Google Pixel XL: Υπερφόρτιση λόγω bug στο Android Oreo 8.1;

google pixel xl υπερβολική φόρτιση bug android oreo, Google Pixel XL: Υπερφόρτιση λόγω bug στο Android Oreo 8.1;

Το Google Pixel XL βρίσκεται ήδη δυο χρόνια στην αγορά και κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει πότε πρόβλημα στη λειτουργία των μικροφώνων, πότε παραμόρφωση ήχου λόγω ελαττωματικού hardware, με τη λίστα να αυξάνεται. Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε υπερβολική φόρτιση των συσκευών, που διακόπτει τη διαδικασία της φόρτισης, λόγω πιθανού bug στο Android Oreo 8.1.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι η συσκευή φορτίζει παραπάνω από όσο πρέπει, σύμφωνα με ορισμένους χρήστες της συσκευής. Φαίνεται πως το bug στο λειτουργικό σύστημα έχει να κάνει και με φορτιστές ρεύματος που δεν είναι οι αρχικοί που υπάρχουν στη συσκευασία, οι οποίοι δίνουν 25W (9V/2.8A) αντί για 18W (9V/2A). Όταν η συσκευή λαμβάνει περισσότερο ρεύμα από το καθορισμένο, σταματάει να φορτίζει μέχρι η ροή του ρεύματος να έρθει στα κανονικά επίπεδα, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Το Pixel XL εμφανίζει το μήνυμα “charging rapidly” σαν αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας και μπορεί να δοθεί λύση με φορτιστή που διαθέτει ρυθμιστή για να αποτρέπει αυτήν την υπερτροφοδοσία ρεύματος.

Το πρόβλημα έχει αναφερθεί στη Google από τον Ιανουάριο και παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη περάσει δύο μήνες, δεν έχει δοθεί κάποια λύση από την εταιρεία. Μια προσωρινή λύση θα ήταν η χρήση του εργοστασιακού φορτιστή της συσκευής έως ότου η Google ανακοινώσει αναβάθμιση που θα διορθώνει το συγκεκριμένο bug.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vtag

Πλέον ανα εβδομάδα τους εμφανίζεται και από ένα καινουργιο πρόβλημα!
😂😂😂😂

Makis

Το ios 11 φταίει….

Darth

beta teseter 1000 euro next round (πλεον δεν θυμαμαι ποιο καθος τοσααα χοντρα θεματα εχουν βγαλει)

lneam

Αυτο που ο κοσμος αποκαλει “φορτιστης” ΔΕΝ ειναι φορτιστης, ειναι τροφοδοτικο.

Ο φορτιστης ειναι μεσα στο κινητο και ελεγχεται απο software. Αυτο το κυκλωμα που ειναι παραμετροποιήσιμο απο τον κατασκευαστη ευθυνεται για το προβλημα και ας παψουν να φορτωνουν τα λαθη τους στους καταναλωτες.
Το λογισμικο μετραει συνεχεια την μπαταρια και ανα πασα στιγμη “ζηταει” το αναλογο ρευμα για την σωστη της φορτιση. Αυτη η καμπυλη φορτισης παρεχεται απο τον κατασκευαστη της μπαταριας.

Sakis House

Το συγκεκριμένο bug εμφανίζεται και με τον εργοστασιακό φορτιστή. Μόλις βάλεις το φορτιστή αναβοσβήνει μερικές φορές το “charging rapidly” και στη συνέχεια ξεκινάει η φόρτιση. Είναι σαν να βάζεις/βγάζεις το φορτιστή από τη πρίζα για 3-4 φορές! Έχει παρατηρηθεί όχι σε όλες Pixel XL συσκευές μετά την αναβάθμιση του Ιανουαρίου. Μία από τις “τυχερές” είναι και η δικιά μου! Αναμονή για επίλυση!

GiorgosM.

Τα “πέθαναν ” φέτος αυτά τα pixel με την Oreo…

bezilys

Orea

Sakis House

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.