Apple: Αναφορές θέλουν να κυκλοφορεί ειδική έκδοση iPhone αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας

Σύμφωνα με νέες αναφορές από την κινέζικη ιστοσελίδα ειδήσεων Caijing, η Apple εργάζεται πάνω στη κυκλοφορία μιας ειδικής έκδοσης των iPhone για τη κινέζικη αγορά.

Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται ύστερα από τη μείωση των πωλήσεων στην Κινέζικη αγορά. Οι περισσότεροι χρήστες στην Κίνα που αγοράζουν smartphones τα οποία κοστίζουν περίπου 5.000 yuan ή 650€ προτιμούν εταιρείες όπως η Huawei, η OPPO και η Vivo.

Οι αναφορές σχετικά με την Apple και τη σχέση της με την κινέζικη αγορά ποικίλουν. Κάποιες θέλουν την Apple να νιώθει ότι απειλείται εξαιτίας του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, κυρίως διότι σε μία έρευνα οι συμμετέχοντας απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να αγοράσουν και να υποστηρίξουν κινέζικες τοπικές εταιρείες.

Επιπλέον, άλλες αναφορές λένε ότι η Apple ισχυρίζεται ότι δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την κινέζικη αγορά, γι’ αυτό θα κάνει ότι χρειαστεί για να ενισχύσει την παρουσία της σε αυτή.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν και πότε ο αμερικάνικος κολοσσός θα κυκλοφορήσει αυτή την ειδική έκδοση του iPhone για την κινέζικη αγορά. Ωστόσο, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν ο κινέζοι χρήστες θα προτιμήσουν να αγοράσουν ένα premium smartphone το οποίο δεν θα έχει premium χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει το iPhone 6s Made in India, με στόχο να προσελκύσει τους καταναλωτές της χώρες, για τους οποίους τα iPhone είναι κάπως ακριβά.

Επεξεργάστηκε την 14 Φεβρουαρίου 2022 13:30

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.