Smartphones

Black Friday 2019 με τιμές ίδιες από όλους στα smartphones

H εκπτωτική περίοδος Black Friday 2019 έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα και αναμένεται να κορυφωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Τυπικά, η “καυτή” μέρα είναι αυτή η Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ίσως τότε να δούμε κάποια προσφορά που πραγματικά θα κάνει αίσθηση, τουλάχιστον στην κατηγορία των smartphones με τα οποία ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο εδώ στο Techblog.

Γιατί αν κρίνουμε από τις υπόλοιπες τιμές, αυτές είναι οι ίδιες από τις μεγάλες αλυσίδες της χώρας μας βλέπε, Public, Πλαίσιο, Γερμανός, Κωτσόβολος, Media Markt. Black Friday στα smartphones εγώ δεν βλέπω, βλέπω μια τακτική να έχουν όλοι τις ίδιες τιμές. Στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν το έχω ψάξει γιατι δεν έχω ανάγκη από κάτι, στις τηλεοράσεις όμως βλέπω να γίνεται ωραίο πανηγύρι!

Ως παράδειγμα για τα smartphones, ακολουθούν οι τιμές Black Friday των μοντέλων της Huawei (που όπως φαίνεται θα είναι και τα τελευταία με Google Services, δηλαδή Gmail, YouTube, Maps κ.α. αν δεν δώσει το ok η Αμερική). Την ίδια τιμή έχουν όλες οι γνωστές αλυσίδες.

Huawei P Smart Z 199 ευρώ

Huawei P30 lite 249 ευρώ

Huawei Y6 2019 129 ευρώ

Huawei P30 Pro 599 ευρώ

Huawei P Smart 159 ευρώ
(Η τιμή του P Smart μας άρεσε και αγοράσαμε ένα τεμάχιο σε χρώμα Aurora Blue το οποίο και χαρίζουμε σε διαγωνισμό στο Instagram. Δηλώστε συμμετοχή εδώ).

Black Friday 2019: Οδηγός για αρχάριους

Επεξεργάστηκε την 26 Νοεμβρίου 2019 9:58

Σχόλια

  • Το πρόβλημα για εμάς τους καταναλωτές δεν είναι ότι όλοι τους έχουν τις ίδιες τιμές στα προϊόντα τεχνολογίας, αλλά ότι οι μειώσεις στης τιμές λόγο Black Friday είναι ίδιες με τις υπόλοιπες απλές εκπτώσεις κατά την διάρκεια του έτους, άρα γιατί να περιμένω να ψωνίσω όταν έρθει το Blck Friday ??? και 2ον ναι υπάρχουν και μερικές (στοχευμένες) καλές εκπτώσεις αλλά τι να την κάνω την καλή έκπτωση (πχ -200€) σε ένα SmartPhone 3ετών ??? επειδή είναι πχ iPhone??? όσο για τις καλές ποιοτικές SmartTV's με Oled, Qled, Micro Led, είτε είναι εξαφανισμένες από το σάββατο πριν το BlackFriday, είτε είναι OutOfStock, είτε είναι 2-3 κομμάτια μοιρασμένα σε 2-3 καταστήματα διαθέσιμα μόνο για παραλαβή από εκείνα τα καταστήματα... Απογοήτευση για ακόμα χρονιά και ενίσχυση της πεποίθησις ότι στην Ελλάδα μας δουλεύουν και μας θεωρούν πρόβατα.

  • Γιατι ήμαστε για το σκουπιδαριό σαν κράτος και όλοι κοιτάνε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση μέσω μιας εμπορικής γιορτής. Όλοι οι γελοίοι ψάχνουν να πουλήσουν τα παλιοσίδερα τους

  • Πραγματικά ως εραστης της τεχνολογίας θα συμφωνήσω και με τον αρθογράφο αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά.Πραγματικα μετά από ένα καλο ψάξιμο τόσο στα μεγάλα πολυκαταστήματα όσο και διαδύκτιακα διαπιστώνω ότι μας δουλεύουν και προσπαθούν επιδεικτικά να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας!
    Black Friday στην Αμερική τουλάχιστον αφορά μια συγκεκριμένη μερα όπου οι εκπτώσεις ξεκινούν από 70% και όχι φτάνουν έως 50% όπως γίνεται εδώ.Οι τιμές παντου μα παντου είναι οι ίδιες όπως ήταν στις εκπτώσεις στο 10 ήμερο του Νοεμβρίου.Ακομη και στα ελάχιστα προϊόντα που μπορεί να είναι μεγαλύτερη η έκπτωση όταν πας να το ζητήσεις σου λένε δεν είναι διαθέσιμο πλέον η out off stock.Δεν είναι τυχαίο ότι τίποτα σχεδόν δεν κινηται στην αγορα και νομιζω ότι η καλυτερη απάντηση του καταναλωτή είναι ν αδιαφορήσει μέχρι την πραγματική Black Friday όπου εκει θα φανεί αν κάτω από την πίεση της πιθανής ζημιάς τα καταστήματα προβούν σε εκπτώσεις πάνω από 70% όπως και οφείλουν να κάνουν αν θέλουν να λένε για Black Friday.

  • Φίλε Κώστα είναι όπως τα λες! Κανονικά ο κόσμος θα έπρεπε να κάνει καταγγελία για αυτά τα φαινόμενα!

  • Στην υγειά των κορόιδων. Black Friday όλη τη βδομαδα με μικροεκπτωσεις σε παλιά μοντέλα μόνο στο Ελλαδιστάν. Καλά κάνουν όμως αφου ο τζιρος ακομη και ετσι αυξάνει Ραγδαία.

  • Εγώ που θα συμπληρώσω όλους τους άλλους που έχουν δίκιο με εκπτώσεις γελοίες του 20-30%, έχουν όλοι και τις ίδιες προσφορές εντωμεταξύ.
    Αν δεν το έχετε, γιατί το κάνετε;
    Ψώνια μόνο από εξωτερικό για να βάλετε μυαλό!

  • Πολύ σωστά τα λες βασικά φταίμε εμείς πού αγοράζουμε και η έκπτωση πού έχουν κάνει είναι τελείως ψεύτικη ειδικά στα smartphone και όχι μόνο εκεί τελικά black Friday ειναι μόνο στην Αμερική εδώ είναι Κοροϊδία.

  • Κλασική black Friday με όλα τα μαγαζιά τις ίδιες τιμές!!
    Για άλλη μια χρονιά ψεύτικα όλα!!Είχε στο skroutz κινητό xiaomi 140 ευρώ πριν την black friday και όλα τα μαγαζιά την black friday το κατέβασαν από 280 στα 200ευρω ...Πάμε καλά;; ότι να ναι!!!

  • Αν περιμένει κάποιος να βρει πραγματική έκπτωση 50 και 80% καλά κάνουν και τον δουλεύουν γιατί του αξίζει. Τα public ή ο γερμανος δεν ειναι κατασκευαστες προϊόντων. Ειναι απλοι μεσάζοντες λιανικής. Οι εκπτώσεις δεν σημαίνουν ότι το μαγαζί θα πουλήσει λιγότερο απ ότι αγοράζει. Έκπτωση θα κάνει ένα κατάστημα κοβωντας απ το καθαρό κέρδος του. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύει σε περισσότερες πωλήσεις για να καλύψει την απώλεια εσόδων απ την έκπτωση. Πραγματικές εκπτώσεις σε μεγάλα ποσοστά θα βρείτε σε προϊόντα που δεν είχαν εμπορική επιτυχία και το κατάστημα επιλέγει να τα ρευστοποιήσει σε τιμές κόστους ή ακόμα και κάτω από αυτές για περιορίσει τις απώλειες. Μην είστε υπερβολικοί. Ότι μας δουλεύουν με τις εκπτώσεις είναι δεδομένο. Αλλά να πιστεύουμε ότι το κάθε κατάστημα θα παριστάνει μια μέρα τον χρόνο το φιλανθρωπικό ίδρυμα επειδή εμείς θέλουμε iphone με 150€ σημαίνει απλά ότι είμαστε ηλίθιοι.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.