Dell Stack: Render από το εντυπωσιακό Windows 10 phablet

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η πορεία της Microsoft δεν ήταν αυτή που ήθελε να είναι στα smartphones. Η mobile πλατφόρμα της δεν είναι σε θέση να πάρει σημαντικό μερίδιο στην αγορά με αποτέλεσμα η Microsft να έχει σχεδόν παραιτηθεί από τα smartphones.

Πρόσφατα ο CEO, Satya Nadella για πρώτη φορά παραδέχτηκε ανοιχτά ότι η Microsoft απέτυχε στο κομμάτι των smartphones. Ωστόσο, η Microsoft δηλώνει πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει το Windows 10 mobile και θα υποστηρίζει 3rd party κατασκευαστές που φτιάχνουν Windows phones.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυνατές Windows 10 συσκευές στην αγορά όπως το HP Elite x3 αλλά και το προσφάτως ανακοινωμένο Alcatel Idol 4S (που δυστυχώς δεν θα έρθει Ευρώπη).

Υπάρχουν όμως και κάποιοι κατασκευαστές που ακύρωσαν τα σχέδιά τους για Windows 10 Mobile, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες για ένα Windows 10 smartphone με Intel CPU επιπέδου laptop, που όμως τελικά ακούστηκε ότι είναι της Dell και ότι το ακύρωσε. Όταν πήρε την απόφαση να το ακυρώσει, είχε ήδη δημιουργήσει το prototype.

O Evan Blass δημοσίευσε σήμερα ένα εντυπωσιακό render του αποκαλούμενου Dell Stack. Πρόκειται για ένα phablet με τεράστια οθόνη 6.4-7 ιντσών με ανάλυση full HD (1080p). Η Dell ήθελε να βάλει μέσα Intel X86 chipset που θα μετέτρεπε τη συσκευή σε desktop ή laptop.

Η μνήμη RAM αναμενόταν στα μεταξύ 4 και 8GB, αν ήταν 8GB θα ήταν η πρώτη φορά που θα πηγαίναμε τόσο ψηλά. Η ενσωματωμένη μνήμη 128GB και 256GB.

Η εικόνα δείχνει μια κομψή συσκευή τοποθετημένη επάνω σε ένα dock με 2 slots. Οι φήμες λένε ότι το Dell Stack υπάρχει από το 2014 και αναμενόταν να ανακοινωθεί το 2017, αλλά πλέον θεωρείται ότι έχει ακυρωθεί. Βέβαια τίποτα δεν είναι επίσημο, οπότε δεν αποκλείουμε επίσης τίποτα.

Dell Stack render, Dell Stack: Render από το εντυπωσιακό Windows 10 phablet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Glorious

Το λέει και το όνομα………Dell Stuck!!!

cmvrgr

το Θέλω Τώρα!!! με hybrid windows λειτουργικό….

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

ωραίο φαίνεται, για κάποιον που του αρέσουν οι μεγάλες συσκευές είναι γαματο, μακάρι να κυκλοφορήσει τελικά…

ΛΛ

Φαινεται εντυπωσιακό κινητο …. Αν κυκλοφορούσε θα ειχε επιτυχία και θα εκανε καλο στην καθιέρωση των Windows στα κινητά. Παντως και η hp αλλα και η Dell φαίνονται να απευθύνονται σε υψηλά βαλάντια με χαρακτηριστικά αναλογα και με εμφαςη στην επαγγελματικότητα ….οπως και η Microsoft σαν φιλοσοφία τους laptop, surface και All one υπολογιστές.
Ισως καλο ηταν να φτιάξουν μηχανήματα με χαρακτηριστικά ισχυρά και σε πιο λογικές τιμες ….γιατι πλεον η Apple που εχει το ισχυρότερο μπραντ δινει προϊόντα που ικανοποιούν τους περισσότερους πλήρως σε πιο λογικές τιμες πλεον ( οχι ομως καλύτερα …αλλα για τους περισσότερους δεν εχει καμια σημασια αφού παιρνουν κατι ομορφο, με ισχυρό μπραντ και υπερκαλύπτει τις ανάγκες τους).

Nick_GR

Κριμα αν και δεν ειμαι φαν. (Το καλυτερο πράγμα στα windows ήταν οτι υπήρχε το doom (το πρωτο) στο windows store)

@george

Εγω ξερω οτι απο τοτε που ο natya nadella, ειναι στο τιμονι της microsoft η εταιρεια εχει χασει σημαντικο κυρος στα smartphones…πεστε μου αν εχω αδικο…

ΝΙΚΟΣ

@george. Σκότωσε τα Nokia , σκοτώνει τα Lumia βάσει στρατηγικής. Αναμένετε το surface phone ή κάπως έτσι. Τα τηλέφωνα μπήκαν στο ευρύτερο σχέδιο των 10 και το μερίδιο έπεσε ως αναμενόταν για να ξαναγίνει restart (3ή κατά σειρά και φαρμακερή).
Δεν είναι αλουμινάδες στο redmond για να καίγονται.Ότι κάνει ο Ινδός είναι πολύ μελετημένο.
Υπάρχουν ακόμη συσκευές με w10 για όποιον θέλει να παρακολουθεί το λειτουργικό.
Ενώ φαίνεται να έχεις δίκιο , τελικά είναι κάπως πιο περίπλοκο νομίζω.
Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε, άλλωστε.

@george

@Νικος εχεις απολυτο δικιο δεν νοειται να σκοτωνει Nokia και να μην φερνει κινητα ανταγωνιστικα …γιατι το brandname. Microsoft δεν εχει υποστει βλαβη;το surface phone ειναι η πανακεια για αυτον ;ενα δισσεκατομυριο κινητα δεν ειναι σημαντικη παγκοσμια αγορα; εαν το HP elite ×3 το ειχε φτιαξει η μικροσοφτ σε ανταγωνιστικι τιμη δεν θα κερδιζε ποσοστο πωλησεων;

ΝΙΚΟΣ

@george.Φυσικά κ έχασε.Αλλά το μέγιστο που είχε ήταν 5%.Δεν είχε κερδίσει κιόλας.Προτίμησε να το πάει αλλιώς.Για εμένα καλά έκανε.Τώρα αν θα βγεί ή όχι θα δείξει.Δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε fan boy 👦. Απλά μου αρέσει η φιλοσοφία και οι αλλαγές ως θεατής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.