Microsoft: Windows 10 smartphone με Intel CPU επιπέδου laptop; [photos]

Ενώ θεωρούμε ότι η Microsoft έχει αφήσει τα smartphones στην άκρη, τουλάχιστον προς το παρόν, ο @evleaks έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά. Αρχικά ανέβασε στο Twitter κάποιες φωτογραφίες και τη φράση “Powered by a laptop-class Intel processor, would this have blown your mind?”.

Οι εικόνες που ανέβασε θα μπορούσαν να είναι κάποιο concept για Windows smartphone, κάτι που του έγραψε και κάποιος χρήστης ως σχόλιο: “A nice concept, but nothing more”.

Η έκπληξη ήρθε όμως από τον @evleaks, που στη συνέχεια ανέβασε νέες φωτογραφίες που θα μπορούσαν να είναι promo υλικό για το μη ανακοινωμένο κινητό. Ο ίδιος απάντησε ότι είναι πολλά περισσότερα από ένα concept. “Much more than a concept. Stay tuned”.

Εκτός του ότι μπορεί να δούμε μέσα Intel CPU επιπέδου laptop, δεν γνωρίζουμε τίποτε άλλο για το smartphone. Μιας και ο @evleaks λέει “Stay tuned” φανταζόμαστε ότι θα επιστρέψει με περισσότερες πληροφορίες σύντομα. Προς το παρόν εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι είναι το smartphone.

microsoft w10 smartphone, Microsoft: Windows 10 smartphone με Intel CPU επιπέδου laptop; [photos]

microsoft w10 smartphone, Microsoft: Windows 10 smartphone με Intel CPU επιπέδου laptop; [photos]

microsoft w10 smartphone, Microsoft: Windows 10 smartphone με Intel CPU επιπέδου laptop; [photos]

microsoft w10 smartphone, Microsoft: Windows 10 smartphone με Intel CPU επιπέδου laptop; [photos]

microsoft w10 smartphone, Microsoft: Windows 10 smartphone με Intel CPU επιπέδου laptop; [photos]
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Ωχ ωχ έτσι και δεν εχει θέματα κατανάλωσης και θερμοκρασίας, θα γίνει ΠΑΝΙΚΟΣ!!!
Μου έφτιαξε τη μέρα.

Manolis

Μόνο έτσι έχουν μέλλον τα windows Phones… αλλιώς είναι πίσω και θα είναι πίσω από τον ανταγωνισμό!

Πάνος

Θέλω κάτι σαν Motorola atrix. Η Asus padfone.
Δεν ξέρω βέβαια αν καταφέρω να το αγοράσω με τα χρήματα που, (δικαίως για μένα), θα ζητάνε…

Nickolas

Κινητό με intel core M επεξεργαστή και όταν συνδέεται με μεγάλη οθόνη να τρέχει native το photoshop, το όνειρό μου πραγματικότητα. Τι να πω εύχομαι να γίνει κάποια στιγμή.
Οι φωτογραφίες όμως και πάλι μου φαίνονται πιο πολύ για concept παρα το γεγονός ότι ο leaker λέει τα αντίθετα. Αν δεν είναι πάντως συσκευή της Microsoft ποια εταιρεία μπορεί να έβγαζε κάτι τέτοιο; Καμιά Dell ίσως;

cmvrgr

Όνειρο με hybrid desktop/mobile windows. Να τρέχω cad και photoshop …. Εύχομαι όμως να προνοήσουν να βάλουν και μια οθόνη 6+ για να μην μας βγαίνουν τα μάτια. Ακόμα να το κανουν dual sim γιατί θα έχει νόημα να έχεις ενα ειδικό πακετο δεδομένων στην δευτερη sim. Μέχρι τότε πάρτε το GPD WIN για να κάνετε την δουλειά σας – a laptop fitting in your pocket

https://www.gpd.hk/gpdwin.asp

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

Μήπως είναι διαρροές για το επερχόμενο Surface Phone…???

Vasilist

Τώρα κάτι γίνετε γιατί το windows phone ήταν μάπα.

