Huawei Ideos X5 βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Huawei Ideos X5 με οθόνη 3.8 ιντσών, επεξεργαστή 800MHz και Android 2.2 Froyo. Δύο μήνες μετά την πρώτη μας επαφή με το Ideos X5, επανερχόμαστε με βίντεο παρουσίαση της τελική έκδοσης και απαντήσεις στο καυτό ερώτημα, αξίζει για 199 ευρώ; Δείτε το βίντεο.

Huawei Ideos X5
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2
Επεξεργαστής: 800MHz
Μνήμη RAM: 512MB
3G/ HSPA
Οθόνη: 3,8 ιντσών, 800×480 pixels, capacitive, multi-touch
Κάμερα: 5 Megapixel, βίντεο 720p HD
Ενσωματωμένη μνήμη: 2GB
Κάρτα μνήμης: micro SD
Bluetooth 2.1, Wi-Fi n, GPS, micro USB
Μπαταρία: 1500mAh







Επεξεργάστηκε την 23 Μαΐου 2011 14:55

Σχόλια

  • Οκ πολύ ωραίο το skate και με μεγάλη οθόνη αλλά στα βίντεο που είδα εύρους παρά πολύ κολώνα και με έβαλε σε σκέψης . Να το περιμενο η να τσιμπησω το huawei ?

    P.s. Θα βγει και το ideos x6... Και αυτό ωραίο τηλεφωνο

  • Ωραιος αν και θα μπορουσες να πεις κατι και για την καμερα αλλα τεσπα

  • Καλησπέρα...Πολύ ωραία και αναλυτική η παρουσίαση του Χ5...!!!

    Ξέρει κανείς αν η Vodafone θα φέρει επιτέλους κανένα κινητό και εκείνη??? Έχω μια σχετικά καλή επιδότηση (~170e) και δεν ξέρω τι να επιλέξω...και από την άλλη μου φαίνεται πολύ ακριβό ακόμα, γι'αυτά που προσφέρει το Wildfire S...

  • και αφου δεν εχει UI τις HUAWEI αυτο πρακτικά σημαίνει οτι τυχόν αναβαθμίσεις θα γινοντε νωριτερα?

  • Το skate εχει παλαιοτερο επεξεργαστη με ολα τα μειον. Το x5 παει στα 1,5ghz χωρις προβλημα απο τι διαβασα στο xda! ετσι λοιπον ειναι το ταχυτερο μονοπυρηνο τηλεφωνο!

  • χαχαχαχα είπες μπράβο στον εαυτό σου μόλις έβαλες το βιντεάκι απο το Atrix? Πάντως για πρώτο κινητό για να μπει κάποιος στο λογισμικό android και στην όλη φάση των smartphones είναι μια χαρά !

  • Τo x5 παίζει flash; Γιατί το Skate πάπαλα λόγω παλαιού επεξεργαστή.

  • Κώστα, τα βίντεο μπορείς να τα δεις και μέσα από τη Συλλογή, απλά δεν τα εμφανίζει ξεχωριστά.

    Ναι όντως παίζει άνετα στα 1,5GHz και πάρα πολύ σταθερά παρακαλώ. (Φωτό από benchmark https://tinyurl.com/3zmme7w )

    Για φώτος που ρώτησε ένα παλικάρι, αν θες δες εδώ παραδείγματα

    https://tinyurl.com/3s9womw
    https://tinyurl.com/3llyp69
    https://tinyurl.com/43wxw3c

  • Νομιζω για το 2.3 θα το παρει στο τελευταιο τριμηνο του ετους εκει γυρω στο Νοεμβρη. Δεν νομιζω οτι επειδη δεν εχουμε καποιο συγκεκριμενο UI θα ερχονται τα updates γρηγοροτερα γιατι σκεφτειτε οτι θα αναβαθμιστει σε ενα εξαμηνο περιπου ενω το 2.3 υπαρχει εδω και 3 μηνες απλα θα εχουν λιγοτερο κωδικα να γραψουν.

