HTC Sensation ή Samsung Galaxy S II; [Η ζωή με Android στο 1.2GHz]

HTC Sensation και Samsung Galaxy S II. Τα δύο ισχυρότερα smartphones με Android και επεξεργαστή 1.2 GHz. Και τα δύο με οθόνη 4.3 ίντσες, και τα δύο με 2.3 Gingerbread και τα δύο με κάμερα 8 Megapixel, και τα δύο με δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD 1920×1080 pixels, και τα δύο στα 599 ευρώ. Ένα όμως έχει κερδίσει την καρδιά σας!

Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία του Techblog και σχολιάστε γιατι επιλέξατε ένα από τα δύο.
Είτε το αποκτήσετε είτε όχι, ψηφίστε το να το μάθουν όλοι!

Μη χάσετε την ευκαιρία να τα δείτε και τα δύο από κοντά:
Δευτέρα 13 Ιουνίου στο 12o Techblog Workshop.

HTC Sensation
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3 Gingerbread
3G/ HSPA
Επεξεργαστής: 1.2 GHz Dual Core, Qualcomm
Μνήμη RAM: 768MB
Οθόνη: 4.3 ίντσες, S-LCD, 960×540 pixels, 16 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, dual LED flash, Full HD video 1920×1080
Δεύτερη κάμερα: VGA 640×480 pixels
Εσωτερική μνήμη: 1GB
Kάρτα μνήμης: microSD (έως 32GB)
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1520 mAh
Διαστάσεις: 126.1×65.4×11.3 χλστ.
Βάρος: 148 γρ.

Samsung Galaxy S II
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3
Επεξεργαστής: 1.2 GHz Dual Core, Exynos
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 4.3 ίντσες, 800×480 pixels, Super AMOLED Plus
Κάμερα: 8 Megapixel, auto focus, LED flash, Full HD video 1920×1080
2η κάμερα 2 Megapixel για βίντεοκλήσεις
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως 32GB)
Wi-Fi n, DLNA, Wi-Fi direct, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1650 mAh
Διαστάσεις: 125.3×66.1×8.49 χλστ.
Βάρος: 116 γρ.

Επεξεργάστηκε την 14 Ιουνίου 2011 8:48

Σχόλια

  • Αν και fan της HTC, ψήφισα το Galaxy S II, μιας και πιστεύω πως είναι καλύτερο. Βέβαια, έχω παίξει περισσότερο με το Sensation, παρά με το Galaxy S II.

  • Ενω ημουν φανατικος του SGII αλλαξοπιστησα καθως το Sensation μου δειχνει πιο ποιοτικο ως προς τα υλικα κατασκευης καθως και το Sense το θεωρω πιο ομορφο απο το αντιστοιχο του Galaxy

  • Ψηφισα το Sensation κι ας ειναι το Galaxy s || γρηγοροτερο,γιατι δεν με νοιαζει μονο η γρηγοραδα αλα και η ποιοτητα κατασκευης αλλα και η εμφανιση του και επισης πιστευω πως η HTC οσο παει γινεται και καλητερη...ΠΙΣΤΕΥΩ πως το Sensation ειναι καλυτερο!

  • - Το Samsung έχει ίδια ή καλύτερα specs σε όλα τα σημεία: Μνήμη, πάχος, βάρος & Super AMOLED+. Πάσχει στην εμφάνιση, την ανάλυση και στο ιστορικό αναβαθμίσεων της Samsung.
    - Το HTC είναι μακράν ομορφότερο, στιβαρό και έχει το Sense σε ανάλυση qHD. Είναι όμως βαρύτερο, παχύτερο, με πολύ λιγότερη μνήμη και υποδεέστερη/πιο ενεργοβόρα οθόνη...
    Δύσκολη επιλογή. Ή όχι; ;)

  • Ψήφισα το Samsung Galaxy S 2 γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα. Το μόνο που με "χαλάει" σε σχέση με το HTC Sensation είναι η ανάλυση της οθόνης αλλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα ευκρίνειας. Όσοι το δείτε και απο κοντά στο Workshop ελπίζω να αφίσετε σχόλια σχετικά με αυτό.

