Geeksphone Revolution, Με επιλογή από Firefox OS ή Android

Ο Ισπανός κατασκευαστής Geeksphone ήταν ο πρώτος που κατασκεύασε smartphone με λειτουργικό σύστημα Firefox OS ενώ παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει και Android smartphones. Σήμερα ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Revolution ένα smartphone με οθόνη 4.7 ίντσες Full HD και επιλογή ανάμεσα σε Firefox OS και Android.

Δεν πρόκειται για dual-boot συσκευή, αλλά για επιλογή. Το Geekphone Revolution θα τρέχει ή Firefox OS (συγκεκριμένα Boot2Gecko μιας και δεν έχει πάρει ακόμα την έγκριση να ονομάζεται Firefox OS) ή Android. Η Geeksphone σκοπεύει να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το Revolution και γιαυτό το λόγο δημοσιοποιεί τα τεχνικά του χαρακτηριστικά με το σταγονόμετρο.

Το μόνο επίσημο στοιχείο μέχρι στιγμής είναι ότι το Revolution θα έχει οθόνη 4.7 ιντσών Full HD ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επεξεργαστής του θα είναι της Intel.

Πηγή: FirefoxHellas.gr

Επεξεργάστηκε την 1 Δεκεμβρίου 2013 9:33

Σχόλια

  • Ωραιο και σιγουρα κατι καινουργιο απλα δε πιστευω οτι στην καθημερινή χρήση θα αλλαζει κάποιος απο το ενα λειτουργικό στο άλλο

    • manolis, Με ένα από τα δύο θα πωλείται. Ή με Firefox OS ή με Android. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις από το ένα στο άλλο (dual-boot).

      Γενικά dual-boot smartphones είναι κάτι που ενδιαφέρει αρκετούς και θα ήθελαν να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Το Geeksphone Revolution δεν θα την προσφέρει.

  • Γενικά το dual boot σε επίπεδο smartphone δεν νομίζω να αφορά ουσιαστικά την πλειοψηφία χρηστών. Ίσως να ήταν χρήσιμο για λόγους benchmark ή για κάποιους που ενδιαφέρονται πολύ για την τεχνολογία.

    Αλλα το συγκεκριμένο δείχνει ενδιαφέρον. Αλλα πλέον ειναι δύσκολο το Firefox να μπει στον ανταγωνισμό. Εδώ βλέπουμε παλιά θηρία όπως η BlackBerry να βγαίνουν στο περιθώριο...

  • Σίγουρα το dual-boot δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία των χρηστών smartphones.

    Το Firefox OS πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες να παραμείνει στην αγορά γιατι έχει τις πλάτες της μεγάλης κοινότητας της Mozilla.

  • @ΚΒλαχάκης +την Sony η οποία ετοιμάζει συσκευή με Firefox OS συντομα,επισης έχει πλήρη How to στην σελίδα της για να περάσεις το Firefox OS στο xperia E,για developers βέβαια αλλά είναι διαθέσιμο για όποιον το κατέχει!
    Μπορεί να μην γεμίζει το ματι ακόμα ομως το λειτουργικακι ήρθε για να μείνει, πιστεύω οτι οι cross platform εφαρμογές είναι το μέλλον και η Mozilla έχει αρχίσει ηδη να επενδύει σε αυτό

  • Τέλη, Ναι η Sony με το Xperia E, η LG με το νέο Fireweb ενώ ακούγεται και η Huawei ότι θα κυκλοφορήσει Firefox OS smartphone.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.