Η Apple ζητάει συγγνώμη, προχωράει σε αλλαγές και μειώνει το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας

Apple ζητάει συγγνώμη αλλαγές κόστος αντικατάστασης μπαταρίας, Η Apple ζητάει συγγνώμη, προχωράει σε αλλαγές και μειώνει το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας

Η Apple γνωστοποίησε πως μειώνει την ισχύ των παλαιότερων iPhones για την διατήρηση της υγείας των φθαρμένων μπαταριών και προκάλεσε… παγκόσμια φρενίτιδα στο τεχνολογικό κοινό. Τέσσερις μεγάλοι κατασκευαστές τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος, αρνούμενοι πως μιμούνται το Cupertino, ενώ οι συνεχώς καταθέτονται μηνύσεις εναντίον του.

Ο Αμερικανός κατασκευαστής, αντιλαμβανόμενος τις διαστάσεις που πήρε το συγκεκριμένο ζήτημα, δημοσίευσε ένα ηλεκτρονικό γράμμα με τίτλο “Ένα μήνυμα στους πελάτες μας για τις μπαταρίες και τις επιδόσεις του iPhone”. Μέσα από αυτό ζητάει συγγνώμη σε όλους τους απογοητευμένους και ενοχλημένους κατόχους iPhone μοντέλων. Ξεκαθαρίζει πως οι προθέσεις της ως εταιρεία δεν ήταν ποτέ να μειώσει εσκεμμένα την ζωή κάποιου προϊόντος ή να υποβαθμίσει την εμπειρία χρήσης μέσω αναβαθμίσεων. Ο στόχος της ήταν πάντα η δημιουργία συσκευών των οποίων οι πελάτες θα αγαπούν και σημαντικό κομμάτι αυτού είναι η μακρά διάρκεια ζωής των iPhones.

Apple ζητάει συγγνώμη αλλαγές κόστος αντικατάστασης μπαταρίας, Η Apple ζητάει συγγνώμη, προχωράει σε αλλαγές και μειώνει το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας

Η Apple αναγνώρισε πως πολλοί χρήστες ίσως αισθάνονται απογοητευμένοι, όπως προαναφέρθηκε, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη παρεξήγηση, ενώ γνωστοποίησε και τα μέτρα που θα λάβει για την αποκατάσταση της καλής της φήμης. Αρχικά, από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2018 η αντικατάσταση μπαταρίας σε iPhones (από το iPhone 6 και νεότερα) θα κοστίζει 29 δολάρια, αρκεί εκείνη να έχει συμπληρώσει τους κύκλους της και να θεωρείται φθαρμένη. Επίσης, στις αρχές του έτους θα διατεθεί μια ενημέρωση του iOS, στην οποία θα περιλαμβάνεται πλέον ένα εγχειρίδιο ή κάποια εφαρμογή που θα ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας και το αν αυτή βρίσκεται σε στάδιο που μειώνει την ισχύ του iPhone.

Το μεγάλο γράμμα καταλήγει με την Apple να σημειώνει πως “για εμάς, η εμπιστοσύνη τον πελατών μας σημαίνει τα πάντα. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να δουλεύουμε για να την κερδίσουμε και να την διατηρούμε. Είμαστε σε θέση να κάνουμε το έργο που μπορούμε επειδή εσείς μας πιστεύετε και μας υποστηρίζετε, κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε θα το πάρουμε ως δεδομένο.” Σίγουρα πρόκειται για μια ορθή κίνηση από τον κατασκευαστή. Όπως και να έχει όμως, η ζημιά που έγινε δύσκολα θα διορθωθεί. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την εκτενή ανάρτηση του Cupertino εδώ.

Apple ζητάει συγγνώμη αλλαγές κόστος αντικατάστασης μπαταρίας, Η Apple ζητάει συγγνώμη, προχωράει σε αλλαγές και μειώνει το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας

Apple ζητάει συγγνώμη αλλαγές κόστος αντικατάστασης μπαταρίας, Η Apple ζητάει συγγνώμη, προχωράει σε αλλαγές και μειώνει το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Αχ δάκρυσα..

