Huawei Mate 10 Pro: Η κάμερα βαθμολογείται με 97 από το DxOMark

Huawei Mate 10 Pro dxomark, Huawei Mate 10 Pro: Η κάμερα βαθμολογείται με 97 από το DxOMark

Από το DxOMark περνούν οι περισσότερες ναυαρχίδες για να γίνει αξιολόγηση στην κάμερα και να δούμε τελικά ποιος κατασκευαστής θα πάρει την πρωτιά. Τα iPhone 8 Plus και Samsung Galaxy Note 8, ήταν στην κορυφή της λίστας με βαθμολογία 94 πόντων.

Στις αρχές Οκτωβρίου όμως ανακοινώθηκαν από την Google τα Pixel 2 και Pixel 2 XL, τα οποία ήρθαν να εκθρονίσουν την κάμερα των iPhone 8 Plus και Samsung Galaxy Note 8. Το DxOMark έδωσε συνολική βαθμολογία 98 πόντων. Το Pixel 2, ήρθε και κατέκτησε την κορυφή με την μονή κάμερα 12 Megapixel με OIS, τον αισθητήρα 1/2.6″ και το διάφραγμα φακού f/1.8. Επίσης έχουμε νέας γενιάς image processing, Pixel Visual Core, φτάνει πέρα από το HDR+, που είδαμε στα πρώτα Pixels ενώ στη λίστα μπαίνει το dual pixel autofocus.

Πριν από λίγες μέρες έκανε και η Huawei τις δικές της ανακοινώσεις και η κάμερα του Huawei Mate 10 Pro πέρασε για δοκιμή. Η βαθμολογία της είναι στους 97 πόνους, ξεπερνά Apple και Samsung, αλλά όχι τους 98 πόντους της Google.

Huawei Mate 10 Pro dxomark, Huawei Mate 10 Pro: Η κάμερα βαθμολογείται με 97 από το DxOMark

To Huawei Mate 10 Pro έλαβε το εντυπωσιακό σκορ των 100 πόντων στη λήψη φωτογραφιών, χάρη στην πολύ καλή διατήρηση των λεπτομερειών και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, ευρύ δυναμικό εύρος και αξιέπαινη λεπτομέρεια σε 2x zoom. Το DxOMark έκρινε θετικά επίσης το Wide aperture mode, αναφέροντας ότι είναι λίγο καλύτερο από το Portrait Mode του iPhone 8 Plus.

Όσον αφορά στο video, ξεχώρισε το γρήγορο και ακριβές autofocus.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το review.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Έχουν διαφορά το mate 10 με το mate 10 pro στην κάμερα? Όσο έψαξα δεν το βρήκα.

Petros

οποια εταιρεία βγάζει τελευταία ναυαρχίδα παίρνει και την καλύτερη βαθμολογία, θα δουμε youtube αν μπορεί να κοντράρει σε κάμερα samsung, iphone πραγματικά

Sint

H ουσία για τους πολλούς είναι καθαρά η φωτογραφία. Το 100 του mate είναι απίστευτο σκορ.
Όσο για το βίντεο, για το texture που δίνει τη μικρή διαφορά υπέρ του pixel, είναι καθαρά ανούσιο. Τρομερή δουλειά από Huawei!!!
Το αστείο είναι ότι ένας πόντος τις στο dxomark ισούται με 300 ευρώ διαφορά στην τιμή. Δηλαδή από το iPhone και το note, 1200 διαφορά; .

Dimitrinho

Αναμενόμενο ήταν το καλύτερο κινητό όλων των εποχών μπράβο huawei έβαλες τα γυαλιά σε όλους

Don Mitso Mou

Να υποθέσω πλέον ότι το dxomark ξαναπέρασε στην κατηγορία «αξιοπίστο για μετρήσεις ’ Ε;

Don Mitso Mou

Και αν, λέμε τώρα, το Iphone x περάσει πρώτο, θα ξανάπεσει στην κατηγορία ‘αναξιόπιστο-πληρωμενο’

