iPhone 12: Leak παρουσιάζει πληθώρα νέων feature

iPhone 12, iPhone 12: Leak παρουσιάζει πληθώρα νέων feature

Η σειρά smartphone της Apple για το 2019 δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί και οι διαρροές έχουν ήδη ξεκινήσει για τα iPhone 2020. Σύμφωνα με αναφορά ενός αναλυτή, η επόμενη σειρά iPhone και δεν μιλάμε για τον διάδοχο των iPhone XS, θα διαθέτει πολλά νέα feature.

Αναφορά γίνεται στο 5G που όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν θα διαθέτουν τα iPhone 11. Ο αναλυτής θεωρεί ότι η Apple θα καταφέρει να ενσωματώσει το 5G δίκτυο στην iPhone 12 σειρά.

Επιπλέον, το 2020 η αγορά θα γνωρίσει για πρώτη φορά τέσσερα διαφορετικά iPhone εκ των οποίων το ένα θα είναι budget. Φυσικά, αναφερόμαστε στην R σειρά της εταιρείας που ξεκίνησε πέρυσι η Apple με το πρώτο iPhone XR να σημειώνει πολύ καλές πωλήσεις. Όλα τα smartphone αυτής της γενιάς θα ενσωματώνουν OLED panel καθώς και μία ToF κάμερα η οποία έκανε ντεμπούτο με την κυκλοφορία του Huawei P30 Pro.

Παλαιότερα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Touch ID θα επιστρέψει στα iPhone του 2020 και τα smartphone της Apple θα είναι τα πρώτα με SoC στα 5nm.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Περιμένω να δω τα σχόλια που θα κράζουν την Apple. Δεν είμαι Apple fanboy αλλά πιστεύω ότι όσο εκείνη κάνει κάτι καλά

Kosman

Τίποτα δεν κάνει καλά εκτός από μάρκετινγκ. Καμία σχέση με huawei p30 pro. Η Apple από το XS και έπειτα πειράζει με το λογισμικό τις φωτογραφίες. Μιλάμε για software imaging (cheating). Αν πάρεις RAW είναι χάλια και δυστυχώς έτσι σε κάνει να χαίρεσαι πως παίρνεις καλές φωτογραφίες. Είναι διαφορετικό το AI της huawei που αναγνωρίζει συνθήκες πριν τραβήξεις οτιδήποτε. Sent from my iphone

Vladimiros

Σιγα εσυ…ποιο ΑΙ μου λες αυτο που βγαζει ψευτικα χρωματα? για δες το και σε Raw οπως λες και εσυ ο ιδιος..ναι μεν τα huawei βγαζουν ωραια σε σκοταδι αλλα και εκει ακομα δινει τοσο φως στην φωτο που το κανει χαλια απο ενα S10 π.χ η απο το Pixel 3 παραδειγμα! που βγαζουν πιο φυσικα χρωματα..για ζουμ οκ εκει ειναι βασιλιας το P30pro

Cooli Cool

Τα κινητα της Apple ειναι τελεια αλλα δεν μπορω και χωρις Android! 😛

KnightRider

Το Raw είναι λογικό στην αρχή να φαίνεται χάλια γιατί στην ουσία είναι ανεπεξέργαστο αρχείο και αυτό που κάνεις είναι να παίρνεις όλη την πληροφορία της κάμερας κι ύστερα εσύ ορίζεις αν θέλεις το sharpness,noise reduction και τα επίπεδα φωτισμού highlights και shadows κλπ και μετά με το adobe lightroom το αποθηκεύεις σε jpg με normal χρώματα γιατί έχει καλό RGB to sRGB Converter (αν πας να βγάλεις απευθείας σε jpg μεν φαίνεται ωραίο αλλά τα χρώματα δεν είναι τόσο καλά επειδή η συσκευή/εταιρία ορίζει αυτόματα τα sharpness,noise reduction,highlights και ως συνήθως δεν παίρνει όλο το φάσμα του RGB ενώ με το raw το κάνεις ότι θέλεις.

Γιώργος

Το p30 pro χρησιμοποιεί το RYYB και όχι το κλασσικό RGB, με αυτό τον τρόπο δίνει τι δυνατότητα να παίρνει πιο φωτεινές φωτογραφίες, τα χρώματα επανέρχονται στο φυσικό με ψηφιακή επεξεργασία διαφορετικά θα είχαμε περισσότερο κίτρινο, πράγμα που στον πολύ χαμηλό φωτισμό το παρατηρεί κάποιος καθώς οι φωτογραφίες παραμένουν περισσότερο κίτρινες από το πραγματικό!

Παρόλα αυτά μπορείς να δεις πράγματα στο σκοταδι που δε θα έβλεπες με το γυμνό μάτι, ειδικά όταν το αντικείμενο είναι σε μεγάλη απόσταση!

