Google Android, Special event 16 Νοεμβρίου στος Λος Άντζελες

Την επόμενη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου η Google ετοιμάζει ένα special event μαζί με την αμερικάνικη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile (κυκλοφόρησε το πρώτο Android κινητό στον κόσμο το 2008) και όλοι περιμένουν την έλευση ενός ακόμα smartphone. Θα παρακολουθήσουμε μαζί όλες τις εξελίξεις μέσα από το Techblog και θα τις συζητήσουμε στο 14ο Techblog Workshop.

Πηγή

Σχόλια

  • Kώστα καλησπέρα, ελπίζω το σχόλιο/ ερώτημά μου να μην είναι off-topic.

    Εχω διαπιστώσει οτι το android είναι πια τόσο open source που τείνει ως προς τα processes να γίνει ανεξέλεγκτο.

    Με άλλα λόγια υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία και το "τί είναι αυτά που τρέχουν" από πίσω.

    Μου φαίνεται πολύ ελκυστικό το mango επειδή είναι "δομημένο" και η microsoft θέλει να ξέρει τί γίνεται στο λειτουργικό της. Btw τo hands on που έκανες για το omia w με mango, ήταν πολύ καλό, με έπεισε να το κοιτάξω ως νο1 buy.

    Το iOS έχει παράδοση αλλά για προσωπικούς λόγους είναι ακατάλληλο/ overrated.

    ΒΒ ασφαλείς αλλά από όλα τ άλλα (interface και κυρίως χρήματα) δεν...

    H αλήθεια είναι όμως ότι δίνονται πολύ ποιοτικές και ανταγωνιστικές ( σε σχέση με το κόστος) συσκευές android.

    Ερώτημα: Eχεις πληροφόρηση αν υπάρχουν ή θα υπάρξουν σοβαρα εργαλεία για να μπορεί κάποιος να μη νιώθει "ξεκρέμαστος" από πλευράς ασφάλειας για το android?

    Όλα τα λογισμικά είναι ευαίσθητα ούτε υπάρχει τέλειο, αλλα είμαι σίγουρος πως κάποιος που κάνει ebanking ή κρατήσεις ή γενικά data sensitive κτλ η εντελώς τελευταία του επιλογή θα ήταν να τις κάνει από android, όλοι το ξέρουμε αυτό!

    Σ ευχαριστώ και μετέφερέ το σε άλλο θέμα αν είναι off topic.

  • Για εφαρμογές banking ξεχνάς το jailbrake και εφαρμογές που δεν ξέρεις τι είναι.
    Αν και το banking χρησιμοποιεί https και μη private browsing, είναι λίγο δύσκολο να χτυπηθεί.

  • Το καλυτερο εργαλείο ειναι η νοημοσύνη του κατόχου της συσκευης του android.. Επειδη το εχει αφήσει ανοικτό και στην εγκατασταση εφαρμογων, αν εσύ (ενεργοποιησεις την επιλογή και) εγκαθιστάς απο άγνωστες και ύποπτες πηγές εφαρμογες και μετα κολλησεις τιποτα δε θα φταίει η google..ή το android.
    Εχουν βγει προγράμματα προστασίας, αντιβιοτικά με firewall και ολοκληρωμένες σουίτες Internet security για το android αλλα πραγματικα ειναι άχρηστα με ολη τη σημασία της λέξης γιατι τρώνε μπαταρία και δεν προσφέρουν σοβαρή αντιμετώπιση καθώς οι βάσεις δεδομένων που εχουν ειναι ακομα για τα μπάζα.. Δε θελω να γινω κακός αλλα κανενα δε θα καταλάβει αμεσως τιποτα, επειδη ειναι καινουργια τα Trojans και οι ιοι στο android και δεν θα τα αντιληφθεί κανενα αντιβιοτικό με την πρώτη, μαλλον ουτε με και με δεύτερη..
    Για τα processes που τρέχει το android δεν υπαρχει ουσιαστικός λογος ανησυχίας, αν εγκαθιστάς απο έμπειρες πηγές εφαρμογες. Πλεον μετα απο αυτο που ειχε γινει στο παρελθον η ασφάλεια και των επίσημων apps στο market εχει ανεβει (απορρίπτουν χαλαρά οτι τους μυρίζει ύποπτο) και δε τιθεται θεμα μη ασφαλείας.
    Χρησιμοποιω το τελευταιο 1 χρονο εντατικά ebanking alpha bank και Πειραιώς απο το android κινητο μου και δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα. Και δεν αντιμετωπισα προβλημα ενω φοραω custom rom και συνεπως ειμαι root, μπαινω ανετα και σε επικινδινες σελιδες, κατεβαζω apps που δεν πηραν εγκριση απο google ή ειναι φίλων δοκιμαστικά για να δω πως πανε... Και εχω μπει αρκετές φορές και απο ανοικτά wifi που εκει ο κινδυνος. Επειδη εχω και ipad2 μπορω να σου πω οτι οι επισημες εφαρμογες ειναι μάλιστα ίδιες και δε βρισκω πουθενά κατι ύποπτο για να με φοβήσει.
    Τελος αν καποιος σοβαρός hacker σε εχει βαλει μάτι, οτι και να κανεις παντα υπαρχει η πιθανότητα να σε σπάσει μολις μπεις στο δικτυο ή Χρησιμοποιησεις το Bluetooth σου(αν μπορεις..). Ρίξε μια ματια στα τυχόν κενά ασφαλείας που διορθώνονται σε πολλά updates ακομα και σε iOS για να καταλαβεις. Ακομα και τα windows phone που λες για παράδειγμα, δεν ειναι τελειως ασφαλή, ειδικά απο τοτε που άφησαν προσφατα τους emulator να μπουν στο marketplace. Δεν τους άφηναν αρχικά για θέματα ασφαλείας, αλλα αναγκάστηκαν να κανουν πίσω για το θεμα της καλής νοσταλγίας.
    τι να πει και η Scarlett Johansson που της χάκαραν το iPhone και κυκλοφόρησε γυμνουλα στο ίντερνετ? λες μετα αν την ρωτήσεις να σου πει οτι οτι το iPhone ειναι ασφαλές? δε νομιζω ender...δε νομιζω..

  • Βγήκε μεγαλο το κείμενο..σορρυ παίδες. Δε μπορούσα να το αφήσω μισό! Το θεμα θα τεθεί προς συζήτηση στο workshop!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.