KnightRider

Καταρχάς όταν βγαίνει αναβάθμιση υποτίθεται πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις και όχι bugs, δεν δικαιολογείται μια εταιρία που βγάζει ένα κινητό κάθε χρόνο να μην μπορεί να το βελτιώσει αλλά αντίθετα να το καθυστερεί.
Επίσης δεν δικαιολογείται η αιτιολογία της αλλαγής της μπαταρίας καθώς από όσο ξέρω η μπαταρία δεν μειώνει την παροχή ρεύματος στο κινητό απλά εξαντλείται πιο γρήγορα.
Marketing trick είναι όλο αυτό και καλό είναι οι κάτοχοι iphone που έχουν προεγκατεστημένο iOS να ψάχνουν σχόλια στο Internet για το καινούργιο iOS πριν το αναβαθμίσουν και πέσουν θύμα marketing !!

Chris _BMW

Το καλο απο αυτήν την ιστορία ειναι οτι θα αλλάξουμε μπαταρία με κανα 40ευρο.. και .. για ένα ακόμη χρόνο και κάτι μια χαρά θα δουλεύει το 6s μου..

dimitrisdim14

Κατάλαβε ότι θα χάσει αρκετούς πελάτες από αυτό και ζήτησε συγγνώμη …

CleaverMan

apple δεν μας…..

Αστέριος Στέλιος

Είναι αυτό που έλεγε στο κολοκοτρωνιτσι. .. εμπρός …πίσω! !! Ακους εκεί αντί για αναβάθμιση τους έστελνε υποβάθμιση! !!! Α-πα-ρά-δε-κτο …
Θα πηδηχτώ απ το παράθυρο που έλεγε και ο Θεοφάνους !!!
Στα θετικά η παραδοχή και το χαμηλότερο κόστος αντικατάστασης μπαταρίας αλλά ήδη η λάσπη στη …γυαλιστερή και απαστράπρουσα Apple… έπεσε και θα μείνει !!!

vangtsog

Καλά αφού θα βγάλει πρόγραμμα αντικατάστασης των μπαταριών όπως λέει, τότε γιατί δεν αναφέρει ότι στην επόμενη αναβάθμιση του IOS θα επαναφέρει την λειτουργία των επεξεργαστών των παλαιότερων iphone στους σωστούς χρονισμούς; Στην τελική δεν νομίζω να ένοιαξε και πολλούς το αν θα μειωθεί η διάρκεια μπαταρίας της ζωής αλλά φαντάζομαι ενόχλησε περισσότερο η μείωση απόδοσης του επεξεργαστή.

KnightRider

Φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο marketing πέφτει ποια στον κάτοχο προηγούμενου μοντέλου iPhone να αναγκαστεί να αγοράσει το καινούργιο και πως δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε καινούργιο iOS που βγαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα και bugs. Όλα αυτά είναι Φαύλος κύκλος !!

txds

το καλο απο αυτη την υποθεση ειναι οτι μερικα προβατα μπορει να ξυπνησουν.
τωρα οσοι το ξεχνανε με γλυφιτζουρι δωρο δεν εχω κατι να πω .

stavag

Υπάρχει εταιρεία που σου λέει στην μούρη ναι σου κάνω σαμποτάζ στην συσκευή σου, για να πήγαινει χειρότερα και υπάρχει κόσμος που τους εμπιστεύεται ακόμα?

Gvirginia

Μπράβο στους 2-3 χρήστες που ερεύνησαν το θέμα και στο Geekbench.
Για μένα δεν έκανε κακά με το να χρησιμοποιήσει αυτή την τακτική, αλλά με το να την αποκρύψει. Θα μπορούσε εξαρχής να κάνει αυτό που γράφει το άρθρο.

