Firefox OS πρώτη επαφή hands-on (MWC 2013)

TechblogTV. Βρισκόμαστε στη Βαρκελώνη στην έκθεση MWC 2013 και κρατάμε στα χέρια μας ένα από τα πρώτα smartphones με λειτουργικό σύστημα Firefox OS. ΖΤΕ, Alcatel και Sony Mobile έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το νέο OS και μέσα στη χρονιά τα πρώτα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Ισπανία. Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση. Δείτε το βίντεο.

Σχόλια

  • Παιδεια ειμαι κατοχος ενος Nexus 4 . Εχω διαβασει οτι αναπτυσουν το λογισμικο αυτο σε αυτο το κινητο .Ειναι δυνατον να το εγκαταστησω?Δηλαδη εχουν βγαλει κατι σαν beta εκδοση?

  • Εμένα μου θυμίζει iOS. Το μενού σε μορφή καρτέλας, καθώς γυρνάς τις καρτέλες προς τα αριστερά υπάρχει search. Δεν ξέρω μου δίνει αυτήν την αίσθηση.

  • Φαίνεται σαν μια όμορφη προσέγγιση iOS από την firefox. Αν είναι τόσο φθηνά τα κινητά με το λογισμικό αυτό όσο λένε, τότε προβλέπω πως το κοινό θα αγκαλιάσει τη προσπάθεια αυτή, γιατί εκτός από "λειτουργικό" το κινητό, ανταποκρίνεται και αρκετά γρήγορα στις εντολές που του δίνει ο Κώστας στο βίντεο.

  • Νομίζω πως το μόνο αξιόλογο από τα καινούρια OS είναι το Ubuntu το μόνο που είναι πραγματικά κάτι καινούριο και δεν θυμίζει καθόλου iOS-Android......

  • ξέρουμε από επεξεργαστή και μνήμη τι έχει πάνω το κινητό;
    άλλο να θέλει την μάνα του και τον πατερα του για να τρεξει (αλλα android)
    και άλλο να τρεχει και με 600-800 mhz (αλλα symbian)
    θα παίξει μεγαλο ρολο στης τιμες των συσκευων , αν ειναι οικονομικες πολλοί θα δοκιμάσουν...
    αμα θελει και αυτο τετραπύρινους για να τα καταφέρει...........

  • Εκ πρώτης όψεως, όντως, δε φαίνεται καινοτόμο. Η καινοτομία είναι η φιλοσοφία πίσω από το λειτουργικό (όσοι είχαν πάει στο Firefox App Days το ξέρουν ήδη). Είναι ένα λειτουργικό με ελάχιστα native components που στηρίζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στα Web Apps.

    Το όφελος για τον καταναλωτή δεν είναι άμεσο αλλά σε συνδυασμό με την ανερχόμενη τάση των Web Apps ίσως κάποια στιγμή να μπορέσει να εδραιώσει έναν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης mobile (και όχι μόνο) εφαρμογών.

    Το πραγματικό όφελος είναι και για τους developers, όπου αντί να χρονοτριβούν χτίζοντας ένα οικοσύστημα γύρω από την υπηρεσία που προσφέρουν (website και apps για την κάθε πλατφόρμα) μπλέκοντας με όλων των ειδών τα SDKs, θα επικεντρώνονται μόνο στην κατασκευή του website/web app που θα "παίζει", ως έχει, σε όλες τις πλατφόρμες που υποστηρίζουν Web Apps, και για τους καταναλωτές όπου θα μπορούν να έχουν άμεσα πρόσβαση στην υπηρεσία που επιθυμούν από οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες.

  • @andy ευχαριστώ! Μετά από τόσο καιρό επιτέλους πήρα απάντηση στην ερώτηση "γιατί άλλο ένα λειτουργικό"

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.