Apple – Samsung στο μικροσκόπιο του Ιταλικού Αντιμονοπωλιακού Οργανισμού

Apple Samsung επιβράδυνση συσκευών, Apple – Samsung στο μικροσκόπιο του Ιταλικού Αντιμονοπωλιακού Οργανισμού

Δύο ξεχωριστές έρευνες έχει ξεκινήσει αντιμονοπωλιακός οργανισμός στην Ιταλία εναντίον των Apple και Samsung σχετικά με τις κατηγορίες για εσκεμμένη μείωση των επιδόσεων των συσκευών τους.

Πιο συγκεκριμένα η Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) προσπαθεί να αποφασίσει αν οι δύο γνωστές κατασκευάστριες smartphone, χρησιμοποιούν ενημερώσεις στο λογισμικό τους (software updates) για να επιβραδύνουν τις συσκευές, προκειμένου να επηρεάσουν τους χρήστες για να αναβαθμίσουν τα smartphone τους.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι δύο εταιρείες ίσως δεν προσφέρουν αρκετές πληροφορίες στους χρήστες για την επίδραση των ενημερώσεων στις συσκευές και για το ότι η εγκατάστασή τους μπορεί να τις επιβραδύνει, κάτι που μπορεί να παραβιάζει πολλά άρθρα του κώδικα προστασίας των καταναλωτών στην Ιταλία.

Παρόλο που δεν γίνεται αναφορά για την πρόσφατη παραδοχή της Apple ότι το iOS σκόπιμα επιβραδύνει τις συσκευές που έχουν παλαιότερες μπαταρίες αν και το πιθανότερο είναι ότι σίγουρα το περιστατικό αποτελεί μέρος της αφορμής για την έρευνα. Ήδη η Apple αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινικής έρευνας στη Γαλλία, όπου η εσκεμμένη υποβάθμιση των συσκευών είναι παράνομη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sasuk1z

Η samsung να το δεχτω ολοι μας αλλωστε ξερουμε ποσες δικες εχει χασει ποσες πατεντες εχει κλεψει κλπ αλλα η apple γιατι ; μηπως θελουν να βλαψουν τις εταιριες που εχουν επιτυχια στην ευρωπη και αρχιζουν απο εκει ; δε βλεπω αλλο λογο να διαλεξουν αυτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.