Οθόνες AMOLED για όλους, Θέλει να σπάσει το “μονοπώλιο” της Samsung

Η κατασκευάστρια εταιρεία AU Optronics (AUO) με έδρα την Ταϊβάν σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή οθονών AMOLED μέσα στο 2012 και ήδη έχει στείλει δείγματα στους κατασκευαστές κινητών. Η AUO είχε ξεκινήσει ταυτόχρονα με τη Samsung την ανάπτυξη των οθονών AMOLED το 2001 όμως τότε η ζήτηση είναι πολύ χαμηλή και αργότερα σταμάτησε την ανάπτυξη αυτών.

Σήμερα όμως και βλέποντας τη μεγάλη ζήτηση των οθονών τεχνολογίας AMOLED για smartphones αλλά σιγά σιγά και για tablets, η AU Optronics αναμένεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή θα πρέπει όμως να “ξεπεράσει” το σκόπελο των πατεντών που έχει κατοχυρώσει για την συγκεκριμένη τεχνολογία η Samsung.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 14 Οκτωβρίου 2011 9:03

Σχόλια

  • η νοκια απο ποιον προμυθευεται τις amoled??? απο την samsung? ...πως κ η δευτερη εδωσε καλυτερη οθονη στο Ν9 σε σχεση με το SGSII..?

  • Την διαφορα την κανει το πολωτικο φιλτρο της Νοκια που μειωνει τις αντανακλασεις, ειναι η τεχνολογια που ονομαζει η Νοκια ως ClearBlack Display (CBD). Εχουν πει οτι σε μετρησεις που εγιναν η οθονη του Ν9 βγηκε καλυτερη απο του SGS2, δυστυχως δεν επιτρεπεται να δωσω link απο το site αλλα αν ψαξετε θα το βρειτε.

  • Η motorola απο που θα παρει την super amoled qHD για το spyder
    με αναληση 960Χ540;
    του galaxy s2 δεν ειναι 800Χ480;

  • Άντε να σπάσει το μονοπώλιο και να δούμε amoled παντού. Δεν έχω δει καλύτερες οθόνες από τις Amoled ότι και να λένε LG και Apple.

  • ε να μην γενικευουμε. Απο Amoled σε Amoled υπαρχει διαφορα. Μονο για τη Samsung εχουν υπαρξει τρεις γενιες Amoled: Amoled απλη , Αmoled αμολυβδη (πλακα κανω), Super Amoled, Super Amoled Plus.
    H Super Amoled εχει καλυτερο μαυρο απο την απλη Amoled και η Super Amoled Plus εχει τα πλεονεκτηματα της super συν καλυτερη διαταξη των pixels.
    Στην καλυτερη των περιπτωσεων η ταιβανεζικη αυτη εταιρεια θα φτασει την απλη amoled. Super Amoled και Super Amoled Plus ανηκουν για αποκλειστικη χρηση στη Samsung και θα υπαρχει νομικο ζητημα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.