Smartphones

H Meizu θα χρησιμοποιήσει λύσεις Huawei εάν χάσει τις άδειες της Google

Το οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών Huawei Mobile Service (HMS) θα χρησιμοποιήσει η Meizu, εάν αναγκαστεί να παύσει τη χρήση των υπηρεσιών Google. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση εδραίωσης των περιορισμών από την πλευρά των ΗΠΑ σε κινέζικες εταιρείες.

Το Huawei Mobile Service είναι ένα οικοσύστημα που αριθμεί αυτή τη στιγμή 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 170 διαφορετικές χώρες του κόσμου, ενώ η Meizu εκτιμάται ότι θα είναι ο πρώτος Κινέζος κατασκευαστής πλην της ίδιας της Huawei που θα το έχει προεγκατεστημένο στα smartphones της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σταδιακά η Huawei εγκαταλείπει ακόμα και την έκδοση ανοιχτού κώδικα του Android για το δικό της Harmony OS. Μάλιστα, η νέα ναυαρχίδα της, το Huawei P50 θα είναι εκείνο το μοντέλο που θα παρουσιαστεί με το Harmony OS στη θέση του λειτουργικού και όχι κάποια έκδοση Android.

H Meizu φαίνεται ότι μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με τους άλλους Κινέζους κατασκευαστές, αναφορικά με τους περιορισμούς που μπορούν να τεθούν σε αγορές-στόχους, όπως είναι οι ΗΠΑ και για τον λόγο αυτό επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να βασιστεί σε κινέζικο λογισμικό για τα μοντέλα της.

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.