  • Ακριβώς.Το ότι δεν έχουν δικό τους UI δεν σημαίνει ότι θα πάρουν πιο γρήγορα τις αναβαθμίσεις γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε ήδη να ταν με 2,3. Περιμένω ένα hands on και για το wildfire s μιας και έχει κυκλοφορήσει και αυτό καιρό στην αγορά.

  • με την ποιότητα των φωτογραφιών τι γίνετε?και ακόμα με το ραδιόφωνο τελικά έχει η όχι?

  • @J_Cooper
    Αποτι φαινεται δεν διαβαζεις και πολυ Techblog :P
    Πριν λιγες μερες ειχαμε αναφερει το Vodafone Smart εδω https://techblog.gr/mobile/vodafone-858-smart-android-smartphone-8774/
    Μπορεις να ριξεις και μια ματια σε αυτο το αρθρο https://techblog.gr/mobile/smartphone-199-euro-1993/ το οποιο εχει και εναλλακτικες προτασεις περα του Android
    Κατα την προσωπικη μου αποψη αν τα Xperia mini και pro ερθουν με τιμη γυρω στα 250 ευρω ειναι value of money για αυτα που θα προσφερουν,ειδικα αν δεν σε ενοχλουν οι μικρες οθονες. Απο την αλλη παλι ,αν θες με μεγαλυτερη οθονη το Χ5 αποτελει την καλυτερη οικονομικη προταση αυτη την στιγμη.

  • Εχω αγορασει το x5, και οι οτι καθυστερισεις κανει οφειλονται στο λογισμικο κομματι του κινητου. Εχει αρκετα bug η ROM που φοραει. Ενα απο τα bug ειναι και το WiFi drop που εχει μερικες φορες, μερικοι εχω διαβασει και για προβλημα στο σημα, σε μενα δεν εχει γινει κατι τετοιο εκτος αν δε το παρατηρησα. Τα κολληματα αυτα θα λυθουν λογικα σε καποια αναβαθμηση (2.3 gingerbread) αργοτερα. Βιντεο πολυ καλο, στα 720p. Ο επεξεργαστης κλειδωμενος στα 800mhz, οποιος θελει το ανεβαζει στα 1ghz με τα γνωστα κολπα... Το κινητακι παντως τα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω!

  • δεν ειναι και καλο αυτο το bechmark για 1.5ghz to desire hd βγαζει 2000 στοκ ωραια τιμη ομως θα το επαιρνα σε σχεση με αλλα αλλα δεν ξερω αν το προτιμουσα σε σχεση με τροφι

  • Να το και το force to close στο 1:51....Περα απο αυτο,οπως αναφερθηκε πολλες φορες πιο πανω,το κινητο ειναι value for money και με το παραπανω. Και σκεφτειτε τι εχει να γινει μολις πεσει και η τιμη του!
    και τωρα λιγο off topic..Κωστα παρατηρησα οτι εχεις περασμενο το techblog apk. Εμεις ποτε με το καλο θα το δουμε στο market;

  • Γιατι ρε φιλε ΠΑΥΛΟ τι εχει το κινητο? Εχει καλυτερο με 200 ευρω στην αγορα μηπως? Στα δινει ολα με ελαχιστες παραχωρησεις και αν ηταν επωνυμης εταιρειας(στην ελλαδα) θα εκανε +150Ε.

  • Στο βιντεο δε δινεται βαση στο hardware καθολου! Δε μπορεις να κρινεις ενα κινητο απο το ποσο γρηγορα θα φορτωσει μια φωτο ή που αργει και που κολλαει, πρεπει να αναφερθει και τι εχει μεσα, οπως επεξεργαστης 800 MHz Scorpion processor και graphics controller Adreno 205 GPU...απο τα πιο τελευταια που κυκλοφορουν σε μονοπυρινα κινητα, άλλα πολυ ακριβοτερα κινητα δεν εχουν ΚΑΝ αυτα!! Η HTC πανω απο Adreno 205 δεν βγαζει! Πιστευω καταλαβαινουμε οτι αλλο HARDWARE και αλλο SOFTWARE!

