Πλέον είναι επίσημο ότι τα Huawei Mate 30 δεν έχουν Google Services και Apps. Οπότε, αξίζει ή όχι η αγορά των εκπληκτικών flagships;
Τα Huawei Mate 30 παρουσιάστηκαν επίσημα και για μία ακόμη φορά η εταιρεία δημιούργησε ένα εκπληκτικό smartphone με εντυπωσιακό σχεδιασμό, hardware, χαρακτηριστικά και κάμερες. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι συσκευές δεν έχουν άδεια για τα Google Apps & Services.
Έτσι ο CEO της Huawei, Richard Yu, δήλωσε ότι ως εναλλακτική η εταιρεία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στα Huawei Mate 30, και τα επόμενα smartphones της, ένα third-party app store το οποίο έχει ήδη ένα μεγάλο κατάλογο με εφαρμογές.
Όπως και να έχει, όποια από τις δύο επιλογές και αν προτιμήσει η Huawei και όσα χρήματα και να ξοδέψει η αλήθεια είναι ότι τα HMS θα χρειάστουν αρκετό καιρό για να είναι έστω αντίστοιχα καλά με τα services της Google και της Apple.
Γι’αυτό το λόγο και εξαιτίας της ανεβασμένης τιμής των Huawei Mate 30 είναι δύσκολο να προτείνεις σε έναν χρήστη εκτός Κίνας να αγοράσει ένα smartphone χωρίς Google Services ανεξάρτητα από το πόσο καλό και εντυπωσιακό είναι.
Ιδιαίτερα στη σημερινή αγορά που υπάρχουν δεκάδες flagship smartphones τα οποία έχουν όλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, επιδόσεις και Android Services. Ακόμη και τα νέα iPhone 11 έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις εφαρμογές της Google από ότι θα έχουν τα Huawei Mate 30.
Ο Richard Yu σε μία συνέντευξη μετά την παρουσίαση των συσκευών δήλωσε ότι σε περίπτωση που λυθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ ή αν η εταιρεία παρ’ ελπίδα βρει μία λύση με την Google τότε τα Huawei Mate 30 θα πάρουν άμεσα OTA ενημέρωση με τα Google Services.
Ωστόσο, μέχρι τότε πρόκειται τα Mate 30 θα παραμείνουν μία εντυπωσιακή σειρά συσκευών που δεν απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google .
Βέβαια, καλό θα ήταν να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, διότι αν όλα πάνε καλά σύντομα θα έχουν στα χέρια τους μία αξιόλογη συσκευή που θα λειτουργεί όπως κάθε άλλο Android smartphone.
Το Huawei Mate 80 Pro Max Wind Edition έγινε επίσημο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα, 1.200 οπές ψύξης, Kirin 9030 Pro, οθόνη 6,9 ιντσών και μπαταρία 6.000mAh.
Η Huawei παρουσίασε νέες λύσεις U6GHz για 5G-Advanced, με στόχο μεγαλύτερη χωρητικότητα, χαμηλότερη καθυστέρηση και προετοιμασία των δικτύων για το 6G.
Η Aistaland, η νέα premium ηλεκτρική μάρκα των Huawei και GAC, παρουσίασε το GT7 με LiDAR 896 καναλιών, HarmonyOS cockpit, Qiankun ADS και φόρτιση 800V 6C.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου