Ενισχύονται οι φήμες ότι τα iPhone 12 θα ενσωματώνουν chip των 5nm

5

Πριν έναν ακριβώς μήνα κυκλοφόρησε μία αναφορά σύμφωνα με την οποία τα iPhone του 2020 θα ενσωματώνουν το πρώτο 5nm chip της TSMC. H Apple τον Σεπτέμβριο του 2018 κατάφερε να κυκλοφορήσει τα πρώτα smartphone με το A12 chip, το οποίο δημιουργήθηκε με την 7nm διαδικασία.

Όσον αφορά τα iPhone 11 αυτά αναμένεται να τροφοδοτούνται από το A13 chip το οποίο ξεκίνησε να παράγει μαζικά η TSMC με την διαδικασία των 7nm χρησιμοποιώντας όμως την Extreme Ultraviolet (EUV) λιθογραφία η οποία θα αυξήσει τις επιδόσεις των smartphone της Apple.

Επίσης, η TSMC ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή των 5nm chip τον επόμενο χρόνο, τα οποία πρόκειται να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των transistor. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να είναι 45% μικρότερα ενώ οι επιδόσεις θα αυξηθούν κατά 15%. Μέχρι σήμερα όμως η εταιρεία δεν είχε αποκαλύψει κάτι περισσότερο. Η TSMC ενημέρωσε τους επενδυτές ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή των νέων ταχύτατων chip το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Το χρονοδιάγραμμα της TSMC ταιριάζει τέλεια με το χρονοδιάγραμμα της Apple η οποία συνήθως αποκαλύπτει τα iPhone της επόμενης γενιάς τον Σεπτέμβριο. Τα iPhone 12 λέγεται πως θα υποστηρίζουν και το 5G δίκτυο καθώς η Apple δεν θα καταφέρει να το ενσωματώσει στην iPhone 11 γενιά η οποία θα αποκαλυφθεί σε 2 μήνες.

Πηγή

5
Σχόλια

avatar
2 Συνολικά σχόλια
3 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
5 Σχολιαστές
DinoJohn RealforneverarrowI amYperion Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο
Να ειδοποιηθώ όταν
Yperion
Επισκέπτης
Yperion

Τόσο μουφα αναμένεται να είναι το iPhone 11 που ξεκίνησε κιόλας η συζήτηση για το 12;

forneverarrow
Επισκέπτης
forneverarrow

Αν είναι μούφα μην το πάρεις. Πάρε κανένα P30 Pro που είναι της μόδας, βλέπεις, όλοι αποδείχτηκαν επαγγελματίες φωτογράφοι τελικά και ό,τι δεν έχει 10x zoom ξαφνικά έγινε άχρηστο…

John Real
Επισκέπτης
John Real

Θα βάλει και η Apple 10x zoom μην ανησυχείς απλά το κρατάει για το Iphone του 2025 σαν innovation.

Dino
Επισκέπτης
Dino

Ο καθένας λέει ότι θέλει για να ψηλώσει 2 πόντους

I am
Επισκέπτης
I am

Δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν…αυτές τις αναβαθμίσεις τις κάνουν όλες οι εταιρίες λόγω τεχνολογικής προόδου. Άλλα περιμένουμε από την Apple για να αντιστρέψει το κλίμα. Εγώ τουλάχιστον.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα