μια ειδική θήκη.

Αν και όταν ο Lee παρουσίασε το Apple Watch που έτρεχε Windows 95 φανταστήκαμε ότι τα είχαμε δει όλα, ο ίδιος φαίνεται ότι είχε άλλες σκέψεις. Χρησιμοποιώντας το Android Open Source Project ο Lee έφτιαξε μια custom έκδοση Android Marshmallow η οποία τρέχει σε μια πλακέτα την οποία έφτιαξε μόνος του. Με τη βοήθεια ενός 3D printer έφτιαξε μια θήκη για το iPhone στην οποία χωρά η πλακέτα, μπαταρία και ότι άλλο χρειαζόταν και … έτοιμο το νέο project.

Αν και αρχικά έμοιαζε με κινητό τηλεφώνο των … αρχών της δεκαετίας του 1990, μετά από αρκετή μελέτη κατάφερε να βελτιστοποιήσει το σχεδιασμό του και έτσι πλέον η θήκη δεν είναι και πολύ μεγαλύτερη από μια θήκη με ενσωματωμένη μπαταρία. Θα βρείτε μάλιστα και υποδοχές για θύρες HDMI, USB αλλά και για κάρτα SD.

Δείτε το video που ακολουθεί, είναι κατατοπιστικό.

iPhone, Θήκη για iPhone του δίνει τη δυνατότητα να τρέχει Android

iPhone, Θήκη για iPhone του δίνει τη δυνατότητα να τρέχει Android

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Ζ.

Δηλαδή πληρώνεις ένα iPhone 6 που κοστίζει 600€ minimum και μετά πληρώνεις μια θήκη για να κάνεις το iPhone να συμπεριφέρεται σαν ένα Android των 100€ ή και λίγο χειρότερα…ενδιαφέρον!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Το σωτήριο για τους χρήστες android θα ήταν να βγάλει η apple μια θήκη με κόστος 300 ευρώ για να τρέχουν ios ,μπας και νιώσουν άνθρωποι και αυτοί !!
APLLE RULES & HATERS GONA HATE!!!! Πάμε για νέο ρεκόρ πωλήσεων από Οκτώμβρη!!
Θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους με τον νέο βασιλιά .IPHONE 7!!!!

Chris966

Μακάρι να τρίβουν τα μάτια τους όλοι και να τους κάνει η APPLE να καταπιούν τη γλώσσα τους με πρώτο και καλύτερο εμένα! Γιατί θεωρώ ότι όντως αυτή η εταιρία είναι βασηλιάς, αλλά θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να το δείξει και στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια και στις φήμες.

bill

πες τα ρε ανδρεα
ειχα καιρο να ακουσω τετοιο αστειο
μπραβο αντδρεα με μυαλο μεδουσας
το μονο που μπορει να κανει η apple ειναι σε κατι παιδακια σαν εσενα
θα περιμενουε κατι κατωτερο για να νοιωσουμε ανθρωποι
λογικο
δωσε τα φιλια μ στο κοπαδι
chears

Ekimolaos

The fanatics are getting worse by the day…
Και δεν αναφέρομαι μόνο στον “ΑΝΔΡΕΑΣ”, αλλά σε όλους και για όλα τα λειτουργικά. Ο φανατισμός έχει φτάσει τα όρια των φανατικών με τις θρησκείες. Μήπως να βγείτε και να αρχίσετε να σκοτώνετε στο όνομα της εταιρίας που είστε φανατισμένοι κιόλας;;; Είστε για λύπηση…

Στο θέμα τώρα. Ο τύπος έκανε πολύ καλό δουλειά, δεν είναι κάτι το εύκολο αυτό το κατόρθωμα – αλλά σίγουρα είναι κατόρθωμα. Προφανώς και δεν είναι smooth όπως σε μία ναυαρχίδα Android, γιατί ο τρόπος για να τρέξει είναι πολύ πολύπλοκος.

Μπράβο του, δεν είναι κάτι που θα χρησιμοποιούσα αλλά αυτό που βλέπω είναι ένας ΠΟΛΥ σημαντικός άνθρωπος για τον κόσμο της τεχνολογίας. Χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους ανθρώπους!!

Evans Manolis

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το πώς σκέφτονται(?) κάποιοι άνθρωποι. Αντί να θαυμάσουν το προγραμματιστικό μεγαλείο αυτού του gadget, σχολιάζουν -πάλι- το πόσο ανώτερη είναι η apple από άλλες εταιρίες.