James

Πάνω που χάρηκα, προσεξα ότι οι φωτογραφίες είναι Photoshop, και όχι και πετυχημένο.

bezilys

Ενδιαφέρον μου ακούγεται αλλά στην πράξη φαίνεται να ναι δύσκολο στο θέμα θερμοκρασίας εκτός κι αν αρχίσουν να βάζουν ανεμιστιρακια και στα κινητά!!!!!!

Gvirginia

@bezilys
Οι Core M δε χρειάζονται απαραίτητα ανεμιστήρες.

Panos7GR

Μπορεί να είναι τα concept γύρω από το Surface Phone που ακούμε απ την Μicrosoft. Θυμίζει και έχει επιρροές από το σχεδιασμό των Surface της MS, όμως αυτό που μου ξυνίζει και κατευθείαν απορρίπτω να είναι promo photos είναι στην προτελευταία φωτογραφία που το laptop δεν είναι κάποιο Surface. Οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να βγάλει smartphone με laptop-class Intel επεξεργαστή το θεωρώ άτοπο σενάριο.

Υ.Γ.: Οποιαδήποτε υλοποίηση ενώς Surface Phone με επεξεργαστή επιπέδου PC που δεν θα είναι τύπου ASUS PadFone, θα είναι μία ακόμα αποτυχία της Microsoft στα smartphones. Πολύ ωραίο το Continuum και πιστεύω είναι το μέλλον, αλλά αν χρειάζεται να αγοράζω επιπλέον ένα Display Dock με 99$ (γιατί ένα laptop-class Intel CPU smartphone, θα έχει κανινική laptop-class Intel CPU τιμή, ίσως και περισσότερο) για συνδέω το κινητό με μία οθόνη και να κουβαλάω έξτρα πληκτρολόγιο/ποντίκι ευχαριστώ όχι. Γι αυτό καλύτερα μια all-in-one λύση και τέλος. Εξάλλου τα smartphone ανήκουν στην φορητή τεχνολογία, οπότε θα του ταίριαζε γάντι μια τέτοια λύση.

Πέτρος Π

Ό,τι και να είναι, φαίνεται εξαιρετικό! Εννοείται ότι εμείς οι υπάρχοντες χρήστες Windows phones γελάμε κάτω από τα μουστάκια μας με κάτι τέτοιες “ειδήσεις”! 🙂

Nickolas

@Panos7GR
Βασικά δε χρειάζεται να πάρεις το dock υπάρχουν καλώδια usb type c to HDMI για να κάνεις τη δουλειά σου ή και ασύρματα με miracast αν δεν κάνω λάθος, αλλά στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει και ένα μικρό lag ανάλογα με τη συσκευή που συνδέεται. Από εκεί και πέρα η ιδέα του να έχεις τον υπολογιστή σου συνέχεια μαζί και όταν επιστρέφεις σπίτι απλά το συνδέεις στην οθόνη, αυτό είναι το ωραίο. Φυσικά όταν το continuum θα έχει πάρει και έξτρα λειτουργίες και ίσως και τη δυνατότητα να τρέχουν exe αρχεία.
Εγώ πάντως έχω το 950 που πήρα στα 250, μαζί με το dock 60 ευρώπουλα και άλλα 40 για ένα ασύρματο Microsoft πληκτρολόγιο με touchpad, σύνολο 350 και χρησιμοποιώ το continuum συνέχεια στην τηλεόραση μου που δεν είναι smart, έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.

Darth

Αίσχος

Christos

@Panos7GR Δεν κάνεις λάθος. Πολύ σωστά τα γράφεις. Κι εγώ έχω το 950xl. Παράτησα το iPhone 6s, το έδωσα στη γυναίκα. Το 950 είναι το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ αφού μετά τις συνεχείς αναβαθμίσεις η χρήση του, η οθόνη του και η λειτουργία του είναι μαγικές.

