Smartphones

Η Apple ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί τα μέρη της Qualcomm;

Τρόπους να αφαιρέσει εντελώς τα μέρη της Qualcomm φέρεται να ψάχνει η Apple, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το The Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple, η οποία βρίσκεται εδώ και κάποιο καιρό σε νομική διαμάχη με την Qualcomm, σκέφτεται να αντικαταστήσει τα τσιπ για τα μόντεμ της από την Intel ή και τη MediaTek.

Να υπενθυμιστεί ότι η Qualcomm βρίσκεται εδώ και καιρό σε μια νομική διαμάχη για τις πατέντες. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, η Apple άσκησε αγωγή εναντίον της Qualcomm ζητώντας περίπου 1 δισ. δολάρια, ισχυριζόμενη ότι οι όροι αδειοδότησης της Qualcomm δεν είναι δίκαιοι και θα πρέπει να πληρώνει λιγότερα για να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της. Η Qualcomm απάντησε με νέα αγωγή κατηγορώντας την Apple για παραβίαση των ευρεσιτεχνιών της και ζητώντας απαγόρευση στις πωλήσεις των iPhone.

Η Qualcomm αποτελεί βασικό προμηθευτή των Apple, Samsung και άλλων κατασκευαστριών, παρέχοντάς τους μεταξύ άλλων τα μόντεμ για τα smartphone. Η Apple παρά το γεγονός ότι κατασκευάζει τον δικό της επεξεργαστή, για τη σύνδεση στο διαδίκτυο βασίζεται στην Qualcomm.

Σύμφωνα με την Research and Markets, το περασμένο έτος, το 59% των μόντεμ των smartphone προήλθαν από την Qualcomm και ακολουθούσε η MediaTek με 23%.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.