Από ότι βλέπω κατάφερε να τρέχει πλήρες(;) android πάνω στο iOS!! Πόσο αξιοθαύμαστο είναι αυτό;! Πολλά μπράβο αξίζει αυτός ο άνθρωπος!

nikos

Εγω παντως αυτο που καταλαβαινω απο το βιντεακι ειναι οτι χρησιμοποιει απλα την οθονη του iphone για να τρεξει το λογισμικο απο <> αλλη πλακετα σαν να βαζεις ενα πυργο να δουλεψει πανω σε ενα imac!

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Bill You can’t handle the truth!! APLLE RULES!! Αν ενδιαφέρεσαι πουλάω ένα 5αρι 16 Gb . 200 Ευρώ με θήκη .Κουκλί είναι!! Πετάει!!!!! Πάρε να ξεστραβωθείς!!!

@Chris966 μην λυγίζεις & μην αμφιβάλλεις αδερφέ!! Τους έχουμε χαλαρά όλους!!! Το μεγαλείο θα ξεδιπλωθεί σε όλη του την έκταση , αλλά και εμείς θα πρέπει (μετά από την ανεπαίσθητη πτώση) να στηρίξουμε το νέο διαμάντι και ακόμη και αν έχουμε iphone , να αναβαθμίσουμε άμεσα και να πανηγυρίσουμε , γλεντώντας τους αντροιδακηδες και του γουιντοφονάκηδες με επιχειρήματα.

NtinosMD

Παιδια με πεισατε με τα επιχειραματα σας.@ΑΝΔΡΕΑΣ θελω οπωσδηποτε το αιφον που πουλας … σου δινω μαλιστα 250 να με εχεις στα υποψιν σου πρωτο πρωτο αν ειναι οντως οπως το λες !!!! Ευκαιρια μεγαλη !!!!!

Alex

@ΑΝΔΡΕΑΣ παραφραζοντας την παροιμία που κολλαει 100% εδω. Οταν εσεις τρωγατε βατομουρα εμεις ειχαμε χολιστερινη! Οταν θα συγκρινεις iphone με android θα βλεπεις ναβαρχιδες δλδ Galaxy S series, lg g series κτλ οχι yugo – ferrari, αλλα porsche- ferrari

Ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ στον developer και την ομαδα του, ελπιζω και του ευχομαι τα καλυτερα και να δουμε πραγματικα μεγαλα πραγματα και να βγαλει πολλα λεφτα απο αυτο του αξιζει, οπως και σε αλλους devs – programmers κτλ

alex

@ΑΝΔΡΕΑΣ
Ανδρεα τετοιο hate για το android που το βασιζεις?

ΠάνοςΛ

Σχολιάζοντας μόνο την τεχνολογική είδηση είναι λίγο παραπλανητικό το πως πλασάρεται το κατόρθωμα, οχι από το techblog αλλά από την πηγή. Ναι μεν αξιοθαύμαστο αλλά παραπλανητικό θα έλεγα. Το iphone δεν τρέχει android με την έννοια που θα περιμέναμε. Δηλαδή να γίνει compile ο κώδικας του android για τον επεξεργαστή και τα λοιπά μέρη του iphone και στη συνέχεια να φλασαριστεί.

Αντί αυτού έχουμε μια πλακέτα η οποία είναι αυτή που φιλοξενεί το android λειτουργικό και μια “client” κατά κάποιο τρόπο iOS εφαρμογή η οποία ουσιαστικά “δανείζει” την οθόνη, digitizer κτλ του iphone σαν input/output για την πλακέτα. Η επικοινωνία γίνεται μέσω της lightning port.

Είναι σα να λέμε το iphone τρέχει desktop windows και να χρησιμοποιούμε μια remote desktop εφαρμογή για να συνδεθούμε από το κινητό στο σταθερό μας υπολογιστή.

Γρηγορης

Φαντάσου ποσό απλό είναι το android που ο άλλος το έβαλε σε μια θήκη κ ένα app.δεν είμαι προγραμματιστής για να ξέρω πολλά,αλλά το θεωρώ γελοίο να μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό με μια θήκη κ ένα app κ να είναι κομπλέ πάνω σε ένα iPhone 6 κ οι εταιρίες να μη μπορούν να βάλουν το πιο “ώριμο” android σε ένα κινητό που να μη κολλάει κ να είναι κομπλέ.κ για να μη με φάτε είμαι χρήστης iPhone 6s και Galaxy s7 edge.κ είμαι απλός χρήστης που τα βλέπει σε καθημερινότητα.οχι δήθεν power που να τα σκαλίζει.

giannis

μου αρέσει που απαντάτε σοβαρά στο τρολ.. χειρότερο μυαλό έχετε εσείς.
εγώ δίνω 500 Αντρέα δώσε το σε εμένα να ξεστραβωθω σε παρακαλώ σε παρακαλώ σε παρακαλώ. Choose me

c3725320

Για όποιος λέει ότι είναι άχρηστο το μόνο που έχω να πω είναι ότι προφανώς δεν έχει ιδέα από app development και mobile web development. Κάτι τέτοιο θα ήταν απίστευτα χρήσιμο για έναν developer μιας και σου επιτρέπει να έχεις και τα 2 λειτουργικά στην ίδια συσκευή και να τεστάρεις πολύ πιο εύκολα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχεις το διαφορετικά λειτουργικά να τρέχουν στην ίδια οθόνη, οπότε είναι πολύ εύκολο να εντοπίσεις διαφορές από το ένα στο άλλο. Προφανώς για το μέσο χρήστη δεν έχει αξία, αλλά για να μπήκε στο κόπο κάποιος να αναπτύξει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση.

bill

αντρεα: θα σ λεγα τι να το κανεις το iphone αλλα θα πεσω στο διανοητικο σ επιπεδο αρα δν το κανω καταλαβες νομιζω
γρηγορης: ολοι νομιζω καταλαβαμε οτι λες μπαρουφες οτι εχει το σ7 για να μν φας κραξιμο
εδω εχει ψηφιστει απο τοσα κ τοσα φορουμς ως το καλυτερο smartphone του 2016
κ θα ρθεις εσυ να πεις οτι να ναι
δεν το εχω δουλεψει βεβαια γιατι εχω να πιασω σαμσουνγ απτο σ2
τριτον ο evans εχει δικιο αντι να σχολιαζουμε το επιτευμα του ανθρωπου ασχολουμαστε με το καθε αμυαλο κακομοιρακι (κ ναι επεσα κ εγω στην παγιδα αυτη κ σχολιασα αλλα δεν κρατηθηκα)
αλλα αμα δεν ειχαμε κ αυτους εδω θα χε φτασει αυτη η χωρα?
κ κατι ακυρο ειναι το μονο φορουμ απτα απειρα που κοιταζω καθημερινα
κ ειναι μακραν το πρωτο με τους πιο ασχετους κ τους πιο αμορφοτους φανατικους που εχω δει
πρωφανος δεν αναφερομαι σε ολους αλλα στο μεγαλυτερο ποσοστο που μπαινει εδω κ το μονο που λεει το ιφονε ειναι καλυτερο το ανδροιντ ειναι κλτερο κτλπ

samsungakias

meta thn eidhsh anarwtiwmoun an exoume 8/6 h einai protaprilia. apla tragiko xaxa xeftilisan ta iphone

Cobra

το android παιζει μπαλα μονο του.οποιοι εχουν να πιασουν android απο το 2000 περαστικα τους.το ios ειναι αξιοθρηνητο.σου κανει την ζωη μαρτυριο για τα πιο απλα πραγματακια.σιγα το Iphone.για τουβλο καλο ειναι.με 300 ευρω android κανεις σημερα τα ΠΑΝΤΑ.

Ανακιν

Σύμφωνο με τον @ΠανοςΛ δεν τρέχει το ίδιο το iPhone αντροιντ οπότε δεν έκανε κάτι σπουδαίο όσο για σένα @Ανδρεας πάρε κανένα Galaxy να δεις καινοτομία και πόσο πίσω βρίσκεσαι με το μηλαρακι σου

Κώστας Ζ.

@Ανδρέας καλα σου λεει ο @ανακιν, πάρε κανενα Galaxy, οποίο βρεις ρε,πήγαινε στη λαϊκή, στο σουπερ μαρκετ,την καινοτομία θα τη δεις μην αγχώνεσαι…Γιατί έτσι είναι η Samsung φιλαρακο,καινοτομίες παντού

Γρηγορης

@Bill δε θέλω να πω κάτι άσχημο για το s7.αν κατάλαβες σχολιάζω όπως ανέφερα το κωλοandroid.λειπαμε που παραποιεις το σχόλιο μου κ που μου λες ότι μάλλον δεν έχω το s7 για να μη φάω κράξιμο.δεν έχω να αποδείξω κάτι.εχω κ τα δυο γτ μου αρέσουν.εσυ πάλι μαλλον δεν διάβασες καλά το σχόλιο μου.το πρόβλημα μου δεν είναι το iPhone η το Samsung.το πρόβλημα μου είναι ότι τα iOS είναι φουλ σταθερά στις τελευταίες ναυαρχιδες ενώ τα android θα έχουν έστω κ ενα μικρό κόλλημα.δε μιλάω για εταιρείες λοιπόν μιλάω για λογισμικά.ανοιξε τα ματάκια σου κ μη προσπαθείς να με βγάλεις ψεύτη με μια φορά στα τόσα χρόνια που διαβάζω κ που σχολίασα εδώ μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i