Προβλέψεις για την πορεία της αγοράς smartphones

Το GigaOM Pro δημοσιεύει μερικές ενδιαφέρουσες προβλέψεις για το πώς θα είναι τα πράγματα στο πεδίο των λειτουργικών συστημάτων των φορητών συσκευών και όχι μόνο. Σαν γενικό συμπέρασμα, τονίζεται ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε σπουδαίες αλλαγές αναφορικά με την κυριαρχία του Android στην παγκόσμια αγορά smartphones.

Οι προβλέψεις λένε ότι το 2017 το Android θα πέσει στο 64% της παγκόσμιας αγοράς, με την Apple να υπολογίζεται ότι θα κατέχει το 11%, από το 20% που είχε το 2012. Ποιος θα επωφεληθεί; Τα ονόματα είναι Tizen, Windows Phone και Linux. Αναφορικά με την υιοθέτηση του 4G οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θα κυριαρχήσουν με διείσδυση 68% μέχρι το 2017. Η ανατολική Ευρώπη δείχνει να καθυστερεί στο LTE, ενώ με αργούς ρυθμούς φαίνεται πως θα κινηθεί και η μετάβαση στο 4G και στην Κίνα.

Πηγή

Σχόλια

  • Το 2017 είναι πολύ μακριά συνεπώς οι προβλέψεις τουλάχιστον αδιάφορες, ποίος θυμάται ανάλογες προβλέψεις για την κινητή τηλεφωνία πριν το καλοκαίρι του 2007; ... ;-)

  • Θυμίζουν αντίστοιχα προγνωστικά του 2010 που ανέφεραν κατακόρυφη πτώση Android και 20 - 40% μερίδιο στα Windows μέχρι τα τέλη του '12...

  • 2017 παζει να μην υπάρχουν μισές χώρες στον χάρτη και αυτοί μιλάνε για ένα λειτουργικό για τόσο μπροστά? ...............

  • Darth +1000
    Ας κοιτάξουμε γύρο μας για λίγο και ας αφήσουμε προ στιγμήν τις εταιρίες-λειτουργικά συστήματα!!

  • Το 2017 παίζει να μην υπάρχουμε ως χώρα εμείς οι Έλληνες...
    Με αφήνει αδιάφορο το τι θα κάνει έως τότε η Google, η Apple, η Microsoft και οι υπόλοιποι...!

  • Απο τοτε που υπηρξαν αξιοπρεπη φτηνα android κινητα, η εταιρεια καθαρισε με την apple (οχι σε hardware επιπεδο βεβαια).

    Απο τοτε που η microsoft χαμηλωσε τα specs των προδιαγραφων σε wp (και μαζι και τις τιμες απο ψευδο premium σε απλες καλες εισαγωγικες-midrange κτλ διατηρωντας και τα ακριβα και νεα μοντελα) αρχισε να κερδιζει καποιο εδαφος.

    Η apple, δε φαινεται να μενει αμετοχη αλλα το αν το επερχομενο ρολοι (της samsung φαινεται πολυ καλυτερο παντως!) η το "φτηνο" 5c (αλλη μια εννοια που ειναι δυσκολο να υλοποιηθει με το ονομα της εταιρειας-ισως με θυγατρικη?!) ειναι ικανα να αναστρεψουν τα δεδομενα...θα δειξει.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.