Η κάμερα του Pixel 2 ρίχνει κάτω Note 8 και iPhone 8 Plus με σκορ 98 πόντων

pixel 2 dxomark camera, Η κάμερα του Pixel 2 ρίχνει κάτω Note 8 και iPhone 8 Plus  με σκορ 98 πόντων

Η Google μόλις ανακοίνωσε επίσημα τις νέες της ναυαρχίδες Pixel 2 και Pixel 2 XL, με το μεν πρώτο να επιμένει σε design που θυμίζει παλαιότερη ναυαρχίδα και το δεύτερο να έρχεται με premium ανανεωμένο design. Αυτό όμως που έχουν και τα δυο είναι η εξαιρετική κάμερα.

Αυτό τουλάχιστον είναι το πόρισμα του DxOMark, το οποίο είχε δοκιμάσει το iPhone 8 Plus χαρακτηρίζοντάς το ως το smartphone με την καλύτερη κάμερα. Σήμερα ήρθε και το review για την κάμερα του Samsung Galaxy Note 8, το οποίο πήρε τους ίδιους 94 πόντους με το iPhone 8 Plus. Apple και Samsung σκαρφάλωσαν στην κορυφή της λίστας του DxO, αλλά δεν έμειναν για πολύ.

Το Pixel 2, ήρθε να κατακτήσει την κορυφή με την μονή κάμερα 12 Megapixel με OIS, τον αισθητήρα 1/2.6″ και το διάφραγμα φακού f/1.8. Επίσης έχουμε νέας γενιάς image processing, Pixel Visual Core, φτάνει πέρα από το HDR+, που είδαμε στα πρώτα Pixels ενώ στη λίστα μπαίνει το dual pixel autofocus

pixel 2 dxomark camera, Η κάμερα του Pixel 2 ρίχνει κάτω Note 8 και iPhone 8 Plus  με σκορ 98 πόντων

Στη λήψη φωτογραφιών το Pixel 2 πήρε βαθμολογία 99 πόντων, τα πήγε εξαιρετικά καλά στο φως της ημέρας με πολύ καλή απόδοση λεπτομέρειας, απόδοση χρώματος και dynamic range. Εξίσου καλά τα πήγε και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά χάνει κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Η απόδοση του flash ήταν αξιέπαινη.

Το bokeh υπάρχει στην κάμερα, αλλά απαιτεί περισσότερες παραμετροποιήσεις στο software. Η Google έχει κάνει σημαντική βελτίωση από τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει την απόδοση του iPhone 8 Plus για την παραγωγή της φυσικής θόλωσης του φόντου.

Στην λήψη video το Pixel 2 φτάνει στους 96 πόντους, με καλό exposure, γρήγορο, smooth και σταθερό autofocus.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Let the games begin!

Τασούλα

Καλά θα μας τρελάνει ο Μάρκος? Dual pixel autofocus έχει και το Note 8 και έχει -30 στο autofocus του video συγκριτικά με το Pixel.

Kassandros

Ωραία και χρήσιμα τα τεστ που στηρίζονται σε συγκεκριμένη μεθοδολογία – διαδικασία αλλά δεν είναι και πανάκεια. Σίγουρα είναι ενδεικτικά, αλλά το βασικό είναι η πράξη. Εκεί φαίνεται πώς αποδίδει η κάθε camera. Παίζει ρόλο μεγάλο και τι θέλει ο χρήστης… Εμένα πχ δε μου αρέσει αυτό το εντελώς artificial HDR που δείχνει τόση λεπτομέρεια στα highlights – shadows….

