Arirang AS1201, Το πρώτο smartphone από τη Βόρειο Κορέα

Η Βόρεια Κορέα κατασκεύασε το πρώτο δικό της smartphone με κωδική ονομασία Arirang AS1201 και επέλεξε το λειτουργικό σύστημα Android το οποίο “βάφτισε” Korean formula Operating System. Στις φωτογραφίες ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεωρεί το εργοστάσιο κατασκευής του smartphone. Πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ακούγεται όμως ότι θα έχει οθόνη 4.5 ίντσες ανάλυσης HD 1280×720 pixels και θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα.

Σχόλια

  • ΚΙΜ δωσε στο φτηνο smartphone στον
    λαο οχι σαν την Samsung και την LG.
    ( Οχι σαν εμας που λεμε για Ελληνικο.
    Smartphone με κατασκευη απο "Κινα")

    "Ευγε στον Ηγέτη που ενδιαφερετε και επιθεωρει"

  • Αποκλείετε η Β. Κορέα να διαθέτει δυνατότητες εκτύπωσης κυκλωμάτων σε κλίμακα για smartphones. Προαφανώς εισάγουν από Κίνα το hardware και το συναρμολογούν στη χώρα τους προσθέτωντας το δικό τους λειτουργικό. Πάντως αν κρίνω από το τι έγινε μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου στην Γερμανία τότε σίγουρα σε λίγα χρόνια το μοντέλο θα είναι συλλεκτικό. Προλάβετε!

  • Η μπαταρία είναι ουρανίου (αντί για λιθίου); Παίζει να κρατάει κανα 200 χρόνια χωρίς φόρτιση ε;

  • Ωραίοι οι αμερικάνοι είναι ο σατανάς αλλά χρησιμοποιούμε το λειτουργικό τους στα και καλά δικής μας κατασκευής smartphones. Χαχαχα! Εχουν πλάκα τελικά.

  • Βγαζουν και κινητα οι δικτατορες? Καλη φαση.Οχι οτι υπηρχε περιπτωση να παρω οτιδηποτε απο ενα καρκινωμα-χωρα οπως η Β. Κορεα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.