Smartphones

Apple: καταθέτει πατέντα για εύκαμπτη συσκευή που διπλώνει στα δυο

Smartphone που διπλώνεις σαν χαρτί και ύστερα το βάζεις στην τσέπη σου; Αυτό είναι ένα concept που έχουμε δει πολλές φορές, όμως ακόμη δεν είναι στα ράφια των καταστημάτων. Ποιος θα είναι ο πρώτος που θα φέρει την επανάσταση στο design των smartphones όπως τα γνωρίζουμε σήμερα;

H Samsung είναι αυτή που κάνει σημαντικές προσπάθειες και φημολογείται ότι μπορεί να λανσάρει το πρώτο εύκαμπτο κινητό ακόμη και μέσα στο 2017.

Αυτή είναι όμως μια ιδέα που φαίνεται να μην αφήνει αδιάφορη και την Apple. Η Apple πήρε την έγκριση για μια πατέντα για κινητό που διπλώνει στη μέση χάρη στην εύκαμπτη οθόνη του. Η πατέντα με αριθμό 9.504.170 κατατέθηκε από την Apple με τίτλο “Flexible Display Devices”.

Όταν το κινητό δεν χρησιμοποιείται, η οθόνη διπλώνεται όπως στα clamshell, χάρη στον εύκαμπτο σύνδεσμο που υπάρχει στο πλάι και συνδέει τα δυο κομμάτια της οθόνης. Η άρθρωση επιτρέπει στη συσκευή να λυγίζει είτε ενώνοντας τα δυο κομμάτια της οθόνης, είτε προς την αντίθετη πλευρά. H Apple θα χρησιμοποιήσει εύκαμπτα Printed Circuit Boards για να ενώσει τα εσωτερικά κομμάτια των δυο πλευρών.

Προς το παρόν αυτή είναι μια πατέντα που δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα υλοποιηθεί. Λογικά δεν θα τη δούμε σύντομα μιας και η Apple δεν φημίζεται για τις βιαστικές κινήσεις της. Θα περιμένει να δει αν υπάρχει προοπτική στην συγκεκριμένη αγορά και ύστερα θα λανσάρει την δική της πρόταση. Για παράδειγμα στην αγορά των wearables μπήκε μετά από πολλούς κατασκευαστές, ενώ την ώρα που οι περισσότεροι στρέφονται στο VR, εκείνη δεν έχει τηρεί στάση αναμονής.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Νοεμβρίου 2016 9:02

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.