Γιαννος

Σε 5 χρόνια που θα έχει προχωρήσει η τεχνολογια. τι θα γίνει ακριβώς; Θα παίρνουν 100 όλες οι ναυαρχίδας; Για εμένα θα έπρεπε απλά να τα ταξινομούν με σειρά από το καλύτερο στο χειρότερο και να αναφέρουν τα θετικά κ τα αρνητικα κάθε κάμερας. Τώρα με την βαθμολογία θα γίνει της ποπης. Αναμένω να δω τι βαθμο θα βάλει στο Χ

χρηστος

Σε καμια περιπτωση δεν αμφισβητω το αποτελεσμα, πριν μαλιστα δουμε γενικα reviews, συγκρισεις κτλ. Ωστοσο αρχιζει και καταντα αναξιοπιστο για πολλους λογους. Αλλωστε ως εταιρια, ειναι πιθανον να τα παιρνει απο τις μεγαλες εταιριες. Αμφισβητω πχ την ισοβαθμια note 8 & iPhone 8, το note ειναι καλυτερο στα περισσοτερα σεναρια. Αν στα συγκριτικα δουμε καλυτερα αποτελεσματα απο το pixel 2, τοτε προσκυνω..

Kostas

Έρχονται συμφορές…

combo

Κατάρα Θεού….

Rizo

Οπως λέει ο χρήστος.
Αλλά και αν έδινα σημασία εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει η φωτογραφία και όχι το βίντεο που τραβάω σπάνια. Στην φωτογραφία 1 παίρνει 100άρι πάντως.
Ιδιες δυνατότητες Note8 με iPhone8 plus… χαχα

P. Pan

Το μάθατε το παραμύθι τώρα; Οποίο καινούργιο βγαίνει, παίρνει “τυχαία” την πιο ψηλή βαθμολογία. Το ίδιο κ antutu geekbench κ τρίχες κατσαρες. Νομίζω ότι η ουσία είναι η φώτο κ αν έχω δει κάποια συγκριτικά, το note μου φαίνεται κορυφη

Kosss

XAXAXA

Diam

Μια διευκρίνιση,συμφωνώ γενικά με τους προλαλήσαντες για τα περί αναξιοπιστίας του dxomark όμως το note χτύπησε 100αρι φωτογραφία και του ρίχνει εκεί ένα πόντο.
Οι κερατάδες αυτού του του site σαφως τα τσιμπήσανε παντως τα κουρκουμπινια από Apple.Το 8plus με το που εμφανίστηκε πήρε και το review του , ενώ το note ήδη υπήρχε και είχε θεωρητικά προτεραιότητα

bezilys

Χάχα λες και το ξερά ότι θα έβγαινε πρώτο!!

bezilys

Μια απορία έχω με αυτά τα τεστ γίνονται σε manual mode ή στο αυτόματο?

Παπαροκας tiamat

δε ξερω ποσο καλο ειναι αλλα υπαρχει ενα σφαλμα λογικης. αν απο το 73 του φοβερου για κινητο iphone 6 παμε στο 98 ειναι σαν να σου λεει πεταχτε τις dslr….

giorgosgek

θα ελεγα πως αυτη εσκασε περισσοτερα απο τη γνωστη εταιρεια , αλλα θα το δουμε και αυτο στη πραξη , ας υποθεσουμε οτι ισχυει αν λαβουμε υποψην οτι και τα πρωτα Pixel ειχαν καλη καμερα, με καποια bugιδια στο software, καλα χαρακτηριστικα βλεπω , οποτε γιατι οχι ,θα γινει πολεμος και θα βοηθησει να φτιαξουν ακομα πιο καλες καμερες για να πανε πιο πολυ κοντρα

Agnostos13

Πιστευω η google εχει το καλυτερο software για καμερα σημερα! Το εχει δουλεψει χρονια και με το Snapseed…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κρίμα για Note 8 & I phone. Δεν θα φαινονται τα πισω ποδια της μυγας στο 1 χιλιομετρο με αυτα τα κινητα.. . . . . . . . . .

VasiliS7edge

Πότε πρόλαβαν? Στο πόδι βγάζουν δουλειά αυτοί.

