Η γερμανική αστυνομία επιλέγει Windows Phone και Lumia

Το Lumia brand έχει σχεδόν εξαφανιστεί, έχουν περάσει 18 μήνες από τότε που ανακοινώθηκε κάποιο νέο μοντέλο και το πιο δυνατό Windows smartphone ανήκει στην HP. Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές επιλέγουν την πλατφόρμα της Microsoft για να κάνουν τη μετάβαση στη νέα εποχή και να αποφύγουν τη χαρτούρα.

Η αστυνομία του Αμβούργου αγόρασε 900 Lumia Windows Phones αξίας 100.000 ευρώ. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η αποδοτικότητα των αστυνομικών εισάγοντας τις αναφορές για διάφορα περιστατικά απευθείας στην βάση δεδομένων της αστυνομίας.

Οι γερμανικές αρχές έχουν δείξει την προτίμησή τους σε Windows 10 Mobile και UWP app platform, και στο παρελθόν με διάφορες υπηρεσίες να στρέφονται προς τα εκεί. Στα εσωτερικά έγγραφα περιγράφεται πως με τη χρήση UWP apps, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια εφαρμογή σε κινητό, laptop, tablet με διαφορετικά user interfaces και δυνατότητες. Οι αξιωματικοί θα έχουν πρόσβαση στα συστήματα πληροφοριών, τα εσωτερικά μηνύματα και σε διάφορες εφαρμογές με αναφορές περιστατικών.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η έλλειψη 3rd party apps, ειδικά αυτών που αφορούν στο ευρύ κοινό, δεν είναι πρόβλημα και φαίνεται ότι η Mobile πλατφόρμα της Microsoft θα μπορούσε να προωθηθεί ειδικά για επαγγελματίες.

Λόγω του χαμηλού μεριδίου της αγοράς, υπάρχει θέμα με την διάθεση low-cost συσκευών. Η ΗP φημολογείται ότι θα ανακοινώσει μια πιο οικονομική έκδοση του Elite x3, αλλά μένει να δούμε αν και πότε.

lumia smartphones police, Η γερμανική αστυνομία επιλέγει Windows Phone και Lumia

lumia smartphones police, Η γερμανική αστυνομία επιλέγει Windows Phone και Lumia

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Αυτό γίνεται λόγω ειδικών apps που έχει να κάνει με εντάλματα, δικαστικά πρωτόκολλα κλπ. Ξεκίνησε από USA και μάλλον επεκτείνεται και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Είναι εφαρμογές που έφτιαξε η ίδια η Msft κατά παραγγελία των κρατικών αυτών υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Εκεί τους δίνουν το 640 XL λόγω μεγάλης οθόνης , μπαταρίας και χαμηλού κόστους. Μάλλον θα έγινε κάτι ανάλογο στην Γερμανία.

Kostas

Υπάρχουν στιγμές που μου λείπει το Lumia …κρίμα

ΝΙΚΟΣ

Εφόσον το mobile είναι μέρος της οικογένειας των windows 10 κάτι θα υπάρχει, για όποιον το προτιμά. Φτάνει να είναι προσιτό στο μέλλον @Kostas

Γιάννος

Σίγουρα το λειτουργικό Windows Phone δεν χακάρεται το ίδιο εύκολα όπως το Android.

Πέτρος Π

@Kostas : Γιατί δεν αγοράζεις το 950 ή το 950XL? Είναι από τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, και γενικά τα καλύτερα Lumia που βγήκαν ποτέ.. Αν σου αρέσουν τα Windows σαν λειτουργικό θα σε εντυπωσιάσουν!

nikos vassalos

Καλησπέρα απλά ήθελα να πω οτι τα windows 10 απλά δεν χακάρονται ειναι απολύτως πιο ασφαλές λειτουργικό συστήμα δεν κολάει καθολου και σας το λεω επειδή είμαι κάτοχος του lumia 640 xl εδω και 1 1/2 χρόνο και είμαι απολυτα ευχαριστημένος. Το επομενο μου θα είναι το 950xl.

thanoik

Πάντως και στα κ.τ.ε.λ Σερρών στα λεωφορεία ταμπλετ με windows 10 έχουν για να σου κόβουν αποδείξεις.

Γιάννος

@thanoik

Είναι πολύ περισσότερο ασφαλές σαν λειτουργικό συγκριτικά με το Android. Δεν είναι τυχαίο που οι Γερμανοί αστυνομικοί θα χρησιμοποιήσουν Windows Phone.

fanis

γω παντως 3,5 χρονια lumia 1020 φχαριστημενος και παω για το lumia 950xl dual….
41mp καμερα οταν οι αλλοις αλλαζαν καπακια…..

Kostas

Είχα ένα πολύ προσιτό σε σχέση με αυτά που μου προτείνατε αλλά λίγο κάτι apps που χρειαζόμουν λίγο το οτι ο firefox είναι κομμάτι της ζωής μου πια με έκαναν και το χάρισα…δεν το χω και προσωπικά να έχω δυο τρεις συσκευές,άρα θα δώ κάτι σε ταμπλετ εν καιρώ θα δούμε..
Ευχαριστώ που μου απαντήσατε

thanoik

Γιάννος με συσκευές στην κατοχή μου xiaomi redmi note4,MLS,nexus4-5,και Nokia 920 χρησιμοποιώ το 920 σε καθημερινή βάση

John

Τα windows phone αν κάποιος θέλει μόνο να κάνει τηλέφωνα και να στέλνει SMS είναι OK. Απο apps μόνο καλύτερα να μην ψάξει γιατί είναι τραγικά τα πράγματα.

giorgosgek

@Γιάννος δεν χακαρονται το ιδιο ευκολα με το IOS πες καλυτερα

Γιάννος

@John

Αν δεν είχαν τις απαραίτητες εφαρμογές, όπως Facebook, Twitter, messenger, viber και λοιπά, σιγά μην τα χρησιμοποιούσαν οι μυστικές υπηρεσίες.
Μας έχετε πριξει με την δήθεν έλλειψη εφαρμογών, έλλειψη παιχνιδιών έχουν, όχι εφαρμογών.
Γι αυτό εσείς τα παιδάκια τα κουβαδάκια σας και στο Android σας γρήγορα, να σας παρακολουθούν πανεύκολα τι κάνετε. 😀

John

Πες μας σε ποιες εκδόσεις είναι το facebook και το viber και κάθε πότε παίρνουν updates στα windows. Εντάξει αγοράσατε κινητά με εντελώς αποτυχημένο (και πλέον και εμπορικά πεθαμένο) λειτουργικό , αυτό δεν είναι κακό , όλοι κάνουν λάθη , αρκεί να μην επιμένουν κιόλας και να το παίζουν έξυπνοι..

Γιάννος

@John

Επίσης πολλά Android μετρίου και κακού βελινεκούς από τα πολλά updates κλατάρουν οι εφαρμογές και σερνονται, έτσι γυρίζεις σε εργοστασιακή. Ένα σοβαρό επιχείρημα περιμένω ν’ ακούσω, και δεν είμαι fan των Windows Phone. Από τα 10 smartphone που έχω αγοράσει μέχρι τώρα, μόνο τα 2 ήταν Windows, τα υπόλοιπα Android. Απλώς οι αλήθειες να λέγονται. Εσύ φοράς παροπίδες. Αν δεν παίζεις αβέρτα παιχνίδια, δοκιμαστικά σου προτείνω να αγοράσεις ένα Windows Phone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.