H Apple ανακάμπτει στην κινέζικη αγορά smartphones “απουσιάς” Huawei

, H Apple ανακάμπτει στην κινέζικη αγορά smartphones “απουσιάς” Huawei

Αλλαγές έχουμε στην ηγεσία της αγοράς smartphones στην Κίνα, με την Vivo να κόβει το νήμα και την Apple να ανακάμπτει. Η Huawei, που ήταν ο κυρίαρχος μέχρι σήμερα, έχει πλέον βρεθεί στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την Canalys.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, είχαν αποσταλεί 92.4 εκατομμύρια smartphones, με την Vivo και την Oppo να κατακτούν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. H Huawei είναι στην τρίτη θέση από την άποψη του μεριδίου αγοράς, ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με την Xiaomi και μετά την Apple.

Εκείνο το στοιχείο που αξίζει να σημειώσει κανείς είναι ότι όλοι οι κατασκευαστές εκτός από τη Huawei είδαν τα μερίδια της αγοράς τους να ανεβαίνουν, με την Apple να ανακάμπτει μετά την παρουσίαση του iPhone 12, το οποίο και φάνηκε να έχει συνολικά την ευρεία αποδοχή των Κινέζων καταναλωτών.

Από την άλλη μεριά, η Huawei είδε το μερίδιο αγοράς της να πέφτει από το κυρίαρχο 41% σε ένα ποσοστό της τάξης του 16%, μέσα σε 12 μήνες. Δεν είχε μεγάλη απώλεια εσόδων, κυρίως λόγω περικοπών κόστους και εξοικονόμηση πόρων, με κινήσεις όπως η πώληση της Honor.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.