Google Pixel 4: Θα έχουν 16MP τηλεφακό στο πίσω module και αισθητήρα IR στη μπροστινή κάμερα;

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Θα έχουν 16MP τηλεφακό στο πίσω module και αισθητήρα IR στη μπροστινή κάμερα;

Από τη στιγμή που διέρρευσε η νεότερη έκδοση της εφαρμογής Google Camera κυκλοφορούν διαρκώς αναφορές για νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη αφορά τα Google Pixel 4 και αποκαλύπτει ότι θα έχουν τηλεφακό στο πίσω μέρος.

Η ανακάλυψη ανήκει στους XDA-Developers οι οποίοι σκάλιζαν το τμήμα του κώδικα που αφορά το Super Res Zoom της Google Camera και βρήκαν αναφορές που είχαν σχέση με κάποιον “τηλεφακό”.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Θα έχουν 16MP τηλεφακό στο πίσω module και αισθητήρα IR στη μπροστινή κάμερα;

Σκαλίζοντας ακόμη περισσότερο ανακάλυψαν μία λίστα αισθητήρων μεταξύ των οποίων μπορεί να επιλέγει η εφαρμογή. Σε αυτήν τη λίστα βλέπουμε όλους τους αισθητήρες που υπάρχουν στα Google Pixel 3, δηλαδή τον μπροστινό αισθητήρα, τον μπροστινό ευρυγώνιο και φυσικά το πίσω αισθητήρα. Ωστόσο, στη λίστα εμφανίζονται δύο νέοι αισθητήρες ένας ως “FRONT_IR” και ένας ως “REAR_TELEPHOTO”.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Θα έχουν 16MP τηλεφακό στο πίσω module και αισθητήρα IR στη μπροστινή κάμερα;

Η Google έχει ήδη αρχίσει να προσαρμόζει την εφαρμογή της κάμερας στις απαιτήσεις των Google Pixel 4, και γι’ αυτό εντοπίζονται αρκετές αναφορές στον κώδικα της.

Οπότε, είναι πολύ πιθανό οι δύο νέοι αισθητήρες να αποτελούν κομμάτι του εξοπλισμού των Google Pixel 4. Η άποψη αυτή ενισχύεται από τον επιπλέον φακό που βλέπουμε στο επίσημο render που δημοσίευσε η εταιρεία.

Όσον αφορά τον IR που σχετίζεται με το μπροστινό τμήμα της συσκευής οι XDA σημειώνουν ότι μάλλον θα χρησιμεύει στη λειτουργία της “Εξακρίβωσης προσώπου” που αποκαλύφθηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση Android Q Beta.

Επίσης, η ομάδα APK Insight του 9to5google σκαλίζοντας την εφαρμογή Google Camera 6.3 ανακάλυψε ένα μήνυμα σφάλματος που χρησιμοποιείται για την αποσφαλμάτωση του κώδικα του τηλεφακού. Σύμφωνα με τον κώδικα, ο τηλεφακός πρέπει να δημιουργεί εικόνες συγκεκριμένων αναλύσεων και με βάση τους υπολογισμούς του 9to5google τα Google Pixel 4 θα έχουν έναν 16MP τηλεφακό στο πίσω module των καμερών.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Θα έχουν 16MP τηλεφακό στο πίσω module και αισθητήρα IR στη μπροστινή κάμερα;

Προφανώς όλα τα παραπάνω προέρχονται από υποθέσεις όσων σκαλίζουν των κώδικα των εφαρμογών, οπότε καλό θα ήταν να μην τα πάρουμε και τελείως της μετρητής. Υπομονή μέχρι των Οκτώβριο που μάλλον η Google θα παρουσιάσει τα Pixel 4.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.