CAT S60: Το πρώτο smartphone στον κόσμο με θερμική κάμερα

Το νέο CAT S60 είναι κάτι παραπάνω από smartphone. Είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο, το οποίο έχει ενσωματωμένη θερμική κάμερα. Μπορεί να μετρά την θερμοκρασία των αντικειμένων από 15-30 μέτρα αλλά και να “δει” μέσα από τον καπνό.

Η κάμερα του νέου CAT S60 μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί από τους πυροσβέστες για να δουν αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα σε ένα κτίριο γεμάτο καπνό. Η θερμική κάμερα είναι από την Flir και δείχνει 80x60px thermal video

Το CAT S60 διαφέρει από τα υπόλοιπα smartphones και ως προς την αντοχή του στις κακουχίες, μπορεί να βυθιστεί σε 5 μέτρα νερό, η CAT το έριξε 26 φορές από ύψος 1.8μ. και άντεξε. Η οθόνη είναι καλυμμένη από 1mm Gorilla Glass 4 ενώ τα κανονικά smartphones έχουν επικάλυψη 0.4mm και είναι πολύ φωτεινή στα 540nits. Η οθόνη λειτουργεί και με γάντια.

Ενσωματώνει μπαταρία 3800mAh, οθόνη 4.7 ιντσών 720p, επεξεργαστή Snapdragon 617, μνήμη 3GB RAM ενσωματωμένη μνήμη 32GB. Τρέχει Android 6.0 Marshmallow, έχει 4G LTE συνδεσιμότητα, κάμερα 13 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel

Το CAT S60 θα έρθει στην MWC 2016, όπου θα το δούμε από κοντά, θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος με τιμή στα 650 ευρώ.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Φεβρουαρίου 2016 18:20

Σχόλια

  • Για επαγγελματιες και ωραιο μηχανημα.Μολις πεσει η τιμη θα το τσιμπησω κυριως λογω της θερμικης καμερας.Μενει να δουμε Live λειτουργια του.

  • @thelight Αν το θες μόνο για τη θερμική κάμερα, τότε ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξεις τα άλλα προϊόντα της Fir. Έχει εξάρτημα θερμικής κάμερας για Android/iOS, αλλά δε νομίζω να υπάρχει στην Ελλάδα.

  • Μπραβο στην Cat. Να πεσει λιγο η τιμουλα να δουμε και κανα hands on απο τον Κωστα και θα το παρουν πολλοι πιστευω.

  • Αυτες ειναι καινοτομιες .... ετσι λιγο να νιωσεις σαν τους Predators απο την ομωνυμη ταινια !!!!

  • Πολύ φάση θα χει αυτό.. Καιρός να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο και να παίξουμε κρυφτο :P

  • Είναι σίγουρα 640χ480 η θερμική ανάλυση; Πολύ μεγάλη τη βλέπω... Στο gsmarena δίνουν 80χ60.

    Άλλα modules είναι το clip-on FLIR ONE (160χ120 ανάλυση) και το Therm-App από Opgal (384x288 pixels).

    Εγώ θα αγόραζα το Opgal επειδή έχει τη μεγαλύτερη ανάλυση, κοστίζει 939$, βέβαια μιλάμε για εργαλείο.

  • @Konstantinos Μηχανικοί (για απώλειες από κουφώματα κτλ) / Γιατροί (για να εντοπίσουν φλεγμονές κτλ πχ σε αθλητές). Δε μου έρχεται κάτι άλλο τώρα.

  • @Konstantinos Αν ασχολήσε με κατασκευή ηλεκτρονικών πλακετών είναι πολύ χρήσιμο για να ελέγξεις τη θερμοκρασία των εξαρτημάτων σε ένα πρωτότυπο και να δεις αν κάποιο από αυτά χρειάζεται ψύχτρα ή αν το design σου έχει κάποιο θέμα.

    Υπάρχουν φυσικά θερμικές κάμερες για αυτή τη δουλειά, π.χ. η Fluke βγάζει μία απόσο ξέρω, και φυσικά ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις, αλλά από τα να μην έχεις καθόλου θερμική κάμερα νομίζω κάτι είναι και αυτό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι για τέτοιες δουλειές θέλεις συνήθως θερμική κάμερα με καλή ανάλυση γιατί πολλές φορές έχεις εξαρτήματα τα οποία είναι πολύ μικρά σε μέγεθος, αλλά όπως είπα ότι πληρώνεις παίρνεις.

  • Πολυ χαμηλη η αναλυση ομως για θερμικη καμερα,, τουλαχιστον ας ειναι native 640x480 και software 1,3MP (1280x960) ,,,τουλαχιστον θα βλεπουμε και κατι που δεν βλεπουμε στο ματι

  • @lneam Τι προδιαγραφες θελεις να πληρει ενα κινητο δηλαδη; Κανονικα το ρωταω χωρις ειρωνια ;)

  • Μάλιστα, οι πυροσβέστες θα χρησιμοποιήσουν το κινητό με θερμική ανάλυση 80x60 και όχι μια ειδική συσκευή της FLIR με ανάλυση 240x180 pixels και με μεγαλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.

    Το clip-on εξάρτημα FLIR ΟΝΕ για κινητά υπόκειται σε εξαγωγικό περιορισμό από τις ΗΠΑ.

    Για καμιά διαρροή στο σπίτι καλό είναι το παραπάνω CAT.

    Για δραστηριότητες στη φύση (κάμπινγκ, κυνήγι) FLIR Scou ή Pulsar Quantum, και τα ανάλογα λεφτά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.