Huawei Nova 5T: Κυκλοφορεί Ελλάδα με τιμή 499 ευρώ και Google Services

Huawei Nova 5T, Huawei Nova 5T: Κυκλοφορεί Ελλάδα με τιμή 499 ευρώ και Google Services

Το Huawei Nova 5T θα είναι το τελευταίο smartphone για το 2019 με Google Services από τον Κινέζο κατασκευαστή. Η διαμάχη Huawei με Νόναλντ Τραμπ μέχρι στιγμής βγάζει νικητή την Αμερική με το Nova 5T να είναι μόλις το δεύτερο “μεγάλο” λανσάρισμα της εταιρείας στην Ευρωπαϊκή αγορά μετα την σειρά P30 από τον περασμένο Μάρτιο.

Το Nova 5Τ θα κυκλοφορήσει Ελλάδα και Ευρώπη κανονικά με Google Play Store, Gmail, YouTube, Maps και τα υπόλοιπα πολύτιμα services και εφαρμογές της Google που κάνουν ένα τηλέφωνο δελεαστικό για αγορά. Η απόφαση της Huawei να βάλει στο συρτάρι το ισχυρό μοντέλο Mate 30 Pro καταδυκνύει ακριβώς αυτό, ότι Android smartphone χωρίς τις εφαρμογές της Google δεν μπορεί να έχει εμπορική επιτυχία.

Εύλογα κάποιος μπορεί να ρωτήσει, μα καλά πως μπορεί το Nova 5T που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο να έχει Google Services και τα Mate 30 Pro που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο να μην έχουν. Η απάντηση είναι ότι το 5Τ ήταν ένα μοντέλο που είχε “κατοχυρώσει” η Huawei πριν κυρήξει τον εμπορικό πόλεμο η Αμερική και θα μπορούσε ίσως να μην έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Έτσι όμως όπως ήρθαν τα πράγματα, έπρεπε κάτι να κυκλοφορήσει η Huawei αυτή την περίοδο μιας και τα P30 είναι στην αγορά εδώ και 6 μήνες χωρίς κάτι να έχουμε δει κάτι άλλο από τον Κινέζο κατασκευαστή πέρα από ένα νέο χρώμα για το μοντέλο P30 Pro αλλά και ασύρματα ακουστικά Bluetooth που αυτά δεν τα πιάνει το ban του Τράμπ.

Στα δικά μας τώρα, το Huawei Nova 5T έχει οθόνη 6.26″ FullHD+ FullView, επεξεργαστή Kirin 980, μνήμη RAM 6GB, ενσωματωμένη μνήμη 128GB, τετραπλή κάμερα 48MP + 16MP + 2MP + 2MP, μπροστινή selfie κάμερα 32 Megapixel, μπαταρία 3650 mAh με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και τρέχει Android 9 με EMUI 9.1. Όσοι το προπαραγγείλετε μέχρι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου θα πάρετε δώρο τα Bluetooth ακουστικά Huawei FreeBuds αξίας 99 ευρώ.

Από τον Όμιλο Huawei περιμένουμε ακόμα ένα μοντέλο smartphone αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, το Horor 9X.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MakisReloaded

Και απο που μπορουμε να το προπαραγγειλουμε??

Γιώργος

Θα υπάρξει έκδοση πιο φτηνή;

GiaFil

Μόνο καλά λόγια ακούω για αυτό το κινητό.
Και με την τιμή που έχει πλέον, δύσκολα έχει αντίπαλο.

Μαρία

Θα αναβαθμιστεί το συγκεκριμένο μοντέλο σε emui 10?

Μαρία

Ευχαριστώ πολύ. Συνεχίστε να μας ενημερώνετε με τα reviews σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.