  • Ακριβως οπως τα ειπε ο ageor ειναι και για μενα! Δυσκολη επιλογη!
    Απο τη μια τα χαρακτηριστικα και απο την αλλη εμφανιση, ποιοτητα και ΗΤC Sence!

  • Ψηφισα το samsuing galaxy s2.Ειμαι φανατικος οπαδος της htc και ερχομαι απο desire hd....αλλα ωφειλω να παραδεχτς οτι η samsung εκανε πολυ καλη δουλεια.Βελτιωσε στα σημεια το galaxy s και πλεον εχει φτιαξει ενα πολυ καλο συνολο...Το κινητο ειναι απιστεθτα ελάφρι και λεπτο....οκ,μπορει να μην εχει αλουμινιο οπως το sensation αλλα τα πλαστικα του πηθουν στο χερι και δεν τριζουν...ειναι απιστευτα γρηγορο και δεν lagαρι καθολου....
    Απο τη αλλη βρισκω το sense παρα πολυ βαρυ...πραγμα το οποιο με ειχε κουρασει πολυ στ desire hd.

  • SGS2 ψηφισα γιατι και εμφανισιακα μου αρεσει περισοτερο και ειναι γρηγοροτερο οπως εχουν δειξει πολλες μετρησεις αλλα και περισοτερη εσωτερικη μνημη και καλυτερη εμπροσθια καμ.....α....φυσικα και S AMOLED PLUS....

  • Δυσκολη η επιλογη:Το sensation υπερτερει σε UI,εμφανιση και ποιοτητα κατασκευης,ενω το galaxy II σε μνημη ram και ενσωματωμενη μνημη(δε δινω βαρυνουσα σημασια σε παχος,βαρος και μπροστινη καμερα)

  • @JZ HELLAS : φιλε η εμφανιση και το UI ειναι υποκειμενικο θεμα......το Galaxy υπερτερει σαφως στην οθονη αφου η Super Amoled + ειναι κορυφαια... Θα συμφωνισω μαζι σου στην ποιοτητα κατασκευης.

  • Το καλύτερο κινητό είναι το HTC sensation λόγο ποιότητας κατασκευής και λόγο που είναι HTC

  • Αν και κατοχος του desire ψηφιζω galaxy s ii λογω του οτι εχω βαρεθει το σχεδιασμο των κινητων της htc και επειδη το galaxy ειναι μιλια μακρια απο το sensation στα specs!!!

  • Αρχίζω και γέρνω προς Samsung, Με ένα καλό mod θα είναι τέλειο ;)
    Αλλά πόσο άσχημο μπορεί να είναι ένα τηλέφωνο; Κλεμμένο look τριετίας :(

  • Ψηφισα το GSII γιατι ειμαι κατοχος του και πραγματικα ειναι πανισχυρο.Απλα δεν γονατιζει με τιποτα με τη ram που διαθετει σε συνδιασμο με τον exynos που πραγματικα ειναι τερας...

  • Παρόλο που με εκνευρίζει η ανάλυση του s2 θα το ψηφίσω για το 1gb ram. που σημαίνει καλύτερη εμπειρία σε απαιτητικούς χρήστες..Μεγάλη βλακεία της htc τα 768mb...Τι να το κάνω το ui της htc όταν το φορτώσω και σέρνεται?..Για να δούμε...

  • Xaris:Οντως το UI και η εμφανιση ειναι υποκειμενικα.Για την οθονη του galaxy διαβασα καποια αρνητικα οσον αφορα καποιο της οθονης.Τελος συμφωνω με τον Λευτερη οτι το sense ειναι πολυ .Μαλλον προς το galaxy II βαδιζω...

