Archos GranitePhone: Με τιμή 849 δολάρια το ασφαλές smartphone

H γαλλική Archos συνεργάστηκε με την βραζιλιάνικη Sikur και δημιούργησαν το Archos GranitePhone το οποίο απευθύνεται σε όσους αναζητούν ασφάλεια, αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 849 δολάρια. Παρά την τιμή του, δεν μιλάμε για κάποιο high-end smartphone, αλλά μεσαίας κατηγορίας.

To Archos GranitePhone συμφωνα με την Archos και την Sikur έχει τα πάντα κρυπτογραφημένα, κλήσεις, μηνύματα κλπ. Αυτό γίνεται χάρη στις διάφορες ασπίδες προστασίας που έχει το “ασφαλές λειτουργικό σύστημα” το οποίο βασίζεται στο Android. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το OS.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά μοιάζει με το Archos Diamond 50 το οποίο κοστίζει μόλις 200 δολάρια. Έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 615, οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080p, μνήμη RAM 2GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB επεκτάσιμη. Έχει LTE συνδεσιμότητα, κάμερα 16 Megapixel και δεύτερη κάμερα 8 Megapixel.

Θα δίνατε 849 δολάρια για να έχετε ασφάλεια στα προσωπικά σας δεδομένα;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Οκτωβρίου 2015 12:07

Σχόλια

  • Εγώ θα έδινα τόσα λεφτά για να πάρω ένα passport και ένα z30 γιατί μόνο την Blackberry εμπιστεύομαι Σ θέμα ασφαλείας

  • Ξεκιναμε απο τα βασικα κανενα κινητο δεν ειναι ασφαλες και αυτο ειναι αποδεδειγμενο περιτρανα.
    Και να υπηρχε κατι τετοιο δεν θα το εβγαζαν στο εμποριο για ευνοητους λογους οπως τρομοκρατια.
    Απλα να ξερετε και κλειστο να ειναι το τηλεφωνο σας αν εχει μεσα μπαταρια και sim καρτα μπορουν να σας παρακολουθισουν.

  • βασισμενο σε android και ασφαλες δε νομιζω, χωρις να υποτιμω το android
    αν πιστευουν οτι ειναι τοσο ασφαλες ωστε να αξιζει τοσα λεφτα ας κανουν ενα διαγωνισμο με μεγαλο χρηματικο επαθλο να δουμε αν ισχυει

  • Κριμα σε οσους το αγορασουν και στα 869ευρω που θα δωσουν πιστευοντας οτι καποιος που θελει να εισχωρησει στα προσωπικα δεδομενα του δεν θα μπορει ειδικα που βασιζεται σε Android.Ποσες φορες πρεπει πια να επαληναληφθει αυτο το θεμα σε θεμα ασφάλειας οτι τα παντα σπανε οσο κρυπτογραφημενα/ασφαλισμενα και αν ειναι.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.