HTC J Butterfly, Επίσημα το πρώτο smartphone με οθόνη Full HD 1080p

Ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο smartphone με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1920×1080 pixels (Full HD) τεχνολογίας Super LCD 3 (S-LCD3). Ονομάζεται HTC J Butterfly και οι Ιάπωνες θα είναι οι πρώτοι τυχεροί κάτοικοι του πλανήτη που θα το υποδεχθούν. Το Butterfly ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή S4 Pro χρονισμένο στο 1.5GHz με Adreno 320 GPU, μνήνη RAM 2GB και κάμερα 8 Megapixel.

To HTC J Butterfly θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο μέσα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KDDI. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη διαθεσιμότητά του σε άλλες χώρες.

HTC J Butterfly (HTL21)
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 Jelly Bean
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 1.5GHz τετραπύρηνος
GPU: Adreno 320
RAM: 2GB
4G/ LTE
Οθόνη: 5 ιντσών, S-LCD3, 1920×1080 pixels, 440 ppi
Κάμερα: 8 Megapixel, LED flash, full HD video 1920×1080 pixels
Δεύτερη κάμερα: 2.1 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB, infrared, NFC, Αδιάβροχο
Μπαταρία: 2020 mAh
Διαστάσεις: 143×71×9.1 χλστ.
Βάρος: 140 γρ.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Οκτωβρίου 2012 17:51

Σχόλια

  • Καιρός για την htc να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Με μία σωστή τιμολογιακή πολιτική και με σωστό χρόνο διάθεσης (άμεσα) πιστεύω θα κερδίσει μέρος από το χαμένο έδαφος. Προσωπικά μου αρέσει πολύ και το design.

    Well done htc.

  • Πολύ ωραίο design, styling, χαρακτηριστικά και όλα τα σχετικά. Αλλα HTC δεν ξαναπαίρνω, το service τους είναι πιο άθλιο από ποτε..

  • ενδιαφέρον κινητό με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά.. σίγουρα κοιτάει στα ίσια το Note 2...!!!!

  • Όμορφη συσκευή και με πολύ καλά χαρακτηριστικά!Πολύ μικρή μπαταρία όμως....μόλις 2020 mAh και 5'' οθόνη....!

  • Φοβερο design και δυνατα χαρακτηριστικά! Μια καλή τιμή του λείπει (δυσκολο) κ θα είναι αστέρι...

  • Μονο και μονο που εχει full hd οθονη δεν θα το αγοραζα. Κοροιδο δεν με ποιανουν να ανεβενει το κοστος μια συσκευης με ανουσια χαρακτηριστηκα. Οταν Κυκλοφορισει σε hands on διπλα σε hd super amoled θα υστερει... Μετα απο 300 ppi το μονο που μετραει ειναι η ποιοτητα της οθονης.

  • Ομορφο και ΚΟΚΚΙΝΟ...αλλα θα πρεπει να δουμε και τι κανει απεναντι στο ΝΟΤΕ ΙΙ.
    Εκει θα φανει αν ειναι τερας η οχι

  • και ολως τυχαιως συγκρινουν την οθονη με το Iphone γιατι ειναι μαπα κ δεν ασχολουνται αχαχαχααχαχχαχαχα

  • Σωστος ο fanis!
    Δεν φτανει που τους ανοιξαν τα ματια αλλα τους καθεται και στο λαιμο ;)

  • πολύ καλή προσπάθεια από την htc.
    Έχω ως δεύτερο τηλέφωνο ένα htc 2.5 χρόνια και δεν έχει κολλήσει ποτέ!
    Πραγματικά εργαλεία.
    Θα αγοράζα σίγουρα ξανά!

  • Πολύ ωραία συσκευή ειδικά για εμάς πού μας αρέσουν οι μεγάλες οθόνες..! Θετικό και το ότι βάλανε υποδοχή για κάρτα αποθήκευσης..! Μια ερώτηση όμως ρε παιδιά... βλέπω καινούριες συσκευές πού βγαίνουν και υποστηρίζουν κάρτα micro sd μέχρι 32 gb.Γιατί δεν υποστηρίζουν μέχρι και 64gb όπως το gs3 και το note2...!

  • Κανείς άλλος δε παρατήρησε ότι το κινητό είναι πιο κοντινό του SIII παρά του NOTE2???
    Η HTC απλά έβγαλε ένα ONE X+ στις 5 ίντσες. Δεν έχει ούτε καν stylos, καμία σχέση με το NOTE!

  • Αυτό που λέει ο panos13 έχει κάποια βάση. Δηλαδή εφόσον δεν διακρίνουμε διαφορά πέραν των 300ppi, η Full HD ανάλυση θα κάνει να ζορίζονται περισσότερο ο επεξεργαστής/gpu για να ανταπεξέλθουν.

    Και ο MEDS έχει δίκιο, όσον αφορά την σύγκριση με το s3.

    Όπως και να χει εμένα μ αρέσει πολύ. Επίσης μ αρέσει να βλέπω να ξαναέρχονται οι υπέρυθρες σε συσκευές (!). Το δυσάρεστο είναι ότι πολλές τέτοιες συσκευές δεν έρχονται στην Ευρώπη οπότε πιθανότατα να μην το δούμε ποτέ

  • απο μπροστα ειναι κακασχημο ενω απο πισω ειναι πολυ ομορφο. το ui κι αυτο χαλια...

  • ok panos13 εσύ μην το πάρεις και πιαστείς κορόιδο και ξέρεις ότι μετά τα 300ppi δεν έχει διαφορά άσε τους άλλους που δεν ξέρουνε αν έχει διαφορά η όχι να το πάρουνε.

  • @xeriakias. Όλα τα android smartphones το έχουν αυτό στο καπάκι πίσω.

    Πάντως εγώ πιστέυω πως ναι μεν η οθόνη έχει φοβερή ανάλυση αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο γρήγορο όσο άλλα κινητά όπως samsung galaxy s3.Από την στιγμή που δεν ξεχωρίζεις τα pixels γιατί να βάλεις και άλλα, για να χαλάς περισσότερη μπαταρία και να βάζεις επεξεργαστή και gpu να τρέχουν στο full?

    Μάλλον είναι νωρίς ακόμη για full hd κινητά.Μόλις μπει Nvidi geforce gtx560 σε κινητό τότε το ξανασκεφτόμαστε.

  • @Σταυρος, δεν το εχουν ολα τα android smartphones. Εγω ειχα 4 android μεχρι σημερα και το μονο που ειχε το λογοτυπο της google ηταν το nexus one.

  • Εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά στα χαρτιά τουλάχιστον...
    Πιο πολύ για ανταγωνιστής του galaxy S4 μου κάνει (όταν αυτό κυκλοφορήσει) παρά του Note. Αυτός ο ανταγωνισμός με το μέγεθος της οθόνης πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, το S3 (το οποίο και έχω) είναι πια πολύ μεγάλο !!! και δεν μπορώ να φανταστώ να κουβαλάω 5+ ίντσες για τηλέφωνο. Το ιδανικό για μένα μέγεθος ήταν οι 4.3 ίντσες του S2 και θα ήθελα να δω νέα τηλέφωνα σε αυτή την διάσταση αλλά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν τα καινούρια. Το S3 mini ήταν απογοήτευση!

  • Τα σπαει, ειναι πολυ ωραιο, προσωπικα μολις το ειδα στη σελιδα μου αρεσε πολυ! Και εμενα μου φαινονται πολλες οι ιντσες αλλα οκ, θα ηθελα να δω ενα hands on! Και προπαντων να ερθει Ελλαδα!!!!

  • Σιγά που δε μετράνε τα ppi Το ίδιο βλέπεις άμα κανεις ζουμ ?Απο τα κορυφαία χαρακτηριστικά στην επιλογή τηλ είναι τα ppi !

  • Καλό κινητό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά δεν παύει να είναι HTC με την γνωστή ταϊβανέζικη ποιότητα κατασκευής. Το Xperia YUGA C660 είναι το smartphone που θα επέλεγα

  • Ναι, καλα.
    Η HTC αντί να βελτιώσει αυτά που θέλουν βελτίωση ασχολείται με χαζομάρες. Η ανάλυση άχρηστη για οθόνη 5 ιντσών. Ακόμα και HD εφαρμογές δεν υποστηρίζουν τέτοια ανάλυση. Μπαταρία πολύ μικρή. Αναλυση πολυ μεγάλη. Σέρβις άθλιο. Αναβάθμιση αργεί. Τιμή του 1χ ήταν αν θυμάμαι καλά 700 ευρώ. Αυτό με τι τιμή θα δώσουν; 800; Η εταιρίες δεν πάνε καθόλου καλά. Από δω και πέρα μόνο nexus θα πάρω, ή wp8/iphone. Το θέμα με αναβαθμίσεις σε android μας έχει κουράσει πολύ.

  • Βλέπω ορισμένους που σχολιάζουν την ποιότητα της HTC. Δεν ξερω αν ποτέ διέθεταν τηλέφωνο της εταιρίας. Έχω ένα HERO από το 2010 κ ακόμα λειτουργεί άψογα παρ' όλο που του έχω βγάλει τα μάτια με κακομεταχείριση σκόνες κ πεσίματα...

  • Εμένα αυτό που με χαλάει είναι ότι ήθελα λίγο μεγαλύτερη μπαταρία. Όπως και να το κάνουμε σε φορητή συσκευή η μπαταρία παίζει μεγάλο ρόλο

  • Ο/Η Νικος Σ θα συμφωνησω μαζι σου εχω το HTC HD 2 του εχω αλλαξει τα φωτα τι windows phone 7.5 τι android του χω βαλει τι πεσηματα εχει φαει ποσες φορτισεις εχει περασει κ ομως αντεχει ακομα.Ολα τα HTC πραγματικα και απο ποιοτητα κατασκευης τους βγαζω το καπελο...
    GO ON HTC....

  • Μην τα παραλεμε γιατι οταν η HTC εβγαζε ΤΗΛΕΦΩΝΑ με windows οι αλλες εταιριες ειχαν μαυρα μεσανυχτα.Ασε που εχω αλλαξει 6 τηλ HTC τον 700 ευρω τα τελευταια 10 χρονια και κανενα δεν εβγαλε προβλημα.

  • Οσοι δεν εισαστε κατοχοι HTC δεν εχεται "δικαιωμα" να την κρινεται.
    Η HTC ανοιξε τον δρομο για ολα αυτα που εχουμε εμεις σημερα σε κινητη συσκευη..
    Εχουν αρχισει τα "παιδια" της Samsung και μοιαζουν επικυνδηνα σε αυτα των Iphone.
    Πολυ καλα τα κινητα της Samsung,ημουν κατοχος S2 και τωρα S3.Αλλα Htc ΔΕΝ ειναι απο οποιαδηποτε αποψη.Καμια διαφορα σε ταχυτητα το S3 απο το One X.Και το λεω γιατι εχω και τα δυο κινητα.Απλα μην λεμε βλακειες,το καθε Ηtc κρατοντας το στο χερι σου καταλαβαινεις ποιοτητα κατασκευης.Και απιστευτο το Sense..

  • Οποιος μιλάει κακή ποιότητα σε HTC συσκευές απλά είναι στον κόσμο του. Κάτοχος Desire HD, Wildfire S και νυν One X δηλώνω στα ίσια οτι δεν πιάνεται σε ποιότητα από κανένα android τηλέφωνο. Μόνο το iphone 4 και πάνω την προσπερνάει

  • Ούτε κατα διάνοια δεν κοιτάει το Note. Πολύ καλή συσκευή αλλά κλασσικά η htc σε 3 μήνες θα βγάλει το HTC J+ και αυτό θα πάει στα σκουπίδια.

