Huawei: Ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 200 εκ. smartphone

, Huawei: Ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 200 εκ. smartphone

Η Huawei παραδέχθηκε ότι ο αποκλεισμός από την Αμερική “πονάει” ωστόσο η Κινεζική εταιρεία κατάφερε να αποστείλει 200 εκατομμύρια smartphone φέτος. Η επίτευξη αυτού του οροσημου έγινε γνωστή μέσω του επίσημου λογαριασμού της Huawei στο Twitter.

Πέρυσι, η Huawei έφτασε το ίδιο νούμερο προς τα τέλη Δεκεμβρίου και παρά τον αποκλεισμό που αποφάσισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ο Κινεζικός κολοσσός φέτος άγγιξε τις 200 εκ. πωλήσεις 64 μέρες νωρίτερα. Ο αποκλεισμός από την Αμερική χωρίς αμφιβολία επηρεάζει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τις πωλήσεις της Huawei καθώς δεν της δίνεται η δυνατότητα να ενσωματώσει στα smartphone της τα Google Play Services που παρέχει το λειτουργικό σύστημα Android.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν το 2018 η Huawei έφτανε και ξεπερνούσε τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις προς το τέλους του έτους. Εν έτει 2019 ο Κινεζικός κολοσσός έχει καταφέρει να κερδίσει την δεύτερη θέση στην αγορά των smartphone ωστόσο, αν ο αποκλεισμός δεν αρθεί ίσως η Apple ανακτήσει την δεύτερη θέση, αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Θα μπορούσε η Huawei να πετύχει υψηλότερες πωλήσεις αν δεν είχε αποκλειστεί από την Αμερική; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
be happy

Η Εταιρεία Huawei μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα χωρίς υποχωρήσεις διατηρώντας όλα όσα χρειάζεται για να παραμένει για πάντα δυνατή. Η προστασία γίνεται ένα με την δύναμη για μια ισχυρή Εταιρεία για εσένα και για πάντα.

Vendetta

Μερικά στατιστικά σύμφωνα με επιμερισμό κόστους, εσόδων και καθαρών κερδών.
Η Apple το 2018 πούλησε 217,72 εκατομμύρια συσκευές και είχε έσοδα 265,595 δις δολάρια και καθαρά κέρδη 59,531 δις δολάρια.
Η Huawei το ίδιο έτος πούλησε 200 εκατ συσκευές και είχε έσοδα 105,191 δις δολάρια και καθαρά κέρδη 8,655 δις δολάρια.
Η Sony (την βάζω για να δει ένα βλαστάρι τι βλακείες λέει) πούλησε 6,5 εκ συσκευές και είχε έσοδα 4,49 δις δολάρια και καθαρά κέρδη 500 εκατομμύρια δολάρια.

Μέση τιμή πώλησης ανά μονάδα της Apple=1220 δολάρια
Μέσο καθαρό κέρδος ανά μονάδα της Apple=273,43 δολάρια

Μέση τιμή πώλησης ανά μονάδα της Huawei=526 δολάρια
Μέσο καθαρό κέρδος ανά μονάδα της Huawei=43 δολάρια

Μέση τιμή πώλησης ανά μονάδα της Sony=691 δολάρια
Μέσο καθαρό κέρδος ανά μονάδα της Sony=76 δολάρια

Πηγές: IR κάθε εταιρίας (Annual Reports) και statista.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.