Exynos 1080: Το πρώτο chip των 5nm της Samsung

Exynos, Exynos 1080: Το πρώτο chip των 5nm της Samsung

Η Samsung έχει ετοιμάσει το νέο Exynos 1080 SoC, το οποίο θα τροφοδοτεί high-end 5G συσκευές, όχι όμως στην κατηγορία flagship. Συγκεκριμένα, ο Ice Universe μας ενημερώνει ότι το νέο chipset θα έρθει ως ο αντικαταστάτης του 980 και όχι του 990. Στη δεύτερη περίπτωση, περιμένουμε το Exynos 2100, ή Exynos 1000 όπως είναι μέχρι σήμερα γνωστό.

Το νέο SoC θα περιλαμβάνει πυρήνες Cortex-A78 στα 2.1GHz και θα είναι 20% πιο αποδοτικός από τον Cortex-A77 στα 2.3GHz, αλλά με 50% χαμηλότερη κατανάλωση. Ο νέος Exynos 1080 θα χρησιμοποιεί τη Mali-G78 GPU, η οποία είναι δύο γενιές μπροστά από τη Mali-G76 που χρησιμοποιούσε ο Exynos 980. Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τον Dr. Pan Xuebao, director του Samsung Semiconductor Research Institute στην Κίνα. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σύντομα.

Exynos, Exynos 1080: Το πρώτο chip των 5nm της Samsung

Πάντως, αυτό που περιμένουμε να δούμε πραγματικά είναι το Exynos 2100 (ή όπως θα ονομάζεται τελικά), ο οποίος θα έρθει να αντικαταστήσει το flagship SoC της εταιρείας. Μη ξεχνάμε ότι ο 990 ήταν αρκετά δυνατότερος σε σχέση με τον 980, οπότε αυτό μας δίνει ελπίδες για το νέο SoC. Επιπλέον, περιμένουμε να δούμε τη δύναμη του πυρήνα Cortex-X1, όπως και στον Snapdragon 875. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο SoC θα χρησιμοποιηθεί από τη Vivo στο επερχόμενο Χ60.

Πηγή
Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.