@KnightRider

Είπε κανείς ότι μειώνεται η παροχή ρεύματος? Μειώθηκε η χωρητικότητα και η Apple για να κρατήσει τις ίδιες ώρες λειτουργίας της συσκευής, υποχρόνισε τον επεξεργαστή (έριξε τάση και ρολόγια).
Επίσης συνεχίζεις τις …. με τα bugs. Βρες μου λειτουργικό ή αναβάθμιση λειτουργικού που να μην έχει έστω ένα bug και άσε το κλασικό “Μα υποτίθεται είναι το καλύτερο λειτουργικό και δε θα έπρεπε να έχει bugs.”
Είπαμε, μισείτε μερικοί την Apple (οκ, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα) αλλά σταματήστε να κάνετε την τρίχα τριχιά.

@vangtsog

Προσωπικά θα προτιμούσα να μπορώ να κάνω τα τηλέφωνα μου χωρίς να χρειάζομαι φορτιστή στις 3 ώρες, παρά να έχω turbo επεξεργαστή και να μου κλείνει η συσκευή. Θεωρώ ότι είναι έξυπνο >τηλέφωνο< .
Άλλα όπως είπα παραπάνω, απαράδεκτη η μυστικότητα και μπράβο σε αυτούς που απέδειξαν τι γίνεται.

agnostos13

@Gvirginia:
Για το τελευταίο μπορείς να βάζεις “low power mode”…

Chris _BMW

@txds

Εγώ ξύπνησα και θα αλλάξω λειτουργικό και θα πάω στην «Αγία» Google και στο «άγιο,ταπεινό και υπέρ του καταναλωτή» Android..
Τωρα για τηλέφωνο επειδή τα «Αγία» Pixel έβγαλαν κανα δυο προβληματάκια παρα την τίμια τιμή τους θα πάρω κάποιο απο τις 10 δες τίμιες συσκευές Android που κυκλοφορούν εκει έξω και που πάντα σέβονται τον πελάτη τους ….

Αστέριος Στέλιος

Όσο για το ποιοι σωστά ή λάθος εεμηνεύσαμε την κίνηση της εταιρείας να πράξει ότι έπραξε και μετά να ζητήσει συγνώμη. …τιη αλήθεια τη λέει η λέξη “συγνωμη”. ..δηλαδή εσφαλα και μάλιστα δεν σε ενημέρωσα τι συμβαίνει στη συσκευή σου ούτε σε προειδοποιήσα …ποσο μάλιστανα σε ρωτήσω αν θες να κάνω αυτό που νομίζω πως είναι το καλύτερο για να επιλέξεις ( αφού σε ενημερώσω πρώτα και για το ένα και για το άλλο)

Gvirginia

@agnostos13

Αν εννοείς για να κρατάει η μπαταρία, δε γνωρίζω τι ακριβώς κάνει το low power mode.
Τώρα διάβασα κάποια παραπάνω πράγματα που έκανε μαζί με τον υποχρονισμό, όπως μείωση έντασης μεγαφώνου, κλείσιμο εφαρμογών παρασκηνίου κτλ, αλλά παράλληλα υπηρεσίες τοποθεσίας, ποιότητα κάμερας κτλ λειτουργούν κανονικά.

Εμένα στο P9 Lite που έχει ένα Ultra Power Mode, το κάνει ουσιαστικά dumb phone.

Ευάγγελος

Apple δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νείλος, παράτησε τα…

Nio

Πόσα τέτοια έχει κάνει και δεν το έχει ανακοινώσει….. Τρυκ ήταν για να πουλήσει μπαταριες… Ρε πόσο έξυπνοι είναι πια αυτοί οι επιχειρηματίες…

ChrizGR

Εγω το μόνο που κατάλαβα απο αυτή την ιστορία είναι το ότι η apple δεν ενσωματώνει καλης ποιότητας μπαταριες στα κινητά της. Δηλαδη με λιγα λογια απο το να της χαλανε οι μπαταριες σε εναμιση χρονο και να ακουει παραπονα, καθε χρονο κανει underclock τον επεξεργαστη και ξεμπερδευει. Κατα την γνωμη μου η λύση είναι να βάλει καλύτερες μπαταρίες και οχι να προσπαθεί να γλιτώσει χρήματα από τις μπαταρίες. Τώρα…έτσι όπως τα έκανε…της εύχομαι καλά ξεμπερδέματα….

