H TSMC στην Αριζόνα θα κατασκευάσει τσιπ 4 nm από το 2024 για την Apple

tsmc, H TSMC στην Αριζόνα θα κατασκευάσει τσιπ 4 nm από το 2024 για την Apple

Το εργοστάσιο τσιπ αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων της TSMC που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Αριζόνα θα αρχίσει να παράγει τσιπ 4 νανομέτρων μόλις ανοίξει το 2024, μετά από αίτημα της Apple και άλλων εταιρειών, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Το εργοστάσιο είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει με την παραγωγή τσιπ 5 νανομέτρων, αλλά επειδή η Apple και άλλες εταιρείες αναζητούν ολοένα και εντονότερα εξαρτήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η TSMC φροντίζει προκειμένου η εγκατάσταση να μπορεί να παρέχει περισσότερα τσιπ αιχμής .

Η TSMC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα παράγει 20.000 τσιπ το μήνα στις εγκαταστάσεις της Αριζόνα, αν και η παραγωγή ενδέχεται να αυξηθεί από αυτά τα αρχικά σχέδια, σύμφωνα με πηγές.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας βασίζονται στο χυτήριο για τις ανάγκες κατασκευής τσιπ για να μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από τους επεξεργαστές τους από τις ΗΠΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έχει πει στο παρελθόν στους υπαλλήλους του ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να προμηθευτεί τσιπ από το εργοστάσιο της Αριζόνα.

Τα νέα σχέδια έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν στο Phoenix την επόμενη Τρίτη με τον Πρόεδρο Joe Biden, την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo και τον CEO της Apple Tim Cook που αναμένεται να είναι παρόντες, μαζί με τη CEO της AMD Lisa Su και τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia, Jensen Huang.

Παράλληλα, η TSMC φέρεται να ανακοινώσει επίσημα σχέδια για μια δεύτερη φάση που περιλαμβάνει μια γειτονική εγκατάσταση που θα παράγει ακόμα πιο προηγμένα τσιπ 3 νανομέτρων, όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον ιδρυτή της TSMC Morris Chang.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.