Huawei Mate 30: Αξίζει η αγορά ενός Android smartphone χωρίς Google Services

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30: Αξίζει η αγορά ενός Android smartphone χωρίς Google Services

Τα Huawei Mate 30 παρουσιάστηκαν επίσημα και για μία ακόμη φορά η εταιρεία δημιούργησε ένα εκπληκτικό smartphone με εντυπωσιακό σχεδιασμό, hardware, χαρακτηριστικά και κάμερες. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι συσκευές δεν έχουν άδεια για τα Google Apps & Services.

Η προσωρινή λύση της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει τα Mate 30 με τα Huawei Mobile Services (HMS), όπως κάνει τόσο καιρό και στην Κίνα. Μακροπρόθεσμα η εταιρεία θα επενδύσει 1 δις δολάρια για την ανάπτυξη, την αύξηση της βάσης χρηστών και τη διαφήμιση των HMS.

Η Huawei ανέφερε ότι για να δώσει κίνητρο στους developers να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους για το App Gallery τους επιτρέπει να κρατήσουν το 85% των εσόδων. Ωστόσο, η προσαρμογή των εφαρμογών είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Έτσι ο CEO της Huawei, Richard Yu, δήλωσε ότι ως εναλλακτική η εταιρεία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στα Huawei Mate 30, και τα επόμενα smartphones της, ένα third-party app store το οποίο έχει ήδη ένα μεγάλο κατάλογο με εφαρμογές.

Όπως και να έχει, όποια από τις δύο επιλογές και αν προτιμήσει η Huawei και όσα χρήματα και να ξοδέψει η αλήθεια είναι ότι τα HMS θα χρειάστουν αρκετό καιρό για να είναι έστω αντίστοιχα καλά με τα services της Google και της Apple.

Γι’αυτό το λόγο και εξαιτίας της ανεβασμένης τιμής των Huawei Mate 30 είναι δύσκολο να προτείνεις σε έναν χρήστη εκτός Κίνας να αγοράσει ένα smartphone χωρίς Google Services ανεξάρτητα από το πόσο καλό και εντυπωσιακό είναι.

Ιδιαίτερα στη σημερινή αγορά που υπάρχουν δεκάδες flagship smartphones τα οποία έχουν όλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, επιδόσεις και Android Services. Ακόμη και τα νέα iPhone 11 έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις εφαρμογές της Google από ότι θα έχουν τα Huawei Mate 30.

Ο Richard Yu σε μία συνέντευξη μετά την παρουσίαση των συσκευών δήλωσε ότι σε περίπτωση που λυθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ ή αν η εταιρεία παρ’ ελπίδα βρει μία λύση με την Google τότε τα Huawei Mate 30 θα πάρουν άμεσα OTA ενημέρωση με τα Google Services.

Ωστόσο, μέχρι τότε πρόκειται τα Mate 30 θα παραμείνουν μία εντυπωσιακή σειρά συσκευών που δεν απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google .

Βέβαια, καλό θα ήταν να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, διότι αν όλα πάνε καλά σύντομα θα έχουν στα χέρια τους μία αξιόλογη συσκευή που θα λειτουργεί όπως κάθε άλλο Android smartphone.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Όντως με τέτοια τιμή και χωρίς google services ακόμη και να έρθει σε κάποιες χώρες αν δεν πέσει κατά πολύ η τιμή δύσκολα θα πουλήσει.

Νίκος

Με τιμή 1000€ δύσκολα η πωλήσεις θα είναι αρκετά μικρές… θα πρέπει να μειωθεί δραματικά η τιμή του ακόμη και στο μισό θεωρώ παρόλο που είναι μια καταπληκτική συσκευή ελπίζοντας αυτός που θα το πάρει σε μελλοντικό unblocking της εταιρίας!

Μιχαλης

εγώ πάντως πιστεύω πως για την ευρώπη έπρεπε να λανσάρουν μόνο το facelift του p30 pro γιατί το mate θα πάει άπατο

Chris

Και τηλέφωνο με πύραυλο να σου έδιναν, χωρίς services και apps είναι ένα απλό κονσερβοκουτι. Παίρνω ένα Xiaomi στα 600€ με σούπερ απόδοση και παίζει και τα πάντα ολα. Δεν δινει κανείς 1000€ μόνο κ μόνο επειδή έχει καλά specs.

Νίκος

Πάντως από τα πρώτα βιντεο που κυκλοφόρησαν στο YT κάτοχοι της συγκεκριμένης συσκευής μια χαρά κατέβασαν πανεύκολα όλες τις Google apps. Facebook, YouTube, Insta, wach up, Gmail κλπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.