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

η παραδοχη αυτη της ενοχης ειναι το μεγαλυτερο φιασκο στην ιστορια. μεγαλυτερο και απο το χακαρισμα ολων σχεδoν των λογαριασμων της yahoo , μεγαλυτερο και απο την προβληματικη μπαταρια του note 7.

πολλοι ομως τα λεγανε οτι η 3 ετη υποστηριξη στα iphone ηταν για τα ματια του κοσμου καθως μετα απο καθε αναβαθμιση το iphone γινοταν χειροτερο και πιο αργο….

και
δε με πειθει η δηλωση της samsung οτι δεν κανει το ιδιο…. το κανει…. απλα οχι εμπλεκοντας την μπαταρια στην προσπαθεια να σου καταστρεψει το κινητο….

δεν ειναι τυχαιο οτι ολα τα samsung μεσα στο 6 μηνο χανουν επιδοσεις και μετα απο 2,3 χρονια σερνονται. το ιδιο κανει η samsung απλα εχει βρει αλλο τροπο που ακομα παραμενει αδιερευνητος σε εμας! οπως αδιερευνητη ηταν τοσα χρονια η δολια πρακτικη της ξεφτυλισμενης apple

One

Καλό είναι που ζητάει συγνώμη αλλά καλύτερο θα ήταν να βάζει μεγαλύτερες μπαταρίες στα κινητά της και να μην αναγκάζεται ο καταναλωτής να αλλάζει μπαταρία κάθε χρόνο.

James

Chris_bmw “Το καλο απο αυτήν την ιστορία ειναι οτι θα αλλάξουμε μπαταρία με κανα 40ευρο.. και .. για ένα ακόμη χρόνο και κάτι μια χαρά θα δουλεύει το 6s μου..”

Να πεις ευχαριστώ σε αυτούς που εκραξαν την Apple και καρπώνεσαι τώρα το όφελος, γιατί εσύ θυμάμαι την υπερασπίστηκες…

KnightRider

@One
H Apple με όλα αυτά επίτηδες δεν βάζει μεγαλύτερες μπαταρίες γιατί ξέρουν ότι χαλάει πιο γρήγορα επειδή τρώει πολύ ρεύμα ώστε μετά ο χρήστης να αναγκαστεί να αλλάζει μπαταρία κάθε χρόνο.
@Gvirginia
Μην κοιτάς που το Android είναι σε πάρα πολλές συσκευές εκεί λογικό να έχει bugs, δεν δικαιολογείται όμως μια εταιρία που βγάζει δικό της κινητό με δικό της λειτουργικό να έχει bugs και να κάνει λαμογιές στους χρήστες παλαιών iPhone επειδή χαλάει η μπαταρία, μισούμε την Apple όπως λες γιατί είναι αισχρά αυτά τα πράγματα που κάνουν στους καταναλωτές ενώ έχουν πληρώσει πολλά λεφτά.

giorgosgek

Το ενα που λεει αναιρει το αλλο , μεχρι και σε αυτο σαλτσες και φουμαρα ειναι. Πως στοχος ειναι η εμπειρια χρησης οταν τα αχρηστευεις εσκεμμενα και κρυφα . Μεχρι και αυτο το γεγονος , το γυριζει σε μαρκετινγκ για να παρει ο κοσμος μπαταριες στα ηδη αχρηστα Iphone, γιατι ειναι θεμα software , θα σου παρουν λεφτα και για την εργασια να στο ανοιξουν. Ντροπη τους πραγματικα. Δεν ξερω αν πτωχευει ακομα , αλλα κατα διαολου παει σιγουρα και το βλεπει και η ιδια , γι’αυτο παει να τα μπαλωσει με τις μειωσεις των τιμων. Η νοκια , η sony , η phillips και αλλες πολλες , πρωτες ηταν μεχρι που σταδιακα εγιναν τελευταιες, μην ανησυχειτε, ειναι πολυ πιο ευκολο απο οσο νομιζετε, ειδικα για μια εταιρεια που επαναυπαυεται 3-4 χρονια , υπερκοστολογει καθε χρονο τα προιοντα της και εξαπατει τους πελατες. Μην ακουσω τιποτα , το ειδατε ολοι τωρα , αυτοι που την ταιζαν φταινε, γιατι βλεπουν τον φανατισμο που γινεται , η apple και η καθε apple. Υποταγη σε καμια εταιρεια

NtinosMD

Α καλα … να χαμε να λεγαμε και μπαφους να φουμερναμε

Gvirginia

@Nio Δε θα ήταν πιο εύκολο να βάζει χειρότερη – μικρότερη μπαταρία ή να έχει πειραγμένη εφαρμογή, όπου δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας, και στο χρόνο να βγάζει μήνυμα ότι θέλει αλλαγή μπαταρίας (ενώ στην πραγματικότητα δε θέλει)? Αν ήθελε να πουλήσει μπαταρίες… @ChrizGR Και την καλύτερη μπαταρία να έβαζε, πάλι θα ήθελε αλλαγή μετά από χρόνια. Θεωρώ ότι δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν οι μπαταρίες είναι κακής ποιότητας, γιατί δεν υπάρχει κάποιο συγκριτικό μεταξύ των κατασκευαστών. @Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš Σοβαρά, θεωρείς μεγαλύτερο φιάσκο το παραπάνω δηλαδή, να το πω όσο πιο απλά γίνεται, τη τακτική να πουλήσει νέες συσκευές (κόστος στον πελάτη ~700€ αν δεν πουλήσει την παλιά συσκευή) από τις εκρήξεις (καταστροφή συσκευής, περιουσίας και κίνδυνος υγείας του πελάτη) και την υποκλοπή ευαίσθητων στοιχείων από το email εκατομμύριων χρηστών (μάθανε διευθύνσεις, ΑΦΜ, ονόματα κοκ) ? Εν τέλη το θέμα είναι ότι με μια αλλαγή μπαταρίας, η συσκευή στρώνει και έχεις την υποστήριξη των 3 χρόνων. Υπάρχει και δημοσίευση όπου χρήστης άλλαξε τη μπαταρία του και η συσκευή πέταγε. Σου λέει τώρα αυτός με το 6S, “Αντί να το πουλήσω – επειδή σέρνεται – και να δώσω άλλα 500+€ για το νέο μοντέλο, θα δώσω… Συνέχεια »

Nickolas

@Gvirginia
“Προσωπικά θα προτιμούσα να μπορώ να κάνω τα τηλέφωνα μου χωρίς να χρειάζομαι φορτιστή στις 3 ώρες, παρά να έχω turbo επεξεργαστή και να μου κλείνει η συσκευή. Θεωρώ ότι είναι έξυπνο >τηλέφωνο< "
Νομίζω οι περισσότεροι κάτοχοι iphone θα διαφωνήσουν μαζί σου. Ένας από τους λόγους που αγοράζουν iphone είναι για την smooth εμπειρία και την ταχύτητα, παιχνίδια, άνοιγμα εφαρμογών όλα λειτουργούν ομαλά και γρήγορα. Αν τους κατεβάσεις την ταχύτητα των επεξεργαστών, με τους οποίους η Apple έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια, τότε χάνεται και αυτή η εμπειρία, γι'αυτό το λόγο δημιουργήθηκε όλο αυτό το ζήτημα, επειδή μετά βλέπουν κολλήματα και οι συσκευές τους δε λειτουργούν όπως πριν. Τα iphone έτσι κι αλλιώς δε φημίζονταν και ποτέ για την τρομερή μπαταρία με εξαίρεση ίσως τα plus μοντέλα.

Τώρα από εδώ και πέρα καλό έκανε το κράξιμο θα μπορέσουν αρκετοί να αλλάξουν τις μπαταρίες σε καλή τιμή, βέβαια απ'οτι κατάλαβα πρέπει πρώτα τα κέντρα επισκευής να συμφωνήσουν με την αλλαγή μπαταρίας οπότε ίσως εκεί υπάρξει ένα θέμα, είναι δεν είναι φθαρμένη η μπαταρία, οπότε τρέχα γύρευε.

