HTC, Η τάση για την πτώση κερδών συνεχίζεται και το τρίτο τρίμηνο

Η HTC βλέπει το τρίτο τρίμηνο του 2012 να κλείνει με καθαρά κέρδη προ φόρων 137 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μία γενναία πτώση σε σχέση με τα όσα είχε ανακοινώσει το προηγούμενο τρίμηνο η οποία φλερτάρει με πολύ υψηλά ποσοστά, στοιχείο σημαντικό, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι η εταιρεία είχε κέρδη προ φόρων 250 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία ρίχνει το βάρος της στην παρουσίαση των νέων μοντέλων με Windows Phone 8, όπως το 8Χ και όσα άλλα φημολογούνται ότι θα ακολουθήσουν. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 70.2 δισεκατομμύρια δολάρια Ταϊβάν (ήτοι 2.4 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια) κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Οκτωβρίου 2012 15:31

Σχόλια

  • Η HTC θα ανακαμψει γιατι επιασε το νοημα με τα windows phone 8. Δυο υπεροχες συσκευες και με παρα πολυ ανταγωνιστηκες τιμες. Προσωπικο θεωρω πως το καλυτερο τηλεφωνο της αγορας ειναι το Lumia 920 αλλα δεν παει να πει πως θα το αγορασω. Δεν ειναι τιμη αυτη. Παμε για htc!

  • 137 εκατομμύρια δολάρια κέρδη με 70.2 δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο, είναι λίγο δύσκολο...

  • Λογικά 7 δις θα εννοούσε αφου το 2011 σύμφωνα με την wikipedia ήταν 9,4δις και έχει πτωτικές τάσεις... τουλάχιστον έχει κέρδη! όσο για το nokia 920 και το 8Χ... Εγώ πιστεύω οτι αν αποφασίσεις να κινηθείς για ναυαρχίδα 50ευρώ πάνω 50ευρώ κάτω δεν κάνουν τη διαφορά(ειδικά όταν το ένα προιόν είναι ανώτερο όπως είναι το 920). Παίρνεις αυτό που σ'αρέσει και είσαι ευχαρηστημένος για αρκετό καιρό. Αν θες να κάνεις οικονομία κοιτάς πιο χαμηλά εξ'αρχής.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.