Agnostos13

Τόσο η Apple όσο και η Huawei αλλά και οι περισσότερες εταιρείες με smartphones κάνουν πλέον image refinement στην αυτόματη λήψη. Μάλιστα η Huawei έχει κατηγορηθεί από πολλούς (χρήστες και μη) για τα υπερβολικά και ψεφτό-hdr αποτελέσματα που δίνει το αποκαλούμενο AI στις ναυαρχίδες. Φυσικά το τι ψάρια πιάνει πραγματικά μιά συσκευή φαίνεται στις χειροκίνητες ρυθμίσεις (ειδικά στα smartphones δεν τις χρησιμοποιεί ούτε το 1%) καθώς και στο ασυμπίεστο RAW όπως προαναφέρθηκε, και εκεί η Huawei αντικειμενικά έχει δώσει πολλές δυνατότητες για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Να σημειώσουμε βέβαια οτι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά οπότε αν δεν “το έχεις με τη φωτογραφία” δεν θα βγάλεις καλό αποτέλεσμα και την καλύτερη DSLR να σου δώσουν. Τέλος ας μην ξεχνάμε οτι το image refinement δεν είναι ούτε κακό ούτε cheating και αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στο σύγχρονο digital image capturing σχεδόν εξίσου σημαντικό με την ίδια την λήψη. Για τα καλύτερα αποτελέσματα φυσικά κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνεται επίσης χειροκίνητα στο στάδιο της “εμφάνισης” της φωτογραφίας και όχι αυτοματοποιημένα και πακετάκι με την λήψη. Για όσους φυσικά δεν έχουν το χρόνο ή την όρεξη να ασχοληθούν ουσιαστικά με τη φωτογραφία και πιστεύουν οτι με τις ρυθμίσεις στο αυτόματο και πατώντας απλά… Συνέχεια »

KnightRider

Ότι νέο ^feature^ παρουσιάζουν είναι συνήθως 2+ ετών που το χουν ήδη άλλα κινητά + που αφαιρούν πράγματα + δεν παρέχουν πολλές ρυθμίσεις για την κάμερα..
Το μοναδικό πράγμα που είχε κάνει είναι που έβγαλε το 1ο κινητό με δυνατότητα 4Κ στα 60fps.

forneverarrow

Ναι, όπως τα AirPods ας πούμε που ακομα να δούμε κάτι αντίστοιχο στο Android (άσχετα με τα διάφορα brand buds που δουλεύουν σωστά μόνο με συγκεκριμένα κινητά). Να πούμε μήπως για το Air Drop που τώρα πάει να το αντιγράψει η Google ή μήπως για το iMessage που αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους άλλους; Το γεγονός οτι δεν καινοτομεί κάθε χρόνο δεν σημαίνει οτι είναι πισω. Πάρε για παράδειγμα πόσες τεχνολογίες έφερε στο προσκήνιο και έγιναν μόδα λόγω iPhone: η capacitive touch screen στο πρώτο iPhone σε μια εποχή που το android έπαιζε με κουμπιά, τα Bluetooth ακουστικά και την ευκολία στο pairing με δικό της chip, το Touch ID, το wireless charging που πριν το iPhone 8 ούτε αυτοί που σχεδίαζαν τα android με τέτοια δυνατότητα δεν θυμόντουσαν πως δουλεύει! Και πολλά αλλα μικροπράγματα όπως τα 64bit chip, το 3D Touch που πέρασε στο android ως long press, το Apple Pay, ακομα και το απλό desktop χωρίς drawer που δήθεν είναι προνόμιο στο android αλλα οι περισσότεροι το εχουν καταργήσει (Huawei, Oppo, Xiaomi, Meizu, LG). Και φυσικά το Notch που κανείς δεν το ήθελε αλλα όλοι το αντέγραψαν…

ΛΛ

Μα τα Android δε χρειαζονται το Airdrop οπως και αλλες ψευτοπρωτοτυπιες της Apple ( ειμαι κάτοχος Apple προϊόντων) …. πχ η Apple εχει ηλιθίως κλειδωμένο το Bluetooth (μονο χρήση για ακουστικά) ενω τα Android ανοικτή για μεταφορά δεδομένων οπως και NFC ….οποτε εχουν κατ8 αντίστοιχο χρονια πριν το ανακάλυψη η Apple. Αντίστοιχο των Airpods υοαρχουν όλων των εταιριών κοινως ασύρματα ακουστικά … εξέλιξη ειναι αυτα που περιγράφεις των ήδη υπαρχόντων που η Sony έβγαλε …δεν καποια φοβερή πρωτοτυπία ….αντίθετα έκοψε τα ενσυρματα ακουστικά που ειναι πιο βολικά και εχουν σχεδόν μηδενική ακτινοβολία (δε χρειαζονται φόρτιση και ουτε ευκολα τα χάνεις)….
Απλως μπερδεύεις οτι το iPhone πλεον θεωρειται ενα ακριβό αξεσουαρ κα8 για αυτο το αγοράζουν οι περισσότερη για πρεστίζ ….γιατι στα ιδια χρηματα ολα τα Android κινητά ειναι καλυτερα και για την αξριβεια στη μισή τιμη κιολας.
Για μενα η Apple εινα ακομα δυνατή σε λογικές τιμες σε σχεση με τον ανταγωνισμο στους iMac

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.