Bluetooth 3.0

Ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές της επόμενης έκδοσης του ασύρματου πρωτοκόλλου Bluetooth 3.0. Οι συσκευές που εφαρμόζουν τις νέες προδιαγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές κεραίες και τη συνδεσιμότητα του επιπέδου προσαρμογής του πρωτοκόλλου 802.11 (WiFi), ώστε να βελτιώσουν τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων σε ταχύτητες που φτάνουν τα 24Mbps, το οποίο αποτελεί μεγάλη αύξηση σε σχέση με την ταχύτητα των 3 Μbps του Bluetooth 2.1.

To Bluetooth 3.0 θα μπορεί να συνεργάζεται με το πιο γρήγορο, αλλά λιγότερο αποδοτικό σε κατανάλωση ενέργειας 802.11 σε συσκευές που ενσωματώνουν και τα δύο πρωτόκολλα.

Όταν δεν απαιτείται για τη μεταφορά δεδομένων η γρήγορη ταχύτητα του 802.11 (π.χ. όταν τα δεδομένα δεν είναι πολυμεσικού χαρακτήρα), καθώς και στην περίπτωση που η συνδεδεμένη συσκευή δεν μπορεί να δεχτεί τη νέα ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, οι συσκευές θα μειώνουν τη ταχύτητα στα 3Μbps, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει την ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων.

Το νέο πρότυπο είναι πιθανό να υποστηρίζεται στο νέο iPhone, καθώς και στην επόμενη γενιά των netbooks και κάποιων κατηγοριών φορητών.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.