    Tωρα για το συγκερκριμενο κινητακι ειπαμε, η συγκεκριμενη ROM που φοραει εχει αρκετα bug... αλλα ειναι προβλημα που θα λυθει στην αναβαθμηση που (οπως λεει η Huawei) θα γινει.

    Υ.Γ: θα προτιμουσα λιγο πιο λεπτομερη Hands-on και πιο πολυ επικεντρωμενα εκει που εχει σημασια, σε αυτο που θελει να μαθει ο κοσμος, και αυτο ειναι η hardware πλευρα των κινητων διοτι πλεον ολα ειναι "κλασσικα android κινητα".

    Φιλικα παντα, δεν εχω το σκοπο να ανοιξω "πολεμο" πανω σε αυτο...

  • το χ5 ειναι πολυ καλο θα το παρω τις επομενες μερες το εχω αρκετα για 200 ευρω τιμη ειναι με αυτα τα χαρακτηριστικα σε αυτη την τιμη τηλεφωνο δεν βρισκεις .....

  • απο hardware μερια το X5 ειναι καλυτερο απο ACE, και στο CPU και στην RAM και στο Graphical Controller!!!

  • Για 200 € είναι εξαιρετικό κινητό. Πιστεύω πως θα κάνει θραύση στις πωλήσεις.

  • @ Marios Basileiou

    Ναι όντως :P και σ'ευχαριστώ για την βοήθεια....Βασικά είμαι πολύ καινούριος στο χώρο των smartphones (θα είναι το πρώτο μου, τώρα έχω ένα Sony Ericsson W705...xaxa) και επειδή έχω να ασχοληθώ 1-2 χρόνια με τα κινητά δεν προλαβαίνω να διαβάσω κάτι, και την επόμενη μέρα μπορεί να έχει βγει καινούριο μοντέλο ή κάποια αναβάθμισή του...

  • Παιδια ειμαι αναμεσα σε αυτο το κινητο και το Wildfire S ποιο λετε να παρω?Θα ειναι επισης και το πρωτο κινητο μου με adroid.

  • παιδεια ειμαι αναμεσα στο ZTE Blade και το Huawei ideos X5.Η διαφορα τους ειναι στα 40euro ποιο να παρω? βοηθηστε.

  • τελικα δεν συγκρινεται με το blade...και απο το υποστηριξη απο roms στα διαφορα forums,ουτε ραδιο εχει,γενικα μαπα το κινητακι(σε σχεση με το blade)

  • Kι ομως το blade ειναι ανωτερο μονο στην υποστηριξη(προς το παρον) και την ram (to huawei δεν εχει ακριβως 512 αλλα 300κατι και το blade 400κατι). Κατα τα αλλα ειναι πολυ πιο γρηγορο ακομα και με αυτη την ρομ και χωρις το ξεκλειδωμα του 1gh λογο adreno 205...

  • @Antonis, πώς γίνεται να είναι η Ram του "300κατι" ενώ είναι επίσημα στα 512;

  • Φίλε Ακι πιστεύω ότι με 200 euro μπορείς να αγοράσεις το htc trophy το οποίο πιστεύω οτι ούτε αυτά τα προβλήματα θα έχει και έχει και καλύτερη ποιότητα κατασκευής, και σε αυτό συμφωνείς κι εσύ πιστεύω κατά τα άλλα όλα είναι θέμα γούστου.Οι απόψεις διίστανται...

  • Παιδια μην το παρετε το κινητο.... να το εχω μονο εγω και ο φιλος ο Δημητρης ποιο πανω που το εγραψε!
    Για 200 ευρω με δωρο χαρτες ndrive αξιας 40 ευρω, flash(στο internet) android με πολλα apss τι αλλο? 512 ram εχει, απλα ειναι κλειδωμενη απο το συστημα για αυτο δεν την ενφανιζει ολη.
    Αποψη μου ειναι οτι ο καθε ενας τα χρηματα του τα δινει για να παρει κατι που ειναι για της αναγκες του και τη χρηση που θελει να κανει.
    Αντιγραφη απο το 27 ποστ του Κωστα ''800 MHz Scorpion processor και graphics controller Adreno 205 GPU'' ! στα + απο εμενα.

