Galaxy Note 5 vs iPhone 6s Plus: Ποιο έχει καλύτερη κάμερα [video]

Στο φετινό iPhone 6s η Apple έκανε σημαντική βελτίωση στην κάμερα, ενώ στο iPhone 6s Plus έχει προστεθεί και οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS) για καλύτερες φωτογραφίες και video. Ωστόσο, οι απόψεις για την επίδοση στην κάμερα του iPhone 6s διίστανται.

Από τη μια έχουμε φωτογράφους που δείχνουν ότι το iPhone 6s κέρδισε την Nikon D750 στο 4Κ video και από την άλλη το DxOMark που με το ζόρι έβαλε την κάμερα του iPhone 6s στην δεκάδα με τις καλύτερες κάμερες σε smartphone. Να πούμε ότι το DxOMark δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του την κάμερα του Samsung Galaxy Note 5.

Όμως στο παρακάτω video γίνεται real-life camera performance test μεταξύ των δυο phablet από Samsung και Apple. Στο speed test, το Samsung Galaxy Note 5 μπορεί να έμεινε πίσω από το iPhone 6s Plus, όμως η κάμερα φαίνεται να έχει καλύτερη απόδοση, σύμφωνα με το 9to5Google.

Το Note 5 τα πήγε καλύτερα σε φωτογραφίες στο φως της μέρας και σε 4K video recording, αλλά το 6s Plus είχε καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και OIS test. Από άποψη software, το iOS 9 δίνει πιο απλό camera user interface, αλλά το Android προσφέρει πιο εξελιγμένες ρυθμίσεις για χειροκίνητη λήψη.

Δείτε το video με τις δυο κάμερες εν δράσει:

Galaxy Note 5 vs iPhone 6s Plus: Ποιο έχει καλύτερη κάμερα [video], Galaxy Note 5 vs iPhone 6s Plus: Ποιο έχει καλύτερη κάμερα [video]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick
NLS

Ποιο από αυτά δίνει RAW;
Τα Lumia 950 πάντως δίνουν…
Just saying.

George

@Nick
Το Note είναι πολύ καλύτερο από το Shitony Z5:

https://www.youtube.com/watch?v=3-Yxha0-I10

Don mitso mou

@Λορένα

“με το ζόρι έβαλε την κάμερα του iPhone 6s στην δεκάδα με τις καλύτερες κάμερες σε smartphone.”
Εννοείς το τεστ που η θέση 3 με τη θέση 10 απέχουν 2 ολόκληρους βαθμούς στους 100.
Πραγματικά με το ζόρι μπήκε. Λυπάμαι αυτόν που θα επιλέξει κινητό με βάςη αυτα τα κριτήρια. Για μένα τα τελευταία 2-3 χρόνια η κάμερα ήταν και παραμένει το τελευταίο κριτήριο για τις επιλογές μου ( προφανώς μη έχοντας Facebook και τα συναφή αλλα έχοντας επαγγελματικές κάμερες για τη δουλειά μου)

Christos

Το 6s plus πίσω το
Μαυρο τι αυτοκόλλητο ειναι ?carbon ειναι ?

Nick

Αν το λες εσύ ο ειδικός έτσι θα είναι…

vladimiros

Μια χαρα βγαζουν και τα 2..αλλα ελαχιστα λιγο καλυτερο για μενα το Νοτε 5..
οπως ειχα πει και πριν φετος ολα τα κινητα βγαζουν μια χαρα…
Παντος στο iPhone εχουν κανει πολυ καλη δουλεια στον σταθεροποιητη εικονας μεχρι και στο 4κ βιντεο τα παει καλα..αλλα μεγαλο φαουλ που δεν εβαλαν και στο iPhone s, ε καλα αφου εισαι apple το ξερουμε ολοι ποσο τζιγκουνευοντε αυτοι…
Ααααα τιαματ που εισαι ρε δες ποσο τρεμοπαιζει το Νοτε 5 σου,ουτε σε βαρκα πανω να ησουν..στο Ζ5 τα ελεγες αυτα ομως…

Son mitso mou

Nick να υποθέσω στο λύκειο ήσουν μέλος της debate team ε;

George

Λυπαμαι που θα απογοητευσω τους απανταχου Fanboys διαφορων εταιριων, αλλα αυτη την στιγμη αποδεδιγμενα το Sony Xperia Z5 διαθετει την καλυτερη καμερα σε Smartphone.
Εξαλου προς τι η διαμαχη αφου και η Samsung αλλα και η Apple βαζουν αισθητηρες και φακους της Sony στις καμερες των κινητων τους. (food for thought)

@George Αυτό το αποδεδειγμένα που το είδες ρε φιλαράκι; Μόνο μην μου πεις ότι το είδες από το DxOMark

Γιάννης

Ευτυχώς στο youtube κυκλοφορούν πολλά συγκριτικά και ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το Z5 δεν πλησιάζει ούτε το Note 5 ούτε το S6 και σε φωτογραφίες και σε video.

https://www.youtube.com/watch?v=R0h8azRNN6E

Τhemazerunner

H Samsung χρησιμοποιει αναμεικτα isocell(δικους της φακους)και Sony.
Εαν κανεις συγκριση αναμεσα σε αυτους τους 2 οι διαφορες ειναι ελαχιστες με ποτε το ενα να βγαινει μπροστα ποτε το αλλο.Το 16′ καπου διαβασα οτι μαλλον μαλιστα θα προxωρησει μονο με isocell φακους στα επομενα μοντελα της.
H Sony ειναι λιγο περιεργη εταιρεια.Σε αλλους οι φακοι της αποδιδουν λιγο καλυτερα απ’οτι στα ιδια τα κινητα της…δεν ειναι λιγο παραξενο;

Γιάννης

H Sony πουλάει τους αισθητήρες υπάρχουν όμως και οι φακοί ,το OIS (optical stabilization) και βέβαια το software που παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο.
Από ότι διαβάζω το Z5 δεν έχει καν OIS όπως δεν έχει και το iphone 6s (το plus έχει) ενώ και το app της κάμερας δεν είναι και ότι καλύτερο (πάντα στον τομέα αυτό υστερούσε η Sony).
Η μόνη εταιρεία που ίσως να απειλήσει τα κορυφαία Note 5 και το S6 είναι η Microsoft με το 950.

Nizl

Μαρεσει που μιλάτε για δυνατότητες Samsung και ότι αν απειληθεί θα είναι από το 950xl
ενώ ειδικά στις βραδυνες έχει φάει ήδη πολύ ξύλο από G4..

gant1234

Nizl το εχει ενας φιλος μου το lg g4 και δεν βγαζει πουθενα καλυτερες photo απο το δικο μου το s6 edge τωρα το lumia 950 θα δουμε τι μπορει να κανει…😮

Nick

Καταρχήν μερικοί δεν ξέρουν το είναι το ois και γιατί η Sony δεν το βάζει. To ois είναι για σταθερές λήψεις η Sony έχει το δικό της steady shot…καλύτερα να μην γράφεται ότι να ναι αν δεν ξέρετε…

Γιώργος

Έτσι ενημερωτικά υπάρχει “hardware” για σταθερές λήψεις και “software” , το πρώτο λέγεται Optical image stabilization (OIS) και το δευτερο Digital image stabilization (DIS) , κινητά με κορυφαίες κάμερες όπως το Galaxy S6 και το Note 5 συνδυάζουν και τα δύο. Το steady shot είναι DIS γι’ αυτό και τα video στο Z5 δεν βγαίνουν τόσο ομαλά όπως στα παραπάνω κινητά.
“καλύτερα να μην γράφεται ότι να ναι αν δεν ξέρετε” όπως λες και εσύ.

Themazerunner

Με steady shot οι φωτογραφιες εχουν θορυβο στην φωτογραφια και χανουν παρα πολυ στην ποιοτητα.Ειναι ψηφιακο-software συστημα σταθεροποιησης.Το καλυτερο ειναι το ois συστημα σταθεροποιησης της εικονας με διαταξη φακων.
Και τα 2 σαφεστατα δινουν το καλυτερο αποτελεσμα.Οποιος σσχολειται με την φωτογραφια τα γνωριζει αυτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.