cmvrgr

Παιδιά αυτό ειναι το μέλλον της τεχνολογίας. Μια συσκευή που ειναι και ο υπολογιστής σου και το τηλέφωνο σου. Όσοι λένε ότι θα πάει άπατο μάλλον ειναι home user. Ο επαγγελματικός κόσμος απαιτεί συσκευές με τέτοιες δυνατότητες και ας το πουλάει και ένα χιλιάρικο ή και παραπάνω. Έτσι και αλλιώς αν θέλεις να συνδυάσεις ένα κάλο ταμπλέτα με windows με καλή υποστήριξη όχι τις Κινέζες που πάσχουν σε κάποιο θέμα (κεραία wifi, ταχύτητα emc, drivers) και ένα κάλο κινητό θέλεις πάνω από αυτό το ποσό

Η μονή λύση για να επιτύχει είναι αυτή να ειναι hybrid windows desktop/mobile. H akyumen το προσπαθεί με το holophone https://www.akyumen.com/default-item/holofone/ και επειδή βλέπει και η ms ότι υπάρχει ενδιαφέρον (όλα ξεπουλήσαν 2 φορές) δηλαδη ότι υπάρχει αγορά βλέπω να το κάνει το βήμα .

δεν υπάρχουν πολλοί που να χρειάζονται desktop εφαρμογες μαζί τους άλλα μια προσωρινή λύση ειναι να πάρουν το gpd win https://www.gpd.hk/gpdwin.asp όσο περιμένουν για το surface phone.

Panos7GR

Είχα ένα WP παλαιότερα, βέβαια, για δεύτερη συσκευή (το 520), αλλά δεν με συγκίνησε το UI και η εμπειρία με το λειψό τότε Store. Όμως διαβάζω / ακούω / βλέπω βίντεο στο Ίντερνετ πως τα πράγματα με τα W10m έχουν αλλάξει από τότε. Συνεπώς δεν με θεωρώ Windows 10 mobile fan, δεν το απορρίπτω ακόμα όμως στο μέλλον θα δω. Ωστόσο τύπους συνειδητοποιημένους για τις αγορές τους σαν εσένα @Nickolas και @Christos χαίρομαι που βλέπω και απολαμβάνουν τις συσκευές τους. Στο άμεσο μέλλον έχω σκοπό αγοράσω W10 ταμπλέτα (έχω ήδη λάπτοπ), ίσως αλλάξω γνώμη που έχω σχηματίσει.

@Nickolas: Σίγουρα γίνεται με απλό καλώδιο HDMI ή miracast; Γιατί αν ήταν έτσι δεν βρίσκω λόγο να υπάρχουν continuum docks στην αγορά.
Τέλος δεν νομίζω να τρέξει ποτέ .exe όσο είναι αρχιτεκτονικής ARM ο επεξεργαστής. Γι αυτό έχω μία πισινή για το πόσο ένα κινητό με ARM επεξεργαστή μπορεί με ένα dock να γίνει PC όπως λέει η MS. Το βλέπω πιο πολύ marketing-ίστικο κόλπο, παρά για πραγματικότητα άσχετα αν σε εμφάνιση στην οθόνη το UI γίνεται ίδιο με του desktop και μπορείς να δουλέψεις κάποιες ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές (πχ Office) σαν σε PC.

Nickolas

@Panos7GR
Ναι υποστηρίζεται κανονικά, αν δεις στο κανάλι του Windows central στο YouTube έχουν βγάλει βίντεο που μιλάνε για τη δυνατότητα να υποστηρίζει usb otg και στην αρχή του βίντεο αναφέρει και το Hdmi, σε ένα άλλο βίντεο δείχνει που το συνδέει ασύρματα με ένα Xbox one.
Το dock πάντως εξυπηρετεί για άλλους λόγους το έβγαλαν απλά σαν αξεσουάρ γιατί έχει έξτρα θύρες usb, hdmi, display port, εγω πχ συνδέω usb stick και το ασύρματο πληκτρολόγιο, τα καλά Bluetooth πληκτρολόγια είναι ακριβά. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι με την κυκλοφορία των νέων macbook διάβασα ότι πολλοί καλο βλέπουν την αγορά του dock εξαιτίας της καλύτερης τιμής σε σχέση με αυτά που δίνει η apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.