  • Htc γιατι οταν παιρνω κινητο με 600 ευρω θελω να ειναι κινητο που φαινετε και βεβαια ειναι ενα ισχυρο και ωραιο κινητο.T SGSII ειναι ασχημο και και γινεκα η samsung ειναι πισω και σε αυτα π υπερτερει ειναι λεπτομερειες...

  • Παιδια μη ξεγιελόμαστε και τα 2 μοντέλα είναι απλά απίστευτα...Τόσο η HTC όσο και η Samsung έχουν κάνει αρκετά καλή δουλεία...Η επίλογη ανάμεσα στα 2 εξαρτάται στο που δίνεις βάρος ως χρήστης..Η HTC ανέκαθεν παρέθετε την ποιότητα κατασκευής (αν και στο Sensation μη ξεγιελέστε unibody δεν έιναι και έχει αρκετό πλαστικό στο πίσω μέρος,παρόλαυτα σίγουρα πιο στιβαρό απο το SGS2)και το πολύ όμορφο Sense,ενώ η Samsung πάντα πήγαινε και πηγαίνει στο γνωστό "value for money" με υψηλά spec και ροπή στις πολυμεσικές χρήσεις...Η διαφορά με παλιότερα μοντέλα ειναι οτι η Samsung κατάφερε και εξελίχθηκε αρκετά απο το απαράδεκτο software του SGS και η HTC αν και βελτίωσε στα σημεία το ήδη εύχρηστο sense αυτό που μπορεί να παραθέσει για μένα περισσότερο είναι η περισσότερη απο SGS2 διάρκεια μπαταρίας...Τώρα αυτό που εμένα με κράτησε απο το να αγοράσω το Sensation είναι η μικρότερη ram,μα κυρίως το κλειδωμένο bootloader που είναι πολυ πιθανό να έχει το μοντέλο...και μιας και ανέκαθεν ήμουν άνθρωπος των πολυμέσων και σας ζάλισα και αρκετά,SGS2 δαγκωτό...:-D

  • Htc sensation γιατι η ποιοτητα κατασκευης του ειναι κορυφαια.το s2 φοβομουν να το
    πιασω καλα στο χερι μου μηπως και μου σπασει,πλαστικο παιχνιδιου.
    htc sensation γιατι η αναλυση οθονης 960x540.Το s2 με 850x480 και να μου πιχελιαζει στο zoom; Ευχαριστω δε θα παρω.

  • Το Galaxy S II δεν μπορώ να το πω "νεο" iPhone διότι αυτό είναι μόνο ένα και μπορεί να συγκριθεί μόνο με ό,τι "φοράει" iOS.

    Τα πράγματα δείχνουν πως το Galaxy S II θα είναι μία νέα μόδα και το μεγαλύτερο ποσοστό αγοραστών του θα είναι ασυνείδητοι χρήστες.
    Έννοω άτομα τα οποία δεν ξέρουν τι μπορούν να κάνουν με ένα τέτοιο κινητό στα χέρια τους,όπως συμβαίνει και με το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών του iPhone.

    Τι σημαίνει αυτό?...Ότι εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να πάρω ένα κινητό που θα έχει και η "κουτσή Μαρία",Ας είναι και το καλύτερο,εγώ θα πάω με τον ανταγωνισμό.

    Μέχρι σήμερα βλέπαμε τον καθένα από εμάς να έχει ένα διαφορετικό Android κινητό και να το χαίρεται...τα πράγματα όμως δείχνουν ότι πλέον και οι χρήστες του Android δεν θα πηγαίνουν με την καρδιά τους άλλα με την μάζα κάτι που δεν είναι καθόλου ωραίο.