  • Κατ' αρχήν όσον αφορά το J κάτσε πρώτα να έρθει στην Ευρώπη με το καλό και μετά μιλάμε για τον αντικαταστάτη του (J+ αν κ όποτε...). Ωραίο τηλέφωνο. Ελπίζω κάποια στιγμή να έρθει και προς τα μέρη μας.
    Όσον αφορά τις εφαρμογές που ανέφερε κάποιος παραπάνω σε λίγο καιρο θα υποστηρίζεται και σε full hd.
    Όσοι πάλι γρινιάζεται για την ανάλυση της οθόνης δεν βρίσκω κάπου το αρνητικό σε αυτό.Αν δεν αρέσει σε κάποιον τότε ας μην το αγοράσει. Καλό είναι να υπάρχουν εξελίξεις από όλες τις εταιρείες σε όλους τους τομείς. Αυτό που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει ή το θεωρώ άχρηστο μπορεί σε κάποιον να φαίνεται χρήσιμο-επιθυμητό και το αντίστροφο.Άλλωστε αν δούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα που κάποτε λέγαμε πως είναι άχρηστα στη καθημερινότητα μας σήμερα έχουν αποκτήσει σημαντικό ρόλο. Οπότε κάθε αλλαγή/καινοτομία πρέπει να είναι καλοδεχούμενη!

  • Σας ενοχλει που εχει full hd οθονη?? Μαλιστα... Ζησαμε για να το ακουσουμε κι αυτο...

  • τέλειο...αλλά android :(
    μισώ τη Google και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πώς αγόρασαν τη Motorola και μιας και τα λέμε ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πώς η ORACLE αγόρασε τη Sun microsystems... ποιό απλά δεν μπορεί το software να αγοράζει το hardware...μισώ και το google.com και το google earth και τώρα μισώ και το youtube μιας και το αγόρασε η google... αν ο κόσμος άνηκε σε μια εταιρία, αυτή θα ήταν η sun microsystem από που και ώς που μια εταιρία λογισμικού την αγοράζει;;;; αυτά τα λίγα παιδιά πάω να κάνω το facebook brake μου :)

  • Οσοι απαξιωνουν την htc και δεν αναγνωριζουν την συμβολη της στην προοδο των smartphones εχουν μαυρα μεσανυχτα.Οσοι παλι δεν αναγνωριζουν οτι τα τελευταια χρονια η htc εχει ψιλοχασει την μπαλα με ολες αυτες τις συσκευες που βγαζει (και ακυρωνει τις προηγουμενες που μετρανε λιγους μηνες) παλι εχουν μαυρα μεσανυχτα.Τα αποτελεσματα φαινονται και στις πωλησεις αλλωστε.Στο θεμα μας:εξαιρετικη συσκευη,πιθανοτατα θα το προτιμουσα απο το s3 του οποιου το glossy φινιρισμα με παραπεμπει σε κινητο των 150 ευρω,αλλα το note 2 ειναι εντελως αλλη περιπτωση και η συγκριση αδικει το htc.H χρηση του stylus απο μονη της κατατασσει το note σε αλλη κατηγορια.

  • @Tony Cool...καλά άσε και κανέναν να πει την γνώμη του για τα HTC γιατί με χαρακτηρισμούς "Μαύρα Μεσάνυχτα" κλπ...δεν βοηθάς. Φυσικά και γνωρίζουμε την μεγάλη συμβολή της στην τεχνολογία, αλλά εφόσον κάποιοι τα έχουνε δοκιμάσει και λένε με λεπτομέρειες τι συμβαίνει είναι καλό για τους υποψήφιους μελλοντικούς αγοραστές...