Gvirginia

@Nickolas

Γι’αυτό είπα “προσωπικά”. Ο λόγος που έφυγα από το Android πριν 4 χρόνια, ήταν γιατί σε συσκευή 300€ κολλούσε ο dialer και μερικές φορές δε μπορούσα να απαντήσω σε κλήση (το “πράσινο κουμπί” δεν αποκρινόταν).
Άρα αντί να έχω έξυπνο τηλέφωνο, είχα “έξυπνο”.
Τώρα ξαναγύρισα γιατί φάγαμε 3 αγγούρια από τη Microsoft και το Android διόρθωσε αυτές τις παιδικές ασθένειες (λόγω και καλύτερων τεχνικών χαρακτηριστικών).

Chris _BMW

@James

Έχω την εντύπωση οτι μιλάω με νοήμον άνθρωπο .Σε ποιο ακριβώς σχόλιο μου υπερασπιστικά εγώ προσωπικά την Apple πανω σε αυτό το θέμα ;;
Το μονο σχόλιο που έκανα ήταν αυτό με το οποιο απάντησα σε μια παρομοίωση που έκανες εσυ για το δικό σου τηλέφωνο μοντέλο του 13 κ έλεγες πως στην περίπτωση του τηλεφώνου μου αν ήταν Apple ή δεν θα άνοιγε ή θα δούλευε στα 100mhz..
Και σε ρώτησα εύλογα τα 5s που ειναι του 13 δεν ανοίγουν ;;

Ξερεις τι γίνεται . Ο κάθε άσχετος σχολιάζει εδω μέσα και λέει το μακρύ του κ το κοντό του . Και πέραν απο αυτό οι περισσότεροι δεν έχουν καν διαβάσει ποτε η Apple ρίχνει τα ρολόγια . Αυτό γίνεται σύμφωνα πάντα με αυτούς που το ψάξανε οταν η μπαταρία έχει περάσει τους κύκλους φόρτισης της «ζωής» της ,κοινώς τα έχει φτύσει ..
Εγώ δεν ξερω ποιο θα διάλεγα ,αν δηλαδή ερωτωμουν για το τι θέλω . Πιθανότατα θα διάλεγα τον υπό χρονισμό τον οποιο ουτος η άλλος τον ενεργοποιώ (με το Low Power Mode )οταν η μπαταρία πέφτει στο 40% ΑΛΛΑ θα ήθελα να ερωτηθώ ( κ εδω ειναι το λαθος της ) για αυτό .

Nickolas

@Gvirginia

Ε φαντάσου λοιπόν να γίνεται το ίδιο πράγμα και σε iPhone, μόνο που θα έχεις πληρώσει 800 ευρώ :p

Μάλλον κατάλαβα για ποια εταιρεία λες, ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε χαχα

Καλά εντάξει αστειεύομαι πολλές ήταν οι συσκευές που σέρνονταν και σε γενικές γραμμές όπως με τους παλιούς υπολογιστές τα android μια φορά το εξάμηνο ένα φορμάτ το ήθελαν, ευτυχώς όπως λες και συ τώρα πια οι ισχυροί επεξεργαστές και η μνήμη τη σώζουν την κατάσταση, ωστόσο και πάλι ορισμένες εταιρείες μυαλό δε βάζουν…

jordan

τωρα είναι αργαααααα…..

James

@Chris _BMW πλάγια υπεράσπιση ήταν και αυτό. Είπαμε κακό για την Apple και ήρθες να μας μαλώσεις. Και εδώ τώρα το ίδιο κάνεις. Μη βαλεις μπαταρία τότε μισοτιμης, χρησιμοποίησε μόνο την εφαρμογούλα που θα σε προειδοποιεί, αφού αυτό ήταν το πρόβλημα για σένα.