    Όσο για τα παιχνιδάκια της HTC ό,τι και να πω είναι λίγο!Θα μπορούσε να να έχει λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά τα οποία πραγματικά είναι λεπτομέρειες αλλά χτυπάν άσχημα στο μάτι μας. (VGA κάμερα,1gb Internal Storage,περισσότερη μπαταρία και RAM.)
    Αλλά όπως βλέπουμε η HTC έχει πιάσει την "καλή" και έχει αρκετά προβατάκια στο δυναμικό της.
    (Engadget : ""HTC sales in May reached $1.42 billion, more than double last year's total"")

    Στα χαρτιά τα κινητά είναι το ίδιο πράγμα ένα πάνω-ένα κάτω δεν κάνει καμία διαφορά.
    Ποιο είναι καλύτερο θα φανεί όταν το πιάσεις στα χεράκια σου και δεις ποιο πραγματικά γουστάρεις χωρίς την άποψη κάποιου τρίτου και όλες αυτές τις πληροφορίες που μας βομβαρδίζουν καθημερινά.
    Καθημερινά διαβάζοντας όλα αυτά τα νέα το παίζουμε ευφυείς ...αλλά ρε παιδιά ελάτε,λειτουργήστε λίγο με το ένστικτο και την προσωπική σας άποψη δεν θα σας βλάψει.

    Δυστηχώς το να έχουμε όλοι κάποιο συγκεκρυμένο κινητό νομίζουμε ότι "μετράει" αλλά αυτό είναι απλά μία μόδα ,σε 50 χρόνια αυτή η μόδα μπορεί να υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία σκεφτείτε ολη να έχουμε το ίδιο........αυτο-κίνητό.

    Θάνος ,χρήστης HTC Desire.
    Καλή σας ημέρα.

  • μα το android απο μονο του ειναι μοδα..και ας ειναι ενα τρυπιο λειτουργικο.προσωπικα το τελευταιο μου κινητο ειναι ενα BB και πραγματικα με εχει καλυψει.

  • Συμφωνώ με τον Θάνο σχεδόν σε όλα...έχει καταντήσει μόδα η όλη αγοροπωλησία κινητών. Οι περισσότεροι παίρνουν ένα κινητό για το οποίο ακούνε ότι κάνει θαύματα αλλά δεν ξέρουν πως για να κάνει αυτά τα θαύματα,θα πρέπει να ξέρεις να το λειτουργείς σωστά :) Και επειδή μεταξύ αυτών των 2 η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει,είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους...θα επέλεγα Samsung S 2

  • εγώ τα είδα από κοντά και τα δυο, πρώτη φορά σήμερα. δεν πιστεύω ότι υπάρχει ξεκάθαρος νικητής και ο καθένας θα επιλέξει σύμφωνα με τις ανάγκες του. είμαι οπαδός της htc και δυσκολεύομαι να το αντικειμενικά το θέμα.
    από εμφάνιση προτιμώ sensation, το κινητό είναι κουκλί, ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική μου, και για το μέγεθος του πολύ "μαζεμένο". νομίζω έχει καλύτερο κράτημα στο χέρι από το SG παρά το ότι το δεύτερο είναι λεπτότερο.
    από software και UI χρόνια τώρα υπερέχει η htc και μάλλον αυτό ισχύει και τώρα. το touch wiz είναι βέβαια πολύ βελτιωμένο αλλά και πάλι το sense υπερέχει σε αισθητική. καλύτερα εικονίδια, μικρότερες γραμματοσειρές περιποιημένα widgets. στο SG δείχνουν όλα πολύ χοντροκομμένα. πέραν όμως από την αισθητική και τις ευκολίες υπάρχει και η ουσία που για μένα είναι οι εφαρμογές που συνοδεύουν το κάθε UI με σημαντικότερες mail, calendar, contacts, που αισθητικά και λειτουργικά ξέρω τι να περιμένω από την htc.
    για πολιτική αναβαθμίσεων δεν μπορούμε να πούμε ακόμα, απλά η samsung φαίνεται να έβαλε μυαλό με αυτή τη συσκευή. θέλω να πιστεύω ότι και η htc σύντομα θα ξεκλειδώσει το sensation και γενικά και στα δυο τηλέφωνα οι developers θα κάνουν θαύματα.
    στις οθόνες ξεχωρίζει πολύ το μαύρο και η φωτεινότητα της s amoled, από την άλλη η περισσότερη πληροφορία στην qHD του sensation.
    από ταχύτητα εννοείται το SG δείχνει πιο γρήγορα στο ui, όσο για την ram θα χρειαστεί να διαβάσω περισσότερες γνώμες για να δούμε αν είναι πρόβλημα τα 756mb του sensation σε σχέση με το 1GB του SG.
    από τις δυο συσκευές θα επέλεγα sensation, αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα το αγοράσω.

