Firefox OS, To Boot To Gecko αλλάζει όνομα και αποκτά συνεργάτες

Το λειτουργικό σύστημα της Mozilla που βασίζεται στον Firefox web browser, αλλάζει το όνομά του (και καλά κάνει, κατά την ταπεινή μας γνώμη!) από Boot To Gecko σε Firefox OS, ενώ ταυτόχρονα συνάπτει συνεργασίες με ηχηρά ονόματα, όπως είναι αυτό της Sprint και της ZTE.

Τα πρώτα τηλέφωνα με το λειτουργικό αυτό θα είναι διαθέσιμα από το 2013 και έπειτα, αρχής γενομένης από τη… Βραζιλία και με τις ευλογίες παρόχων όπως οι Deutsche Telekom, Smart, Sprint, Telecom Italia και Telenor. Οι κατασκευαστές που έχουν δηλώσει ότι θα το υποστηρίξουν είναι οι: ZTE και TCL Communication Technology, που κατασευάζουν κινητά για την Alcatel One Touch.

Πρόκειται για ένα open-source λειτουργικό σύστημα, το οποίο κρύβει μέσα του τη δύναμη του Linux, αλλά τρέχει τις διαθέσιμες εφαρμογές σε μία έκδοση του Firefox, για ευκολία και τη χρήση Web apps, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που βρίσκει κανείς σε ένα smartphone, όπως είναι η κάμερα και το γυροσκόπιο.

Πηγή

Σχόλια

  • Κάθε εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν έχω καταλάβει τι το νέο θα προσφέρει..

  • μόνο το open source κομμάτι διαφέρει αλλά όχι και τόσο πολύ σε σχέσει με Android. Εκτός και αν πάει full open source αλα Linux;;

  • Καλό λειτουργικό φαίνεται. Το είχα δει σε παρουσιάσεις στην τελευταία fossccom

  • Το ChromeOS ουσιαστικά είναι μια πλατφόρμα για τις Google υπηρεσίες. Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν δεν έχεις Google account, οπότε δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με το Firefox OS.

    Το Firefox OS, εκτός απ' το γεγονός πως το development του θα είναι community-driven και ανοιχτό, θα χρησιμοποιεί ανοιχτές τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν (html/css/js) και δεν θα έχει απαίτηση ούτε να χρησιμοποιήσεις κάποιο συγκεκριμένο SDK, ούτε θα έχει κάποιο αποκλειστικό marketplace.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.