H Xiaomi κόβει το νήμα στα smartphones τον Ιούνιο 2021

, H Xiaomi κόβει το νήμα στα smartphones τον Ιούνιο 2021

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Counterpoint Research, τον Ιούνιο του 2021 η Xiaomi ξεπέρασε την Samsung και την Apple. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi κόβει πρώτη το νήμα στην κατηγορία των smartphones.

H Xiaomi είδε αύξηση των μηνιαίων πωλήσεων της σε επίπεδο 26%, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί για την κινέζικη εταιρεία μέσα σε έναν μήνα. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα οφέλη της Xiaomi είναι προσωρινά, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, που είδαν σημαντική πτώση λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

, H Xiaomi κόβει το νήμα στα smartphones τον Ιούνιο 2021

Στο Βιετνάμ, όπου υπάρχουν μεγάλες παραγωγικές μονάδες της Samsung εφαρμόστηκαν αρκετά έντονα περιοριστικά μέτρα για τον Covid-19, στοιχείο που εκτιμάται ότι είχε τον αντίκτυπό του στην οικονομική πορεία της Samsung. Σταδιακά, τα μέτρα αυτά σταματούν να ισχύουν με αποτέλεσμα την αλλαγή της εικόνας.

Αναμφίβολα, η χρονιά αυτή είναι μία από τις καλύτερες που έχει σημειώσει η Xiaomi μέχρι σήμερα, κάτι που φαίνεται στις επιδόσεις της κάθε μήνα. Μένει να δούμε πώς θα κλείσει η χρονιά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DimitrisK

Η Samsung σίγουρα βγάζει χρήμα και μέσω την Xiaomi αφού οι περισσότεροι αισθητήρες των καμερών στα κινητά της Xiaomi είναι Samsung…

Kostas Alas

Ε α καλό μάθημα για την Samsung που διάλεξε φέτος να μας αφήσει χωρίς Note.
Ας κρατήσει τώρα στις αποθήκες της τα απούλητα S21 και τις επιλογές της να αφαιρέσει χαρακτηριστικά όπως η υποδοχή κάρτας micro sd…
Δεν θα μας σπρώξεις με το ζόρι στα foldable κυρά Samsung……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.