  • κωσταα, και οσοι εχουν χρησιμοποιησει το sensation, το γυαλι με καμπηλες (contoured glass) βολευει?? γτ δε μ φαινεται κ πολυ βολικο..!

  • Samsung Galaxy S II
    Μολις το αγορασα παιδες καινουριο απο Saturn με μειωση τιμης 100€, δλδ το πηρα 499€ με αποσυρση μια παλια συσκευη σου (δουλευει δε δουλευει) οτι να ναι. Εγω πηγα ενα κινητο παλιο 10ετιας που ηταν χαλασμενο.

  • Ψηφίζω HTC διότι πιστέυω πως είναι ανώτερο ποιοτικά, έχει όμορφο design μου αρέσει επίσης και το Samsung αλλά δεν θέλω να μου λένε ότι αγόρασα τον κλώνο του Iphone, πραγματικά έχουν τεράστια ομοιότητα!

  • Το Sensation είναι πολύ καλό κινητό αλλά όπως και να το κάνουμε το Samsung Galaxy S II είναι το καλύτερο κινητό της αγοράς, αν δεν με πιστεύετε απλά μπείτε στο Pocketnow .

  • Επισης κανεις δεν εχει πει οτι τα HTC εχουν παντα μετρια camera!Λογικα και το Sensation σε αντιποδα το SGSII εχει πολυ καλη και ποιοτικη camera!Διαβασα δυο ελληνικα review του SII και τα δυο παίνευαν την καμερα του!βεβαια ειδα και φωτογραφιες που εχουν τραβηξει.Εγω ψηφισα SII λογο του συνολου των δυνατοτητων του! Πιστευω οτι εχει το "All in one" ενω το HTC οχι.Οσο για ποιοτητα κατασκευης ειναι καλυτερο το HTC αλλα προσωπικα η διαφορα τους σε αυτο το θεμα μου φαινεται μικρη.

  • ρε παιδιά το htc sensation είναι μεγαλύτερο από το sg2??? επίσης δεν τραβάει full hd video??? γιατί έτσι γράφει πάνω στα χαρακτηριστικά. hd video το htc και full hd το sg2....η εγώ κάνω λάθος???

  • εδω και ωρα καθομαι και διαβαζω μπουρδες .Αν καποτε χρησιμοποιεισετε και τις 2 συσκευες θα καταλαβετε πως το sensation δεν υπερτερει σε τιποτα απο πλευρας ποιοτητας κατασκευης απο το galaxy s2.Το περιβοητο του aluminium uni body μοιαζει με πλαστικο και τα προβληματα με τις κεραιες του παρα πολλα... Το galaxy s2 αν εξαιρεσεται το back cover του βαζω 9/10(αν θελετε μπορειται να αγορασετε ποιοτικα back covers απο ebay)...Για αποδοση δεν μπαινω στο κοπο να πω κατι ..Αυτα ολα θα τα καταλαβετε μονο αν χρησιμοποιησετε τα κινητα ως κυριες συσκευες σας..

  • Για μένα δεν είναι ο κυριότερος παράγοντας η γρηγοράδα αλλά η λειτουργικότητα και η αξιοπιστία. Για αξιοπιστία είμαι λίγο παραπάνω στο HTC, γιατί οι αναβάθμιση που κάνει είναι ποιο άμεσες, αλλά για λειτουργικότητα σίγουρα sencetion λόγο του sense μενού.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.