Huawei: Κυκλοφορεί σύντομα κινητό με in-display fingerprint σε LCD πάνελ

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στα Android κινητά είναι η χρήση in-diplay fingerprint scanner. Ωστόσο, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν OLED οθόνες, οι οποίες είναι πιο ακριβές από τις LCD. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα, διότι η Huawei ετοιμάζει smartphone με LCD οθόνη και in-display fingerprint scanner.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο. Αρκετές εταιρείες ψάχνουν τρόπο να ενσωματώσουν in-display fingerprint scanner σε φθηνά πάνελ οθόνης. Η Huawei φαίνεται ότι έχει σχεδόν έτοιμη μία συσκευή η οποία θα διαθέτει LCD οθόνη με τέτοιο αισθητήρα. Μάλιστα, η εταιρεία παρουσίασε το smartphone στο Developers Conference και ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή.

Μπορούμε να δεχθούμε την αλήθεια αυτής της δήλωση, διότι η BOE που συνεργάζεται στενά με τη Huawei διαθέτει οθόνη LCD με in-display fingerprint scanner. Σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει αυτή την οθόνη, αλλά είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Άλλωστε, η BOE έχει προμηθεύσει με οθόνες τη Huawei για μερικές από τις κορυφαίες συσκευές της, όπως για παράδειγμα το foldable smartphone Huawei Mate X. Ο αντιπρόεδρος της BOE, Liu Xiaodong, αποκάλυψε ότι η τεχνολογία ανίχνευσης δακτυλικού αποτυπώματος της BOE έχει αναπτυχθεί με επιτυχία και θα βγει στη μαζική παραγωγή το 4ο τρίμηνο του 2019. Όλα λοιπόν συνηγορούν στο ότι οι δύο εταιρείες θα κυκλοφορήσουν το πρώτο smartphone με LCD οθόνη που θα διαθέτει in-display fingerprint scanner.

Ο διευθυντής προϊόντων της Xiaomi, Wang Teng, πιστεύει ότι οι οθόνες LCD με αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι τεχνικά εφικτές. Ωστόσο, δεν είναι αισιόδοξος για την κυκλοφορία ενός τηλεφώνου που θα διαθέτει τέτοια τεχνολογία μέσα στο 2019. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιο πιθανό να δούμε κάτι τέτοιο προς το τέλος του 2020.

Προς το παρόν, τα LCD πάνελ χρησιμοποιούνται σε αρκετά smartphones που συνήθως προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές, κάτω από 300 ευρώ. Αν η Huawei διαψεύσει τη Xiaomi και κυκλοφορήσει ένα τέτοιο κινητό, τότε περιμένουμε ότι θα είναι κάποιο low-end ή mid-range smartphone. Ενώ θεωρούμε ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν τις ναυαρχίδες τους με OLED οθόνες.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.