  • Φαίνεται πολύ ωραίο κινητό! Από τα χαρακτηριστικά του φαίνεται να φυσάει!
    Παρατηρώ πάντως πως όλοι συγκρίνουν τα κινητά τους με το iphone. Δεν ξέρω αν τα iphone ειναι τα καλύτερα τηλεφωνα(για μένα είναι), μιας και οι ανάγκες του κάθε χρήστη είναι διαφορετικές......., αλλά αυτό που είναι βέβαιο και αυτό που γνωρίζω είναι πως είναι το ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ στα κινητά τηλέφωνα. ΝΑΙ ολοι συγκρινουν το κινητό τους με το iphone. ΝΑΙ όλοι θέλουν να είναι καλύτερο από αυτό! Ο,τι είναι η Porsche για τα roadster ειναι και τα iphone στα κινητά τηλέφωνα.

  • @MarioVito Ποιος το σύγκρινε σοβαρά με iphone σε αυτό το post; Δεν έχεις άδικο όμως, συμβαίνει αρκετά.

    Η δική μου άποψη είναι η εξής: Ας μη γελιόμαστε, το κινητό δεν προκαλεί αισθητικά. Εμένα προσωπικά με ενοχλεί να βλέπω στασιμότητα στο design. Ας μην ξεχνάμε ότι με την ανάπτυξη των μηχανημάτων CNC οι σχεδιαστές έχουν πλέον άλλες δυνατότητες μορφοπλασίας, Όλο το σκεπτικό - οθόνη μεγάλη, μαύρο καδράρισμα και κουμπάκια κάτω που το ανεχόμαστε τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια - ακόμα και ο κοινός και πλέον χρησιμοποιημένος χρωματικός συνδυασμός, κόκκινου με μαύρο, θεωρώ ότι δείχνουν πως οι εταιρίες επιλέγουν την ασφάλεια της στασιμότητας παρά τον κίνδυνο, μα και συνάμα την προοδευτικότητα, της διαφοροποίησης. Μετά λύπης μου, ως βιομηχανικός σχεδιαστής, διαπιστώνω ότι η αισθητική έρχεται σε δεύτερη μοίρα - από τις εταιρίες - και αποκαθηλώνεται από το marketing και τον πόλεμο χαρακτηριστικών. Η κατάσταση αυτή θα αλλάξει όταν το κινητό πάψει να είναι mainstream.

    Όσον αφορά στην αξιοπιστία της HTC, εγώ έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Για την οθόνη και τα 300ppi δε γνωρίζω οπότε ας πει κάποιος μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος καλύτερα, αν και το ζήτημα είναι πολυπαραμετρικό. Από τη μεριά μου θα πω την άποψή μου ότι οι 5" είναι για ειδική χρήση.

    Νομίζω ακόμη πως ο μόνος πραγματικός λόγος για να πληρώσει ο μέσος χρήστης κάτι παραπάνω για κινητό είναι η βελτίωση της μπαταρίας και ίσως η μείωση της ακτινοβολίας. Κώστα, νομίζω ότι είχα διαβάσει εδώ στο techblog ότι υπάρχει ένας δείκτης μέτρησης της ακτινοβολίας. Η απορία μου είναι η εξής: Ο δείκτης αυτός είναι μειούμενος ή αυξανόμενος όσο βγαίνουν καινούρια κινητά;

    Κάτι τελευταίο, όσον αφορά στο θέμα "πλαστικούρα" που διαβάζω συχνά. Θα ήθελα να πω ότι είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστό ότι το μόνο θέμα στο οποίο υστερεί το πλαστικό, ως υλικό, είναι το ενεργειακό, καθώς προέρχεται από το πετρέλαιο. Σε μία εποχή που τα πάντα μετατρέπονται προς την κατεύθυνση της ενεργειακής επωφέλειας, η παράμετρος αυτή είναι αξιολογήσιμη. Αντίθετα, οι ιδιότητές του - μηχανική αντοχή, UV αντίσταση, στεγάνωση, μάζα, ψαθυρότητα, πλαστιμότητα κ.α - είναι πλήρως χημικά ελεγχόμενες οπότε, μήπως πρέπει να αποκατασταθεί στερεοτυπικά εν έτει 2012, από σκεπτόμενους ανθρώπους;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.