Smartphones

Essential Phone: Διαθέσιμο το Android Oreo beta σε όλους

Το Essential Phone (PH-1) μαγνήτισε τα βλέμματα του τεχνολογικού κόσμου με bezel-less σχεδιασμό, εξαιρετικά υλικά κατασκευής και την σφραγίδα του δημιουργού του Android, Andy Rubin. Ένα εκ των ατού της συσκευής είναι η χρήση stock Android λογισμικού για αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

Συγκεκριμένα, η Essential έχει υποσχεθεί στους κατόχους του ομώνυμου smartphone πως θα λάβουν Android ενημερώσεις για αρκετό διάστημα, συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει μείνει πιστή στις δεσμεύσεις στις, αφού οι χρήστες του κινητού έχουν δει αρκετές ειδοποιήσεις αναβάθμισης μέχρι σήμερα. Μάλιστα, εδώ και λίγες ώρες μπορούν να προχωρήσουν σε εγκατάσταση της beta έκδοσης του Android 8 Oreo είτε είναι εγγεγραμμένοι developers, είτε όχι.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει τους κατόχους που θα τολμήσουν την δοκιμή της όγδοης μεγάλης έκδοσης του Android πως η εγγύηση του κινητού τους δεν θα επηρεαστεί (τουλάχιστον όσοι το αγόρασαν από την ίδια την Essential), πράγμα που σημαίνει πως πιθανές δυσλειτουργίες του Oreo δεν θα αποβούν μοιραίες για τους ίδιους. Η beta είναι μεν ασταθής, αλλά βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Σε περίπτωση που κάποιος μετανιώσει και θέλει να γυρίσει στο σταθερό και ασφαλές Android Nougat, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς κανέναν κίνδυνο.

Το Android 8 Oreo είναι μέχρι στιγμής εγκατεστημένο μόνο στο 0.3% των Android συσκευών παγκοσμίως. Οι Nokia και Huawei υπόσχονται αναβάθμιση στο νέο λογισμικό μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ άλλοι κατασκευαστές όπως η Samsung θα ξεκινήσουν την αποστολή της αναβάθμισης από τις αρχές του 2018. Είναι πιθανό η Essential να προλάβει και να κάνει Χριστουγεννιάτικο δώρο την σταθερή έκδοση του Android Oreo σε όλους τους κατόχους του PH-1.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Νοεμβρίου 2017 19:20

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.