Δεν αλλάζουν smartphone λόγο έλλειψης καινοτομίας

Αρκετές αναφορές στο παρελθόν ήθελαν τις αυξημένες τιμές των smartphones να είναι η αιτία για την αύξηση του μέσου χρόνου αναβάθμισης των καταναλωτών σε νεότερες συσκευές. Ωστόσο, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι δεν φταίει κυρίως η τιμή, αλλά η έλλειψη καινοτομίας.

Μία νέα αναφορά της Strategy Analytics ισχυρίζεται ότι οι κάτοχοι smartphones κατά μέσο όρο αλλάζουν συσκευή ύστερα από 33 μήνες. Βέβαια τα νούμερα είναι πιο μικρά όταν μιλάμε για χρήστες iPhones που κρατάνε τα κινητά τους για 18 μήνες, ενώ οι κάτοχοι ενός Samsung 16,5 μήνες.

Επίσης, 1 στους 5 Καυκάσιους σκοπεύουν να μην αναβαθμίσουν το smartphone τους για 3 ή περισσότερα χρόνια, ενώ οι Baby Boomers (άτομα ηλικίας 55 με 64 χρονών) δεν αγοράζουν νέο smartphone για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Ενδιαφέρον είναι ότι η Samsung έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους Gen X (άτομα ηλικίας 40 με 54 χρονών), όμως οι Gen Z (άτομα ηλικίας 18 με με 24 χρονών) προτιμούν συσκευές της Apple. Ακόμη, χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα της κάμερας ενδιαφέρουν περισσότερο τις γυναίκες και τους Gen Z.

Οι Gen Y ή Millennials (άτομα ηλικίας 25 με 39 χρονών) και οι Gen Z αναζητούν χαρακτηριστικά στα smartphones που τους επιτρέπουν να ελέγχουν τον χρόνο που περνάνε μπροστά σε μία οθόνη και τους επιτρέπουν να αποσυνδέονται, όταν το επιθυμούν.

Το 7% των ερωτηθέντων αναφέρουν πως όταν αναβαθμίσουν τη συσκευή τους σκοπεύουν να ξοδέψουν πάνω από $1.000. Ο αντιπρόεδρος της Strategy Analytics, David Kerr, ανέφερε ότι ο λόγος αύξησης του χρόνου αναβάθμισης ενός smartphone οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν αρκετές καινοτομίες στις νέες συσκευές.

Η έρευνα της Strategy Analytics σχετικά με το 5G αναφέρει πως οι τιμές των συσκευών που υποστηρίζουν 5G συνδεσιμότητα θα είναι αρκετά ανεβασμένες, κάτι που θα αποτελέσει εμπόδιο για αρκετούς καταναλωτές. Η έρευνα βρήκε ότι μόνο 1 στους 4 θα λάβουν υπόψη την τεχνολογία του 5G όταν αγοράσει νέο smartphone.

Πηγή

Σχόλια

  • Ένα σύννεφο για να πέσω... έτσι και δώσουμε ΠΧ. ένα Samsung Note ή S ή ένα iPhone και κρύψουμε την εμφάνιση και το δώσουμε σε έναν μέσο χρήστη αυτών των κινητών δεν θα καταλάβει αν κρατάει το παλιό ή το καινούριο μοντέλο, προσωπικά πιστεύω πως το 90% (βάζω και εμένα μέσα) αλλάζουμε Smartphone όχι γιατί αυτό που θα πάρουμε θα μας προσφέρει κάτι περισσότερο αλλά γιατί επηρεαζόμενοι από το Marketing και τις διαφημίσεις βαριόμαστε γρήγορα το Smartphone που έχουμε και ψαχνόμαστε για καινούριο.

  • τα κινητα οσο πανε γίνονται χειρότερα. Τρανο και πρόσφατο παράδειγμα η ντροπη το note 10...

    • Δεν εστιάζουν πλέον εκεί που πρέπει έχεις δίκιο!
      Πριν λίγο είδα το βίντεο για το νέο ui στην κάμερα των Χαβάη και.. η κρεατοελια πετάγεται και χαλάει τη μόστρα στα πάντα!! στο τέλος θα αναρωτιουνται και οι ίδιοι αν θα φαίνεται κανονική η φωτογραφία σε κανονική οθόνη!
      Όταν σου έλεγα εγώ για περιθώρια εσύ και όχι μόνο εσύ, δεν ακούγατε.. Πάρτε τώρα τα σεμεδακια και τις κρεατοελιες να γουστάρετε μαζί με όλους τους άσχετους που παίρνουν ότι βλακεια τους πλασάρουν

      • Σχολίασε και η επιτομή της ασχήμιας και της έλλειψης σχεδιασμού. Sony4ever. Αντι να μιλήσεις βρε καραμήτρο για την καινοτομία που η Sony χρόνια τώρα κάνει, πήγες να μου μιλήσεις για τον σχεδιασμό? Που βγάζεις τόσα τούβλα κάθε χρόνο και αναρωτιέσαι γιατί είσαι στον πάτο?

        • Τα τελευταία 3-4 χρόνια δε βγάζει πολλά τούβλα, έχουν έλλειψη αργιλου εκεί στην Ιαπωνία!
          Η Sony για φέτος μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει 4 smartphone!
          Που ανάθεμα και αν ξέρει κανείς ποια είναι αυτά! Ελάχιστοι τα ξέρουν! Οι λόγοι είναι προφανείς!
          Πιο ακριβά, με λιγότερη διαφήμιση και λιγότερη προώθηση!
          Η χαομι παρουσίασε μέχρι στιγμής για φέτος 20 smartphones! η χουαγει 26! Κ η Samsung 28!!!
          Έχεις κολλήσει με το επιχείρημα των λίγων πωλήσεων!!
          Εξευτελίζεσαι δε το καταλαβαίνεις?
          Πόσο δλδ να πουλήσει μια εταιρεία που βγάζει 7-8 συσκευές μέσα σε ένα χρόνο την ώρα που οι άλλοι βγάζουν 30-40
          Μόνο η Apple έχει καταφέρει να πουλάει πολλές συσκευές βγάζοντας λίγα μοντέλα μέσα στο έτος!
          Πουλάει η LG?
          Πουλάει η HTC?
          Τα pixel τις Google?
          Τα Microsoft που σταμάτησαν εδώ και 4 χρόνια?
          Η Motorola?
          Η blackberry?
          Καμία δε πουλάει!
          3-4 Κινέζοι πουλάνε και οι μηλογαλαξιες επειδή έχουν marketing!

          • Κοίτα να δεις που υπάρχουν κάτι σαίνια σαν εσένα που έχουν εντοπίσει τους λόγους που δεν πουλάει τόσο η Sony όσο οι κινέζικες, η Sammy και η Apple.
            Ρε συ. Να σε προσλάβουν εκεί στη Sony να τους λύσεις τα προβλήματα. Αλλά εδώ δεν ξέρεις τους λόγους που τρως σκόνη μέσα σε λίγα χρόνια από τους κινέζους...
            Σε έχω ξαναρωτήσει ρε μπαγάσα αλλά δε μου λες...πόσα σε πληρώνει η Sony για την ερασιτεχνική διαφήμιση ? Μηνιάτικο πάει ή με τις πωλήσεις?
            ΥΓ: πες εκεί στα Sonoστελέχη να χαμηλώσουν την τιμή, να δώσουν μεγαλύτερο budget στη διαφήμιση και να βγάζουν 30 διαφορετικά κινητά το έτος. Στοίχημα ότι στον πάτο θα συνεχίσετε να είστε.

          • Καλημέρα παιδιά. Μπορείτε να μην χρησιμοποιείται χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλο; Μια παρέα είμαστε με αγάπη για την τεχνολογία. Γιατί να κραζουμε;

          • Όταν σου λέει πόσα σε πληρώνει τι να απαντήσεις!
            Παρόλο που έχουμε δοκιμάσει τα πάντα δε μπορούμε να έχουμε κάποια προτίμηση!

          • Να απαντήσεις την αλήθεια - πόσα σε πληρώνει...
            Παρόλο λοιπόν που ακούμε τις απόψεις σου δεν μπορούμε να δεχτούμε την υπερβολική υποκειμενικότητά σου. Είναι σαν να ρωτάς τον Τσουκαλά να πει την αντικειμενική άποψή του για τον ΠΑΟΚ.

            Το άρθρο μιλάει για καινοτομία. Ο παπαροκάς χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά (χειρότερα, ντροπή) και λες...τώρα θα βγάλω το άχτι μου για τις εταιρίες που χρησιμοποιούν σεμεδάκια και έχουν και πωλήσεις...εκτός θέματος
            Κουράζει η κλάψα σου για τις μεγάλες εταιρίες. Σε πήραμε χαμπάρι...

          • Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τη Sony ούτε καν ξέρω κάποιον που να έχει!
            Δε θα μου απαγορέψει κανείς να κράξω τις εταιρίες που θεωρώ ότι πουλάνε κακές συσκευές όταν τις έχω δοκιμάσει και έχω πλήρως εντικειμενικη άποψη!

          • Ιωάννη είσαι σε ένα blog που έχεις την ελευθερία να γράψεις ότι σου καπνίσει με διαχειριστή τον Κώστα. Όπως δεν θα σου απαγορεύσει κανείς να κράζεις άλλο τόσο μου επιτρέπεται να κράζω αυτούς που κράζουν. Βέβαια καμιά φορά ξεφεύγω και καλά κάνει ο Κώστας και με συμμαζεύει.
            Για την αντικειμενικότητά σου απλά γελάω...
            Ακόμα και ο Chris_BMW ως ένθερμος υποστηρικτής του μήλου στην πλειοψηφία των σχολίων του εκφράζει αντικειμενικότητα . Εσύ είσαι το άλλο άκρο...Κάνε την ερώτηση στο κοινό "με θεωρείτε αντικειμενικό?"...

  • Συνήθως αλλάζω κινητό κάθε 1,5 με 2 χρόνια. Έχει τύχει να αλλάξω κινητό, διότι π.χ νόμιζα ότι θα είχε καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, αλλά στην πράξη απογοητεύτηκα (Doogee F3 pro). Μια άλλη περίπτωση ήταν απλά να το έριχνα και να έσπαγα την οθόνη. Το προηγούμενο που είχα, το Lenovo P2 το πούλησα στον ένα χρόνο λόγο κάποιου bug στο software, bug το οποίο η Lenovo δεν έδωσε ποτέ αναβάθμιση για την διόρθωση του. Συνήθως όμως άλλαζα, διότι απλά έβρισκα να πουλήσω αυτό που ήδη έχω, και δίνοντας κάτι παραπάνω, έπαιρνα ένα κινητό γύρω στα 200 ευρώ. Όμως αυτό που έχω τώρα, το Xiaomi Redmi Note 5, εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, έχω μείνει τόσο πολύ ευχαριστημένος, που δεν σκέφτομαι καθόλου για αλλαγή. Ίσως να το κρατήσω όσο κρατήσει. Πρώτη φορά μένω τόσο πολύ ευχαριστημένος από συσκευή. Κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι σήμερα, συνεχείς αναβαθμίσεις software, και το κυριότερο, καταπληκτικές για την κατηγορία του φωτογραφίες και βίντεο.

  • 2 χρόνια με OnePlus 5 και γλυκοκοιταζω το OnePlus 7pro , εδώ και μήνες αλλά με τέτοια τιμή δύσκολα.

  • Άλλαζα κινητό με συχνότητα διμήνου/τριμήνου παλιότερα, έδινα το προηγούμενο και συμπλήρωνα κατιτις και έπαιρνα επόμενο κυρίως μέσω ανταλλαγών, περνώντας από το ένα λογισμικό στο άλλο συνέχεια (Android/iOS/Symbian/WM). Πλέον είμαι στο iPhone και απλά πάω από γενιά σε γενιά πουλώντας το προηγούμενο και συμπληρώνοντας γύρω στα 150-200€ για να πάρω το καινούριο όταν γίνει η τιμή του λογική στο Σκρουτζ.
    Το μόνο που με απασχολεί είναι η εμφάνιση του τηλεφώνου πλέον, χαρακτηριστικά όλα είναι μια χαρά για κάθε χρήστη.
    Αν δεν είχα συσκευή θα πήγαινα σε mid κατηγορία και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Samsung Galaxy A40!

  • Αλλαζα κινητα σαν τα πουκαμισα με τη μεθοδο πουλα και συμπληρωσε λιγα και παρε αλλο μεχρι το S8. Το κρατησα χρονο και δεν θα το αλλαζα αν δεν εσπαγε η οθονη καθως και ημουν ευχαριστημενος και δεν μου προκαλουσε εντυπωση κατι αλλο πλεον... Δεν συνεφερε γ αλλαγη της οποτε εδω και 5 μηνες εχω S10e με στοχο να το κρατησω διετια...

  • Μέχρι και πρίν από ένα μήνα που βραχυκύκλωσε η υποδοχήusb του κινητού, είχα το oneplus one και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Τώρα περιμένω το redmi k20 pro 256, και σκοπεύω να το κρατήσω μέχρι να πεθάνει. Η ανάγκη για νέο κινητό κάθε 1-2 χρόνια εδώ και πολύ καιρό είναι εντελώς πλασματική. Αν σου περισσεύουν βέβαια, με γεια σου και χαρά σου.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.