H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα, καθώς έλαβε εντολή να το πράξει από την πολιτειακή κυβέρνηση, η οποία επικαλέστηκε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Αφαιρέθηκαν επίσης το Signal και το Telegram.

Άλλες εφαρμογές Meta, όπως το Facebook, το Messenger και το Instagram παραμένουν διαθέσιμες, μαζί με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων στις ΗΠΑ, όπως το YouTube ή το X.

Η Apple δήλωσε ότι η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας διέταξε την αφαίρεση αυτών των εφαρμογών από τα store της Κίνας. «Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους νόμους στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, ακόμη και όταν διαφωνούμε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Apple είπε ότι το WhatsApp και τα Threads παραμένουν διαθέσιμα για λήψη μέσω διαφορετικών storefronts και μερικοί άνθρωποι μπορούν να κατεβάσουν τις εφαρμογές εάν έχουν λογαριασμό εκτός Κίνας.

Ειδικοί στον κλάδο της τεχνολογίας της Κίνας δήλωσαν ότι η κυβερνητική παραγγελία για το WhatsApp και τα Threads μπορεί να σχετίζεται με έναν κανόνα από το 2023 που απαιτεί από όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές στην Κίνα να εγγραφούν στην κυβέρνηση. Οι εταιρείες είχαν προθεσμία μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα για να ολοκληρώσουν τις εγγραφές, καθώς οι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ την 1η Απριλίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αναγκάζεται να αφαιρέσει εφαρμογές από το κατάστημά της στην Κίνα. Η εφαρμογή ειδήσεων των New York Times δεν ήταν διαθέσιμη από το 2017, ενώ οι εφαρμογές τύπου ChatGPT αποσύρθηκαν το 2023 αφού το Πεκίνο εφάρμοσε κανονισμούς για τις παραγωγικές υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.

Επεξεργάστηκε την 19 Απριλίου 2024 12:46

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.