HTC One, Δείγμα βίντεο με το HDR on και σύγκριση με το normal mode

Αν θυμάμαι καλά το πρώτο smartphone με κάμερα που είχε τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με HDR (High Dynamic Range) ήταν το iPhone 4S. Με αυτή τη λειτουργία μπορείς να έχει φωτεινές φωτογραφίες ακόμα και αν το θέμα σου βρίσκεται μπροστά από μια πηγή έντονου φωτισμού όπως για παράδειγμα ο ήλιος. Το HTC One έχει αυτή τη δυνατότητα εκτός από την κάμερα και στο βίντεο.

Τα παιδιά από το PocketNow ετοίμασαν ένα βίντεο χρησιμοποιώντας την κάμερα του HTC One και πραγματοποιώντας λήψη βίντεο με τη λειτουργία HDR ενεργοποιημένη και όχι. Αν θυμάμαι καλά το πρώτο smartphone με δυνατότητα λήψης βίντεο HDR είναι το Sony Xperia Z, ενώ έχει και το Samsung Galaxy S 4.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 18:44

Σχόλια

  • Αν θυμάμαι καλά το πρώτο smartphone με κάμερα που είχε τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με HDR (High Dynamic Range) ήταν το iPhone 4S.
    Αν θυμάμαι καλά το πρώτο smartphone με δυνατότητα λήψης βίντεο HDR είναι το Sony Xperia Z.

    ποιο απ τα δυο τελικα ηταν το πρωτο ?

  • Το iPhone είχε μόνο φωτογραφική με hdr ενώ το xperia z εχει και video με hdr. Νομίζω αυτό θέλει να πει ο Κώστας

  • Kαλά πως γίνετε να τραβάν hdr video από τιν στιγμή που χρειάζονται ταυτόχρονα 2 cams μαζι με διαφορετικά EV settings?
    Δείτε εδώ πως πραγματικά είναι ένα HDR video. https://vimeo.com/14821961

  • προφανως ο sotiris δεν ξερει αναγνωση ή/και την διαφορα των λεξεων βιντεο/φωτογραφια. ουστ βλαχε π θες και smartphone

  • Στο δειγμα με HDR εχει γινει ζουμ;; Ετσι μου φαινεται οταν φαίνονται τα κτήρια... Παντως γενικα δε με πειθει... Ισως ειμαι καχυποπτος.. Απ τη μια μαρεσει π ειναι πιο φωτεινο απ την αλλη νιωθω οτι χαλαει το βιντεο σε σχεση με το νορμαλ που ειναι φυσιολογικη η ροη του...

  • spiro αυτο δεν ειναι HDR video.! ειναι tone mapping... Μαθε λιγο την διαφορα. en.wikipedia.org/wiki/Tone_mapping

  • Βασικά, όσοι ξέρουν από φωτογραφία, θα συμφωνήσουν ότι το HDR στα κινητά είναι καθαρά ένα κόλπο marketing. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 διαφορετικές λήψεις με ±3ΕV στοπ για να μπορείς να πετύχεις το δυναμικό εύρος. Γιατί θα πρέπει να γίνει με διαφορετική έκθεση και όχι απλά αλλάζοντας κοντραστ και φωτεινότητα. Όπως είπε παραπάνω ο Nio αυτό είναι Tone Mapping, αλλαγή δηλαδή της καμπύλης της φωτεινότητας κατά το δοκούν. Είναι προτιμότερο να λέμε "φωτογραφία υψηλής φωτεινότητας και contrast" παρά HDR.

  • @ Nio δηλαδη πως γινετε ενα High Dynamic Range video? Εγω ασχολουμε με HDR photograpgy, και για να φτιαξο μια HDR pic κανο tone maping. Στο HDR video εσεις κανετε αλλα κολπα?

  • Θές τουλάχιστον 3 λήψεις. Μπορείς να το κάνεις και με μια, αλλά άλλο να αλλάζεις την έκθεση όταν έχεις ήδη τραβήξει την φωτό, και άλλο πριν την τραβήξεις. Αυτή είναι η σωστή τεχνική

  • Βασικα πλεον αυτα γινεται να επιτευχθουν με συγχρονο λειτουργικο και εφαρμογες.

  • @nio
    Δεν είναι το ίδιο να αλλάζεις την έκθεση ΜΕΤΑ και ΠΡΙΝ τη λήψη. Έχει μεγάλη διαφορά
    Το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα ίδιο

  • @spiros
    Πες τα ρε φιλε, γιατί το marketing μας έχει κάνει τα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.

    Υ.Γ Ωραία δουλειά στη φωτό

  • spiro η φωτογραφια ειναι πολυ ομορφη και ταυτοχρονα πολυ ψευτικη..... Τι θελουμε να δειξουμε με το HDR? απλα υψηλο contrast? για να φαινονται εντονα τα χρωματακια? και τα παντα μπορουν να επιτευχθουν με software. Μπορει να βαλεις το πιο makakia φακο σε μια μηχανη. να τα βγαζει σκουρα και με καταλληλο εξελιγμενο software να τα βλεπεις ολα κρυσταλο. Αλλα δεν μπορω να ασχοληθω αλλο αν δεν μπορεις να καταλαβεις ποια πραγματα ανηκουν στην κατηγορια software hardware και οτι το HDR που κανετε με 2 ληψεις τωρα σε λιγο καιρο θα γινεται με μια χαλαρα...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.