Κάτι σαν τον καιρό αυτή την εποχή, όπου φυσάει η άνεμος είστε μερικοί

χρηστος

Εχει καταντησει αναξιοπιστο: το LG V30 ακομα δεν το βαθμολογησε, προφανως επειδη δεν ριχνει παραδακι η εταιρια. Αντιθετα το Mate το βαθμολογησε απο την μεθεπομενη της παρουσιασης και μαλιστα με το μεγαλυτερο σκορ (μαζι με το pixel). Το Note8 επισης το βαθμολογησε ενα μηνα μετα την παρουσιαση (και με μικροτερο βαθμο απο ανταγωνιστες που βαθμολογησε αμεσα..) ενω το iPhone το βαθμολογησε την επομενη της παρουσιασης. Τι παιζει εδω; Επισης οποιος δει συγκριτικα βιντεο, καταλαβαινει οτι οι βαθμολογιες τους εχουν πολλες ”ερμηνειες”.
Δεν αμφιβαλλω οτι τα Mate θα εχουν μια πολυ καλη καμερα. Αλλα μην τρελαθουμε τελειως, δεν ειμαστε ουτε τυφλοι, ουτε χαζοι τι παιζει με την εταιρεια..

Gvirginia

@χρηστος

Η LG μπορεί να μην έχει στείλει συσκευή στην DxO, σε αντίθεση με τις Google/Samsung/Sony/Apple/Huawei κοκ…
Τι ήθελες? Να πάει να σκάει 800άρια να αγοράζει διάφορες συσκευές για να αποδείξει την αξιοπιστία του?

Το site είναι στο χώρο πολλά χρόνια, δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα.

Οι YouTubers στην αρχή τα αγοράζουν και όταν έχουν αρκετούς συνδρομητές, οι εταιρείες τους τα στέλνουν δωρεάν για διαφήμιση. Πόσο πιο αξιόπιστοι είναι αυτοί?

Γιώργος Κ.

Έχω εκθείασει αρκετές φορές τη Χαβάη καθότι είμαι υπέρ ευχαριστημένος κάτοχος mate 9 (εξαιρετικές φώτο, απαίσιο βίντεο) αλλά μου φαίνεται κάπως ύποπτο αυτό το review, το ομολογώ. Αν το δείτε θα καταλάβετε ότι σε έκταση δεν είναι παραπάνω από μια σελίδα word ενώ για παράδειγμα του pixel 2 είναι κατεβατό ολόκληρο. Σίγουρα με f 1.6 και φακούς της Leica το αποτέλεσμα θα είναι φοβερό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σχολαστικό είναι αυτό το review

Παπαροκας tiamat

virginia πολυ αθωα σκεφτεσαι.. η samsung στην ΕΠΙΣΗΜΗ παρουσιαση καποιου s η note που χα παρακολουθησει ανεφερε το score της στο dxo και σε αλλες παρουσιασεις αλλων εταιρειων το χω δει χωρις να θυμαμαι να σου πω που και ποτε συγκεκριμενα γιατι βλεπω πολλες.

αρα τη περιπτωση του να ξεχασε η lg τελειως και η samsung ενα μηνα να στειλει το note 8 για δοκιμη να το θεωρεις δυσκολο.

οποιος δινει καλο μπουρμπουαρ ,εχει και το αναλογο service απο την dxo!

διαβαζω και ξενα sites και γενικα πολλοι ξεκινουν να αναφερονται επικριτικα σε μια αοριστη, ομιχλωδη βαθμολογικη πρακτικη της dxo

Παπαροκας tiamat

ασε που οι εταιρειες κανουν κρα για hype….

το utube εχει βρωμισει απο βιντεο που εκθειαζουν το v30 συγκρινοντας το ακομα και με επαγγελματικες μηχανες 50.000 ευρω….

λες η φουκαριαρα lg να μην ηθελε να εισπραξει την ιδια προβολη και απο το αναγνωρισμενο dxo και να αμελησε να στειλει τη συσκευη της για δοκιμη !??