    • Παιδιά δεν το δίνουν πια με δώρο τους χάρτες. Τελείωσε η προσφορά. Άντε να πετύχετε κανα τελευταίο κομμάτι.

  • Μπράβο ρε Σάκη, σωστός, κάτι καλό δεν χρειάζετε διαφήμιση....θα πουλήσει έτσι κι'αλλιώς..εμένα πάντως οι φίλοι μου πάθαν πλάκα με τ'ακριβά..
    μάπα μάπα παιδιά σαβούρα, μακριά μακριά...δώστε πεντακοσάρες...

  • Οτι προβληματα εχει ειναι ατελειες της ROM αν και ειναι ελαχιστα φιλος... Οταν αναβαθμιστουν τα windows σιγουρα το trophy θα ειναι πιο καλη επιλογη αλλα προς το παρον εγω επελεξα τον κινεζο

  • εγω πηρα το κινητο πριν 2 βδομαδες, αλλα οταν ρωτισα την υπαλληλο για τους δωρεαν χαρτες μου ειπε οτι δεν γνωριζει κατι τετοιο, λετε αν παω να τους ζητησω τωρα να μου τους δωσουν? (ξερω οτι η απαντηση θα ειναι αρνητικη, απλα, κουβεντα να γινεται, στο Ελλαντα ζουμε...)

  • κολανε οι εφαρμογες talking σε 10 ημερες εχω κανει 7επανεκεινησεις τη μπορει να φταιει?

  • Το ideos Χ5 το εχω και εγω 1-2 εβδομαδες,καλο ειναι εκτως απο μερικες επανεκινισεις που κανει,σχετικα σιχνα,τι να φτέει αραγε ξερει κανεις? το συμα gps που χανει συνεχια,δεν με πιγε μια φορα στον προορισμο μου σοστα και τι αλλο δεν θιμαμε.Οτι πλιρωνεις περνεις εξαλου, το ιξερα οταν το πιρα,για εξιπιρετιση και σερβις δεν ξερω,γιατι οταν το εψαξα στην Ελλαδα δεν ξερουν τπτ.το wi-fi καλα τα παει και στην πλοιγιση με το androit,Ayta ta oliga apo mena,περιμενω βελτιωση ,ισως απο καπια αναβαθμιση. και οντως οπιος το ιδε και σε εμενα το κοστολογισε 400-500+ ευρο,οταν τους ειπα 199 παθαν πλακα και ψαχνοταν απο που και πος

  • Ενα αλλο πρόβλημα που μου παρουσιάζετε συνεχός στο Χ5 ειναι η μη αποκριση της οθόνης μετα από παραμονή στην θηκη και ισως προφανος μικρη πίεση της οθόνης του τηλεφώνου μεσα σε αυτήν ,με μοναδικη λυση την προσθαφέρεση της μπαταρίας για επαναφορά της.Εαν εχει αλος αυτό το πρόβλημα ή καπια λυση παρακαλώ να την αναφέρει.Ευχαριστώ πολύ.

  • Αντι για τους χαρτες σου δινουν ενα χαρτί που σου λεει πως να τους κατεβασεις,δεν θελει κωδικο ή κατι αλο,ετσι απλά.Το θεμα ειναι οτι δεν πιανει σημα το GPS πάντα.-

  • Παιδια οποιος μπορει να βοηθησει. Καταλαθος στις ρυθμισεις->Τοποθεσια και Ασφαλεια απενεργοποιησα την επιλογη ΧΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΩΝ. για να την ενεργοποιησω ξανα μου λεει δωσε τον κωδικο προσβασης. Ποιος ειναι αυτος γιατι το Pin σιγουρα δεν ειναι. Ξερει κανεις;;;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.