Dimitrinho

11 μέρες ακομα

ΝΙΚΟΣ

2 είναι τα τηλέφωνα που ίσως αξίζουν τα λεφτά τους. NOTE & PIXEL. Ίσως να ισχύσει και για το mate 10. Τα υπόλοιπα είναι οδοντόβουρτσες καραφλές.

tarif16

βρε,να έχεις δώσει 1000 ευρά και να έρχεσαι δεύτερος…..τι τραβάει ο κόσμος!!!
αναμονή για τα 9άρια παιδιά!!!….δεν πειράζει…..εμείς απλά τα βλέπουμε από μακριά…..φανταστείτε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τις δυτεράντσες!!!….το δικό μου για να το δεις στο dxo πρέπει να πατήσεις next page…..χαχαχαχαχα.

baios

Λογικό και επόμενο.Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα από το εν λόγω σάιτ.Το one plus 5 που διαθέτω είναι πολύ καλύτερο συνολικά και φυσικά πατάει τα πάντα στην κάμερα και με τα μισά λεφτά.Προτιμήστε one plus και xiaomi που είναι τίμιες εταιρείες και όχι τους δράκους του καπιταλισμού.Εγώ μία απλή μαγείρισσα είμαι και βγάζω δεν βγάζω τον μήνα.Σιγά μην πάω να δώσω όλο το μηνιάτικο στους απατεώνες μόνο και μόνο επειδή κάποιο doxmark έδωσε ένα νούμερο 98.Δεν πάμε καλά λέω εγώ.Όπως και να χει δύσκολα να κοντράρει το κινέζικο πυραυλοκίνητο κινητό μου τόσο στην ταχύτητα όσο και στην κάμερα.Βγάζω τα κατσαρόλια που δουλεύω με την κάμερα του one plus 5 και τρελένομαι.

ΝΙΚΟΣ

Στα τηγάνια πρόσεξε το μη πιτσιλίσει κανά λάδι και τρυπήσει

Sint

Λογικό είναι να ικανοποιεί εναλλάξ τις 3 μεγαλύτερες εταιρείες παγκόσμια, Google Samsung Apple. Κάτι δεν κολλάει γιατί όλα γίνονται βιαστικά, αλλάζουν συνέχεια και εντελώς τυχαία γίνονται όταν πρέπει να σπρώχνει ένα καινούργιο μοντέλο. Το ξαναλέω. Dxomark antutu geekbench, θέλουν κλωτσιές από τους ίδιους κατασκευαστές. Με δήθεν μετρήσεις κι αέρα, βγάζουν τσάμπα λεφτά.

Ιωάννης jb

Α δε πάμε καλά τα περισσότερα είναι κάτω από το 90 και έχει μόνο στο autofocus 98..
Από που κ ως που 99 στη φωτογραφία;;
Α ναι ξέχασα τα εκατομμύρια ευρώ που πήρε από τη Google το ανεβάζουν..

Vasilis_samaras

Χαχα καλά φέτος τα πήραν από όλες τις εταιρίες από ότι φαίνεται! Συμβόλαιο με τη κάθε εταιρία για μία εβδομάδα να έχει στη κορυφή το μοντέλο της??

lsantas

Δεν νομίζω ότι ο βαθμός που μπαίνει σε μια DSLR στο συγκεκριμένο site είναι ο ίδιος με σ’ ένα κινητό. Είμαι κάτοχος μηχανής DSLR η σύγκριση με οποιοδήποτε κινητό είναι σα να συγκρίνετε εντελώς ανόμοια πράγματα. Βασικά είναι ιεροσυλία. 🙂

Τσιο

Αντιο σας iphonακηδες και samsungακηδες.και ειμαι και κατοχος s8+ το οποιο ηδη μπηκε αγγελια.για τα λεφτα που ειχε ΑΡΧΙΚΗ τιμη τραγικη καμερα κυριως η μπροστα
Nexus
Google rules
Να μη ξεχασω και κατι..απο την HTC το μικρο pixel που ολοι την κραζετε..οπως επισης το htc u11 εχει καλυτερη καμερα και λειτουργικο απο ολες τις ναυαρχιδες φετος μαζι με τα google phones

Παπαροκας tiamat

tarriff και baioss τα ποστ! ΤΑ ΠΟΣΤ !χαχααχα

Darth

@baios χαψαψα κλαιωωωω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν νέες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μεγάλα bezel

Το επερχόμενο Pixel 8a της Google το έχουμε δει σε πολλά leak τον τελευταίο καιρό και σήμερα υπάρχει ένα ακόμα.