Επίσης εμείς που γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας εχουμε καταλάβει οτι υποχρονιζεται ακόμα και το 7 που είναι ενός έτους. Τόσο εύκολα τα φτυνουν οι μπαταρίες σάς; Γιατί εμένα από το 13 έχει ακόμα ζουμί. Εκεί πήγαινε και το τότε σχόλιο μου, αλλά εσύ με το που βλέπεις James αφηνιαζεις για κάποιο λόγο 😛

Chris _BMW

@James

Έχω ένα φίλο ( και το τελειωνω εδω ) έχει I phone 7 .Παιζει όλη μερα παιχνίδια κ το έχει μόνιμα συνδεδεμένο σε Power bank .
Ε αυτό το I phone παρόλο που ειναι ενός έτους θεωρείς οτι έχει οκ μπαταρία ;;
Το δικό μου το 6 s μετά απο δυο κ κάτι χρονια χρήσης έχει σίγουρα καλύτερη . Δεν ειναι θέμα ποιότητας μπαταρίας αλλα χρήσης του τηλεφώνου .
Θέλεις μήπως να σου μιλήσω για ελαττωματικές μπαταρίες (3 άλλαξα ) σε Samsung S3 ;;
Την ίδια ώρα το 5 χρόνων 4s που το έχω για μουσική στο γυμναστήριο μια χαρά φορτίζει ακόμα ..

James

@Chris _BMW εγώ ξέρεις τι βλέπω τελικά; (και το τελειώνω και εγώ εδώ). Τόσα χρόνια μας λέτε ότι το iPhone είναι μια συσκευή που την κρατάς πέντε χρόνια και δουλεύει απροβλημάτιστα. Τελικά αυτό το απροβλημάτιστα έχει πολλούς αστερίσκους. Μην το φορτίζεις συνέχεια, μην το ζεσταίνεις πολύ, μην το παγώνεις πολύ, μην το κρατάς λάθος, μην το αναβαθμίσεις πολύ, κάνε setup as new κάνα δυο φορές το χρόνο, και τελευταία μην το κοιτάς στραβά 😛

Έτσι όλα απροβλημάτιστα δουλεύουν.

giannisanag

Δεν χρειάζεται να είναι iPhone μια συσκευή για να δουλεύει απροβληματιστα. Το LG g2 mini που πήρα στη γυναίκα μου το 2013 είναι πιο αργό κι από κουτσή χελώνα με μηνίσκο, δουλεύει όμως άψογα. Το Samsung note 3 που πήρα το 2014 μου αν εξαιρέσεις την σπασμένη του οθόνη δουλεύει πάντα ταχυτατα. Η μπαταρία του δεν αντέχει πολύ αλλά ποτέ δεν άντεχε. Ακόμα και το κινητό που με έβαλε στο Android το galaxy core 8260 αν και σέρνεται σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, δουλεύει όπως τότε.

παπαροκας tiamat

James > Chris bmw!

Theo

Είδα ένα σχόλιο πιο πάνω που ανέφερε ότι η Apple χάνει λεφτά και για αυτό κάνει μείωση τιμής, και ότι θα φτάσει εκεί που έφτασαν πριν χρόνια Sony, Phillips και τα λοιπά.. Από την μία γελάω αλλά από την άλλη και να χάνει λεφτά δεν θα το μάθουμε ποτέ. Γιατί εφόσον έκανε το iPhone το προϊόν που είναι, αν ο κόσμος χάσει ενδιαφέρον δεν θα φανεί αυτό. Αντιθέτως, θα διαφημίσει ότι έχει περισσότερες πωλήσεις από πότε. Οπότε ας έχουν και τον μου τους μερικοί πριν βασιστούν σε λεγόμενα της Apple. Άλλο αντικειμενικοτητα και άλλο εταιρικό συμφέρον.

giorgosgek

@Theo Οχι φιλε μου , εχουν φυγει πολλες εταιρειες ετσι. Το τι λεει η apple και αν κρυβει τα νουμερα πωλησεων δεν εχει σημασια , ο κοσμος βλεπει , υπαρχει και ο ανταγωνισμος , υπαρχουν οι κινεζοι. Μετα απο καποιο σημειο βλεπουν τι συσκευες , αναρωτιουνται γιατι πηγε 1200 , τι προσφερει, γιατι το βρισκω με 560 και ειναι καλυτερο, γιατι με κοροιδευει με σκανδαλα, γιατι δεν κυκλοφορει πουθενα αραγε και κοκορευεται συνεχεια με καθε δηλωση , οπως και για τις πωλησεις, μηπως κατι παιζει; Ειπαμε σιγα σιγα , την αιγλη την εχει χασει , ειναι στα συννεφα ακομα και πεταει , απλα πεφτει μεχρι να τα σταματησει, ειναι νωρις ακομα!

