Huawei Mate 30 vs Mate 30 Pro: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 vs Mate 30 Pro: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;

Η Huawei εχθές παρουσίασε τα νέα Huawei Mate 30, Mate 30 Pro και Mate 30 RS Porsche Design. Η ειδική έκδοση της Porsche έχει τα ίδια χαρακτηριστικά την Pro με σχετικά διαφορετικό σχεδιασμό. Γι’ αυτό εμείς θα συγκρίνουμε τις δύο βασικές εκδόσεις.

Αρχικά, τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με το ίδιο μεταλλικό και γυάλινο σώμα. Το Huawei Mate 30 είναι πιο ψηλό με πιο λεπτό notch και πιο στρογγυλεμένες γωνίες σε σχέση με την Pro έκδοση. Το Mate 30 Pro από την άλλη έχει Horizon οθόνη με 88 μοίρες γωνία, ενώ η στάνταρ έκδοση έχει απλή επίπεδη οθόνη.

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 vs Mate 30 Pro: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;

Και οι δύο συσκευές έχουν οθόνη FullHD+ AMOLED και in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η οθόνη της στάνταρ έκδοσης είναι στις 6,62 ίντσες και έχει ανάλυση 2340×1080, ενώ της Pro έκδοσης είναι στις 6,53 ίντσες με ανάλυση 2400×1176.

Το notch του Mate 30 είναι πιο λεπτό διότι δεν έχει 3D ToF αισθητήρα. Επίσης, η selfie κάμερα της Pro έκδοσης είναι ευρυγώνια στα 32MP, ενώ της στάνταρ είναι 24MP με διάφραγμα f/2.0.

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 vs Mate 30 Pro: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;

Στον τομέα των κύριων καμερών και οι δύο συσκευές έχουν ένα στρογγυλό module στο κέντρο της συσκευής με τη στάνταρ έκδοση να έχει μία κάμερα λιγότερη. Το Huawei Mate 30 Pro έχει 40MP ευρυγώνιο κύριο φακό με OIS, τηλεφακό 8MP με OIS και 3x οπτικό ζούμ, 40MP ultrawide και 3D ToF αισθητήρα. Από την άλλη το Mate 30 έχει 40MP ευρυγώνιο κύριο φακό με Laser Focus, τηλεφακό 8MP με Laser Focus, OIS και 3x οπτικό ζουμ, και μία 16MP ultrawide.

Στο εσωτερικό και των δύο συσκευών θα βρούμε τον Kirin 990. Διαφορές έχουμε στη μνήμη RAM και τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης που συνοδεύουν τον επεξεργαστή. Το Mate 30 έρχεται με 6GB ή 8GB μνήμη RAM και 128GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Από την άλλη το Mate 30 Pro έρχεται με 8GB μνήμη RAM και 128GB ή 256GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 vs Mate 30 Pro: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;

Κατά τα άλλα και οι δύο συσκευές έχουν φυσικό κουμπί απενεργοποίησης με το Huawei Mate 30 να έχει φυσικά κουμπιά αυξομείωσης της έντασης του ήχου, και το Mate 30 Pro να έχει touch-sensitive controls εξαιτίας της Horizon οθόνης.

Επίσης, το Mate 30 Pro έρχεται με πιστοποίηση IP68, ενώ η στάνταρ έκδοση με IP53 και κλασική θύρα ακουστικών.

Όσον αφορά τη μπαταρία, και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν 40W γρήγορη φόρτιση, 27W ασύρματη και αντίστροφη φόρτιση. Η στάνταρ έκδοση έχει μπαταρία 4.200mAh και η Pro 4.500mAh.

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 vs Mate 30 Pro: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;

Τα Mate 30 και Mate 30 Pro έρχονται σε τέσσερα χρώματα, Space Silver, Cosmic Purple, Classic Black και Emerland Green. Ενώ θα κυκλοφορήσουν και ειδικές εκδόσεις με Vegan Leather σε Forest Green και Orange.

Τέλος, η τιμή των συσκευών αντικατοπτρίζει τις διαφορές τους, το Huawei Mate 30 ξεκινάει στα 799€ και το Huawei Mate 30 Pro στα 1.099€. Εσείς, ποιο από τα δύο θα επιλέγατε; Ειδικά αν κάποια στιγμή αποκτήσουν τα Google Services;

Δείτε επίσης το hands-on βίντεο που εξασφαλίσαμε για εσάς, από τον χώρο παρουσίασης των συσκευών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.