Dim777

@Παπαροκας tiamat

Το ενδεχόμενο ας πούμε να έσκασε φράγκα η LG στον άλλον με τη RED που αναφέρεις ούτε που σου περνάει από το μυαλό εσένα δλδ; Παλιότερα κυκλοφορούσαν βίντεο με την 5dmark III και με το Note 4 αν δεν κάνω λάθος και παλι δεν φαινόταν κάποια διαφορα. Πάνω κάτω σε καλό φωτισμό ολα πολύ καλή δουλειά κάνουν. Είμαι σίγουρος ότι όποιο άλλο κινητό απο τα high end πάρει εκεινος ο τύπος, παρόμοιο αποτέλεσμα θα βγάλει.

giorgosgek

δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστο η οχι , ολα χτυπανε 100αρια ξερω γω. Το σιγουρο ειναι οτι εχει θεικη καμερα και παταει ανετα samsung και apple και οχι επειδη το λεει το dxomark. Eχω δουλεψει πολλα κινητα (ενταξει το συγκεκριμενο οχι , αλλα βλεπω και βιντεο), μεχρι και το 1020 εχω , η huawei τελικα εκανε πολυ καλη δουλεια στην καμερα , ειδικα μετα το p9….γιατι πριν αστα. Παραξενευομαι ομως που δεν βλεπω πουθενα το v30 , εχει και αυτο πολυ καλη καμερα , ισως καποια site ειναι οντως αναξιοπιστα , ειδικα αν ξαφνικα αλλαζουν τα review…

Gvirginia

@Παπαροκας tiamat

Απλά δε ψάχνω φαντάσματα σε ότι διαβάζω / βλέπω. Ούτε μπαίνω στο τριπάκι “ποιος την έχει μεγαλύτερη” με τα σκορ..

Πες μου ένα βίντεο / review που να μην υπάρχουν από κάτω σχόλια να το αμφισβητούν. Πάντα θα υπάρχουν τα στρατόπεδα…

Παπαροκας tiamat

virginia δε προσπαθω να μειωσω την οποια διακριση του hawaii.. δεν εχω καν αποψη γιατι δεν με ενδιαφερει καν σαν κινητο και δεν εχω ασχοληθει με τις φωτογραφιες που βγαζει …το dxo ειναι το προβλημα μου και ναι δεν εχω τις ακρες της cia για να αποδειξω με ντοκουμεντα οτι χρηματιζεται ,κριση και παρατηρητικοτητα στοιχειωδη ομως διαθετω αρκετη ωστε να καταλαβω οτι η lg θα θελε μια διακριση απο το dxo για το βιντεο που βγαζει το v30 ….

επισης βγαινει pixel, iphone review σε 24 ωρες απο dxo !!!!
βγαινει s8, note 8 ,περιμενουμε κανα μηνα….

NikosAr

@Don Mitso Mou+
Χαχαχα … έτσι ακριβός ….ούτε 2 βδομαδες δεν πέρασαν από την προηγούμενη διαφορετική άποψη πολλών θα πω …

bezilys

Μη αξιόπιστο σαιτ για κάμερες!

Gvirginia

@Παπαροκας tiamat

Δε ξέρουμε όμως αν η Samsung / LG έχουν στείλει δείγμα για δοκιμή και πότε.

Είναι αλλιώς να στέλνεις δείγμα με το που κυκλοφορήσει στην αγορά η συσκευή (1+ μήνα μετά την παρουσίαση) και αλλιώς αν στείλεις δείγμα πριν την παρουσίαση.

Αν βγει ποτέ κάποια από τις δύο (ή οποιαδήποτε άλλη) και πει “Στείλαμε στο DxO δείγμα εδώ και 1-2-3-15 μήνες και αυτό δε το έχει δοκιμάσει ακόμα” τότε είμαι μαζί σου.
Αλλιώς απλά συζητάμε στα πλαίσια της συνομωσίας και τίποτα άλλο…

Προσωπικά δε ξέρω τι παίζει από πίσω, αλλά δεν αμφισβητώ έτσι απλά κάτι χωρίς στοιχεία.

Σταύρος Χρι

Και εγω θεωρώ αναξιοπιστα αυτά τα site και διαμορφώνω άποψη μόνο απο ότι βλέπει το μάτι μου στα διάφορα YouTube reviews και στην σύγκριση φωτογραφιών στο gsmarena φυσικά που δεν αφήνει τηλέφωνο χωρίς να το δοκιμάσει… Το πιο αντικειμενικό site θεωρώ το gsmarena.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.