Sint

Ρε φίλε έλεος. Κι εγώ θεωρώ τα iPhone τηλεφωναρες, ειδικά επεξεργαστικα , αλλά εσύ καταντας κουραστικός να προσπαθείς να μονοπωλεις τα σχόλια κ βαριόμαστε να διαβάζουμε πια. . Άσχολησου κ με κάτι άλλο στη ζωή σου.

John

@tiamat
Εχω ακομη το S6 (2.5 χρονων κινητο) και παει ακομη σφαιρα και ας εχει πεσει η μπαταρια (στην αρχη κρατουσε εως και 2 ημερες τωρα κραταει μια).
Αυτα που λες τα αναπαραγουν ασχετοι απο κινητα η κατοχοι αποτυχημενων μαρκων (Sony). Επειδη ξερω οτι εισαι αντικειμενικος σου λεω οτι εχεις πεσει θυμα παραπληροφορησης.

NtinosMD

Γατακι Cook… τον Κοσκωτα δεν τον φτανεις- οσο και να χτυπιεσαι !!!

Άκαρδος

Apple: Ναι ισχύει ότι επίτηδες σας ρίχνουμε την απόδοση της ήδη “παλιάς” συσκευής σας. Αλλά το κάνουμε για το καλό σας! (Και φυσικά χωρίς την συγκατάθεση σας) Αλλά μην φοβάστε. Για να δείτε πόσο γενναιόδωρη εταιρία είμαστε σας δίνουμε ΚΑΙ δύο επιλογές:
1) Θα μας δώσετε περισσότερα λεφτά για να πάρετε πιο καινούργια συσκευή
2) Θα μας δώσετε επιπλέον λεφτά για να σας κάνουμε την “παλιά” συσκευή που έπρεπε να υποστηρίζουμε ακόμα, λίγο καλύτερη.

Για να σας το κάνουμε δωρεάν όμως, δεν υπάρχει περίπτωση γιατί δεν μας συμφέρει, ακόμα και ας σας πιάσαμε κορόιδα. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε να ρίχνουμε την επίδοση την “παλαιών” συσκευων ακόμα και μετά την αποκάλυψη, ακριβως γιατί μας βολεύει να πουλάμε νέα συσκευή κάθε χρόνο στα θύματα που έρχονται και μας τα έκανε.

keysmith

Είναι “θεοί”!! Γελάω ασταμάτητα με την apple!

αντί στο επόμενο update να επαναφέρουν τον πλήρη χρονισμό της cpu και απλά να αφήσουν ως ΕΠΙΛΟΓΗ την μείωση ισχύος (αν κάποιος το θέλει έτσι) συνεχίζουν το βιολί τους κρατόντας τις επιδώσεις χαμηλές ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ αλλαγή μπαταρίας (τάχα) σε καλύτερη τιμή (όχι όμως μη κερδοφόρα γιατί μια χαρά 29Ε καλύπτουν το κόστος και τα εργατικά σε επισκευή στον κατασκευαστή που τα αγοράζει όσο συμφωνεί).

Βέβαια άμα επανέφεραν τον χρονισμό στο 100% περίτρανα θα αποδεικνύονταν ότι στο 90% των “φθαρμένων” μπαταριών μια χαρά θα λειτουργούσε το κινητό απλά η μπαταρία θα κρατούσε λιγότερο και ίσως όταν ήταν κοντά στο 10% να έκλεινε “απότομα” όπως γινόταν με προηγούμενες εκδόσεις και όπως γίνεται με κάθε κινητό κάθε λειτουργικού που έχει πεσμένη μπαταρία.

Και διαβάζω κάποιους που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ και την υπερασπίζονται αντιγράφοντας σχεδόν ευλαβικά την (λάθος) επιχειρηματολογία της. Σας εμπαίζει (όπως πάντα) και της αξίζει μαύρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.