HTC One V, Αποκαλύπτεται ο εσωτερικός του κόσμος [video]

Το HTC One V είναι το μικρότερο μοντέλο της σειράς One και μαζί με τα HTC One X και HTC One S παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο στην έκθεση MWC 2012. Το κινητό όμως δεν ήταν έτοιμο “σοφτγουερικά” και δεν λειτουργούσε, το είχαμε δει μόνο εξωτερικά πως είναι.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ίσως το πρώτο που αποκαλύπτει τον εσωτερικό κόσμο του HTC One V (αναμένεται με τιμή 320 ευρώ) και βλέπουμε να έχει το user interface HTC Sense 4.0.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Μαρτίου 2012 13:22

Σχόλια

  • Ο "εσωτερικός του κόσμος" έχει ήδη μπει στο Desire HD και τις αμέσως επόμενες μέρες θα μπει και στο πρώτο Desire και εκεί το περιμένω πως και πως. Για όποιν ενδιαφέρεται ας ρίξει μια ματιά στο XDA. Να σημειωθεί ότι τρέχει το Sense 4.0, αλλά σε μία λίγο πιο ελαφριά έκδοση από αυτή των One S και One X. Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές όπως ότι έχει 5 homescreens αντί για 7 ή ότι εμφανίζει τον τρόπο επιλογής του ICS στο multitasking και όχι τον πιο fancy της HTC.

  • Εδώ έχουμε μια Low end συσκευή της HTC η οποία τρέχει Sense 4.0 και στις αναβάθμιση του Sensation με κατά πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά η εταιρία έδωσε στην αναβάθμιση Sense 3.6.

    Η απάντηση ήταν:
    HTC: Το hardware των Sensation δεν μπορεί να υποστηρίξει Sense 4.0!
    "Το HTC Sense προσφέρει μια σειρά από νέες βελτιώσεις λογισμικού με το HTC One, μερικές εκ των οποίων χρησιμοποιούν τις τελευταίες καινοτομίες του υλικού, δηλαδή όλες οι λειτουργίες δεν μπορούν να εισαχθούν σε παλαιότερες συσκευές HTC."

    https://recombu.com/news/htc-sense-40---full-version-wont-be-coming-to-the-htc-sensation-line_M17125.html

    Για να δείτε πόσο μας κοροϊδεύουν για να αγοράζουμε νέες συσκευές....

  • Φίλε nick, η HTC δεν είπε ότι το Sensation δε θα πάρει το Sense 4.0 αργότερα! Είναι λογικό το ότι η εταιρεια δε θα έδινε την καινούργια εκδοση του Sense πριν την έλευση των καινουργιων κινητών της καθώς είναι ένα απο τα σημεία που χρησιμοποιεί για να πουλήσει τη σειρά ΟΝΕ! Ένας από τους πιο γνωστους developers (mike1986) στο XDA είπε οτι το Sensation θα πάρει το Sense 4.0 στο μέλλον ( ο συγκεκριμένος έχει πολλες διασυνδεσεις στην HTC αφου απ' αυτον διέρευσαν σχεδόν όλες οι ics ROMS του sensation και όχι μόνο ). Η HTC είναι η καλύτερη εταιρεία όσον αφορα της αναβαθμίσεις απ' ολους τους Android OEMs! Τα Desire HD και S θα πάρουν αναβάθμιση σε ICS ( τα συγκεκριμένα πήραν το Sense 3.0 αλλά ΜΕΤΑ την κυκλοφορία του Sensation ) ενώ το Galaxy S ( ίδιας γενιας κινητό ) δε πήρε κάν το TouchWiz 4.0 σε GB, να μην μιλήσω για το ότι δε θα αναβαθμιστεί σε ICS! Οι λειτουργίες που αναφέρει η HTC είναι ότι τα καινουργια κινητα της σειρας ΟΝΕ έχουν το Image Sense δλδ ένα τσιπ που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην κάμερα για να μπορουν να κάνουν αυτά που έχουμε δει στις παρουσιασεις του Κωστα στο MWC! Πιστευω ότι το Sensation θα πάρει στο μέλλον το Sense 4.0 χωρις όλες τις λειτουργίες τις κάμερας καθώς δεν έχει το hardware για να ανταποκριθεί!

  • Αυτό που λέει ο Λευτέρης για το image sense ισχύει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να δώσουν από τώρα στις υπόλοιπες συσκευές το νέο Sense, αφαιρώντας ότι δεν μπορεί να υποστηριχθεί. Πέρα από την παραπάνω δικαιολογία, διάβασα επίσης ότι η HTC δεν έδωσε στα Sensation το Sense 4.0 επειδή έτσι θα άλλαζε απότομα σε μεγάλο βαθμό η εμπειρία χρήσης του κινητού και αυτό θα μπορούσε να "μπερδέψει" όσους χρησιμοποιούσαν ήδη κάποιο Sensation. Αυτό βέβαια είναι μία πολύ βολική δικαιολογία για την HTC αλλά δεν είναι και εντελώς παράλογο, γιατί αν εξαιρέσουμε τους προχωρημένους χρήστες, οι πιο casual χρήστες θα έβλεπαν το περιβάλλον του κινητού τους να αλλάζει ριζικά από την μία στιγμή στην άλλη και ενδεχομένως αρκετοί αρχικά "να έχαναν λίγο την μπάλα".

    Πάντως η HTC έχει υποστηρίξει σε βάθος χρόνου τα κινητά της, με εξαίρεση το αρχικό Desire, όπου υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες, λόγω έλλειψης εσωτερικής μνήμης και οι custom developers έχουν κάνει πατέντες για να χωρέσουν νέες ROMs. Πάντως η HTC (και κάθε εταιρία), δεν σε αναγκάζει να αγοράσεις τα νέα της κινητά, με το να ανανεώνει κάποιο δικό της (proprietary) λογισμικό της χωρίς να κάνει backward αναβάθμιση. Ήδη πολλές εταιρίες -χωρίς να είναι υποχρεωμένες- ανανεώνουν τα λειτουργικά των παλιότερων μοντέλων. Από εκεί και πέρα, το Sense, το οποίο είναι ένα προιόν της HTC, θα πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του κινητού, π.χ. το NFC chip. Το ότι τα νέα μοντέλα έχουν NFC ενώ το παλιότερο μοντέλο που είχα αγοράσει εγώ όχι, δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να έρθει η εταιρία και να βάλει NFC και στο δικό μου. Το ότι το Sense (και οποιοδήποτε GUI) είναι λογισμικό και το κάνει εφικτό να αναβαθμιστεί ενώ κάτι τέτοιο δεν γίνεται με το hardware, δεν πρέπει να μας κάνει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι εταιρίες είναι αναγκασμένες να κάνουν αυτές τις αναβαθμίσεις. Εξάλλου όταν αγοράζεις ένα κινητό το αγοράζεις με συγκεκριμένα specs, τόσο σε software όσο και σε hardware και κανείς δεν σου λέει ότι είναι δεδομένο ότι κάποια από αυτά θα αλλάξουν. Και σε ότι έχει να κάνει ειδικά με την HTC, παίρνοντας την απόφαση να ξεκλειδώσει όλους τους bootloaders των μοντέλων της, ακόμα και παλιότερων, αφήνει ελεύθερο τον χρήστη να κάνει ότι θέλει με το κινητό του και να τρέξει ότι λογισμικό θέλει, π.χ. εγώ τρέχω Android 2.3.5 με Sense 3.5 στο αρχικό Desire και ας μην είναι επίσημη αναβάθμιση.

    Εννοείται εγώ θα ήθελα να γίνονται όσες αναβαθμίσεις αντέχουν τα gadgets μας και νευριάζω όταν μαθαίνω ότι δεν θα αναβαθμιστεί το κινητό μου. Παραπάνω απλά προσπαθώ να εξηγήσω ότι είναι θεμιτή αν και δυσάρεστη η συγκεκριμένη πολιτική των εταιριών. Και φυσικά είναι δεδομένο ότι όσο πιο πολύ απαιτήσουμε τέτοιες αναβαθμίσεις, τόσο πιο πιθανό είναι να τις δούμε στα κινητά μας, ασχέτως αν οι εταιρίες δεν υποχρεούνται να τις κάνουν.

  • Για πρώτη φορά στα χρονικά ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΕΥΣΤΟΧΑ..!!!
    !!!blue,Λευτερης,Nick...!!! συμφωνω με όλα οσα λέτε...και εμενα προσωπικά με εχουν καλύψει απολυτα οι απαντήσεις σας..!!! (thumbs up)!!!!

  • Παιδιά μην τρελαινεστε. Και η Apple ( η οποία είναι η κλτρ όσον αφορά τις αναβαθμίσεις όσο κι αν δε τη συμπαθώ ) την ίδια πολιτική ακολουθεί με τη διάφορα ότι παρουσιάζει και κυκλοφορεί ταυτόχρονα την καινούργια συσκευή με το καινούργιο λογισμικό. Για παράδειγμα το iPhone 3gs δεν αναβαθμίστηκε σε iOS4 πριν κυκλοφορισει το iPhone 4! Απλά επειδή οι κατασκευαστες android παρουσιάζουν τις νέες συσκευές και το νέο λογισμικού μήνες πριν την κυκλοφορία τους ( δείτε HTC ONE - SENSE 4.0 ) αλλά δε δίνουν τις αναβαθμίσεις στις παλαιότερες συσκευές πριν την κυκλοφορία των καινούργιων. Δε μου φαίνεται παράλογο. Και γω αν είχα εταιρεία το ίδιο θα κάνα γιατί αυτό είναι το σωστό marketing :). Τώρα αν δε μας δώσουν την αναβάθμιση αυτό είναι άλλη ιστορια!

  • Σαν κινητό ωραίο. Πιστεύω αξίζει τα λευτά του με τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Θα περιμένω τον κ. Βλαχάκη για δοκιμή και μάλλον θα το πάρω

  • Το είδα στο πλαίσιο 319€. Αναμένουμε βέβαια. Δεν νομίζω να πάει τόσο πολύ γιατί θα ακυρωθεί απο μόνο του.

  • Γνωριζει κανεις γιατι το Htc One V δεν εχει ραδιο;
    Γελοια καταντησε η HTC.
    Για μενα ειναι ενα μεγαλο μειον αυτο που ακουω καθημερινα απο το κινητο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.