Huawei: Νέος τρόπος εγκατάστασης των Google Apps [βίντεο]

Ένα από τα κύρια προβλήματα που δημιούργησε ο αποκλεισμός της Huawei από τις ΗΠΑ είναι η απαγόρευση της χρήσης των GMS και των εφαρμογών της Google στα smartphones της. Από τον Μάιο του 2019 έχουν βρεθεί διάφοροι μέθοδοι για την εγκατάσταση των Google Apps στα smartphones της κινέζικης κατασκευάστριας, αλλά όλες μετά από λίγο παύουν να λειτουργούν.

Ένας ακόμη τρόπος εγκατάστασης των GApps

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος επίσημος τρόπος εγκατάστασης των GApps. Επίσης, η Google προειδοποιεί τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν πλάγιες μεθόδους. Ωστόσο, κατά καιρούς κάνει την εμφάνιση του ένας ακόμα τρόπος πλάγιας εγκατάστασης των εφαρμογών της εταιρείας στα smartphone της Huawei.

Αυτή τη φορά, το HuaweiBlog αποκάλυψε μία νέα μέθοδο, την οποία παρουσιάζει και σε βίντεο. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου πέντε λεπτά, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι είναι απόλυτα ασφαλής.

Οπότε, σε περίπτωση που αποφασίσετε να περάσετε τα GApps ακολουθώντας τη μέθοδο του HuaweiBlog πρέπει να γνωρίζετε ότι το κάνετε με δική σας ευθύνη.

Η διαδικασία εγκατάστασης

Αρχικά, θα χρειαστείτε την εφαρμογή Chat Partner την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ. Εφόσον κατεβάσετε και εγκαταστήσετε πλαγίως την εφαρμογή, τρέχετε το app και ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχει στην οθόνη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κάνετε επανεκκίνηση του Huawei smartphone, πραγματοποιείτε σύνδεση στο Play Store και κατεβάζετε όποια apps της Google θέλετε.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 27 Φεβρουαρίου 2020 11:46

Σχόλια

  • Καλό αλλά πώς γίνεται ενημέρωση των google services? Μέσα από το Chat Partner?
    και επιπλέον πόσο ασφαλές είναι να δώσουμε σε μία 3η εφαρμογή να κάνει εγκαταστασεις? Γιατί άλλο να κατεβάσεις και να βάλεις το YouTube και άλλο να αφήσεις μια εφαρμογή να βάλει ό,τι θέλει.

    • Ακριβώς όπως τα λες. Και γω δε θα ήμουν τόσο άνετος να εγκαταστήσω μέσω τρίτων τα google apps. Νομίζω οτι καλύτερα να περιμένει όποιος ενδιαφέρεται τη Huawei να φέρει όσο περισσότερες εφαρμογές μπορεί στο App Gallery, το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο, για παράδειγμα από εφαρμογές τραπεζών έχει της Εθνικής, φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες.
      Τώρα για τις καθαρά αμερικάνικες εφαρμογές δύσκολα τα πράγματα. Facebook, instagram, whatsapp και Netflix πολύ πιθανό να μη έρθουν ποτέ στο store της Huawei.

  • Επίσης στο βίντεο φαίνεται να δίνει κανονικά πρόσβαση στo google μέσω του Chat Partner καθώς δίνει username και password του google account του. Πολύ τολμηρό....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.