Huawei P40 Pro: Έπιασε μόλις 482.457 πόντους στο AnTuTu

Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro: Έπιασε μόλις 482.457 πόντους στο AnTuTu

Προχθές η κινέζικη κατασκευάστρια παρουσίασε τα νέα της flagships Huawei P40, Huawei P40 Pro και P40 Pro+, μαζί με το έξυπνο ρολόι Watch GT 2e, το ασύρματο ηχείο Sound X, τα πρώτα έξυπνα γυαλιά, και νέες εκδόσεις του Watch GT 2. Σήμερα, έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα benchmark του P40 Pro στο AnTuTu.

Ενδιαφέρει επίσης: Huawei P40 και P40 Pro: Πιο φτηνά στην Γερμανία με περισσότερα, πιο φρέσκα δώρα

Το σκορ στο AnTuTu δεν εντυπωσιάζει

Σύμφωνα με το AnTuTu, το οποίο εντόπισε το score στη βάση δεδομένων του, το P40 Pro έπιασε 482.457 πόντους. Αναλυτικότερα, το AnTuTu αναφέρει ότι το Huawei P40 Pro έπιασε σε επίπεδο CPU 153.441 πόντους, GPU 173.021 πόντους, MEM 85.542 πόντους, και UX 70.453 πόντους.

Το P40 Pro είναι εφοδιασμένο με τον Kirin 990, τον τελευταίο flagship επεξεργαστή της εταιρείας. Οπότε, θεωρούμε ότι το score που σημείωσε στο AnTuTu είναι απλά ικανοποιητικό. Ειδικά αν το συγκρίνουμε με τις επιδόσεις του Xiaomi Mi 10 Pro το οποίο διαθέτει τον τελευταίο flagship επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 865, και σημείωσε 610.627 πόντους.

Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro: Έπιασε μόλις 482.457 πόντους στο AnTuTu

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Huawei P40 Pro έχει οθόνη 6.58 ιντσών OLED με ανάλυση 2.640×1.200 pixels και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Στο punch-hole υπάρχει μία κάμερα 32MP και ένας αισθητήρας 3D ToF. Στο εσωτερικό του smartphone υπάρχει ο Kirin 990 5G με τη Mali-G76, 8GB μνήμη RAM και 128 ή 256GB αποθηκευτικό χώρο.

Σε επίπεδο καμερών, το P40 Pro έχει τετραπλή πίσω κάμερα, με την κύρια στα 50MP με διάφραγμα f/1.9, μία ultrawide 40MP, έναν τηλεφακό 12MP με 5x οπτικό ζουμ και έναν 3D ToF. Τέλος, το smartphone έχει μπαταρία 4.200mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 40W και ασύρματης φόρτισης 27W.

Η απουσία Google Play από όλα τα νέα Huawei smartphones

Οι τιμές των νέων Huawei P40 θα λέγαμε ότι είναι κάπως “αλμυρές” για smartphones που δεν θα έχουν Google Play και κατά συνέπεια δεν θα έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο application store με τις περισσότερες Android εφαρμογές.

Και όταν λέμε Android εφαρμογές δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτές της Google όπως Gmail, Maps, YouTube, Photos, Chrome, αυτές δεν θα τις έχουν ούτως ή άλλως τα νέα Huawei P40 γιατι δεν τους επιτρέπεται από την Αμερική να χρησιμοποιούν τα Google Mobile Services (GMS).

Το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε αυτά τα πρώτα βήματα της Huawei χωρίς Google Mobile Services (GMS) – είναι η απουσία όλων των άλλων εφαρμογών για ένα σωρό συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα (smart cameras, smart watches, smart bands, έλεγχος σπιτιού και συναγερμού από απόσταση, συναγερμός αυτοκινήτου και έλεγχος από το κινητό, εφαρμογές.

Η απουσία του Google Play θα είναι σημαντική και για τους λάτρεις της φωτογραφίας μιας και – αρχικά τουλάχιστον – δεν θα έχουν πρόσβαση σημαντικές εφαρμογές των φωτογραφικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την σύνδεση της κάμερας τους με το smartphone τους.

Σήμερα δεν υπάρχουν επίσης οι εφαρμογές Adobe Lightroom, Snapseed, Filmic Pro, PhotoPills και άλλες. Τι θα γίνει και με τις αγορασμένες εφαρμογές και τα αγορασμένα games που χρησιμοποιούμε σήμερα στο Android smartphone μας; Δεν θα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο νέο μας Huawei smartphone; Εκτιμούμε ότι κάποιες από αυτές θα διατεθούν μελλοντικά και στο AppGallery της Huawei, πότε όμως;

Η Google βέβαια προειδοποιεί, να μην φορτώνουμε τα GMS services στα Huawei smartphones, αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που όποιος θέλει το παίρνει, δεν το μπορεί να το απαγορεύσει κανείς.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Πέρα από τα benchmarks, στα οποία ποτέ δεν βασίζομαι για να επιλέξω συσκευή, η απουσία των Google services χωρίς εναλλακτική της προκοπής είναι για εμένα don’t touch παράγοντας. Μπορεί να είμαι κολλημένος ή οπισθοδρομικός αλλά έχω συνδυάσει το Android με τη Samsung και μόνο σε αυτή πάω όταν δεν έχω iPhone (όπως τώρα π.χ.). Κάποτε που υπήρχε σοβαρός ανταγωνισμός από HTC και LG δεν είχα τη Samsung σε μεγάλη υπόληψη αλλά τώρα με τις σειρές A, S και τα Note παίζει μόνη της σε κάθε κατηγορία. Όσο καλή κάμερα και να βάλει η Huawei, αν δεν έχω Lightroom ή έστω Snapseed για να κάνω παιχνίδι, δεν μπορεί να με κερδίσει ως photography enthusiast.

xiaomistas

φοβερη καμερα, πολυ ομορφη οθονη με ασχημο nodge και δυστυχως οι επιδοσεις ειναι εξαιρετικα ελλιπεις σε σχεση με τον ανταγωνισμο..οχι οτι θα φανει ιδιαιτερα η διαφορα σε σχεση με αλλα flagships αλλα γιατι να μην πας σε ενα υπεροχο Oneplus..ή σε ενα οικονομικο και nodgless Redmi K30 Pro.. εχουν καλυτερο λειτουργικο αντεχουν στον χρονο και γενικα η εμπειρια χρησης ειναι απο τις καλυτερες εγγυημένα.. εκτος βεβαια και αν εισαι φωτογραφος

Gior89

Οπως ειπες κι εσυ…λογω καμερας.Και μπαταριας θα προσθετα σαν κατοχος p30 pro . Απο εκει και περα..οντως δεν θα καταλαβει κανεις διαφορα στις επιδοσεις εκτος αν παιζει τιποτα βαρια παιχνιδια κ αυτα ταυτοχρονα ξερω γω δν μπορω να σκεφτω κατι.Απ την αλλη για το λειτουργικο…ειχα Xiaomi…και γενικα εχω επαφη με Xiaomi…κανεις…ουτε κ εγω …δν ειναι ευχαριστημενος με το MIUI…ολο BUGS ειναι…σε σχεση με το EMUI που πραγματικα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα…ενω με το Xiaomi note 5 pro π ειχα (και συνεχιζει να εχει ο αδερφος μ)…ετρεμα σε καθε update για το τι θα συναντησω.Τωρα για αντοχη στο χρονο…ολα αυτα τα κινητα αντεχουν…αλλιως δεν θα κοστιζαν κ αυτα τα χρηματα…Θ αλλαζα το p30 pro μονο για καποιο oneplus…και αυτο δυσκολα εκτος εαν αποκτησουν επιτελους εξαιρετικη καμερα…οχι πως δν ειναι καλη…αλλα να πας απο το p30 pro σε καποιο oneplus…χανεις στην καμερα δεδομενα.Ισως στα λεφτα του p40 pro να ηταν εναλλακτικη το mi10 pro…αλλα σιγουρα χανει καποιος σε καμερα…και στο λειτουργικο (xiaomi…bugs)…..Τωρα για το θεμα των google services…και ετοιμα εχει εναλλακτικα store το κινητο (app gallery+amazon) και με apk τα περνας…η κανεις αυτο με το chat partner.Γενικα huawei=Καμερα + Μπαταρια….κορυφαια στην αγορα παντα….Τωρα αν καποιος παιρνει κινητο γιατι θελει να πιανει… Συνέχεια »

Panagiotis

Το έχουμε πει ότι ακόμα δεν είναι ετοιμα τα HMS και κυρίως το appgallery. Από την άλλη σε 2 λεπτά βάζεις όλες τις εφαρμογές χωρίς πρόβλημα. Ξαφνικά έγινε τόσο δύσκολο και ακατόρθωτο. Σίγουρα αλλιώς είναι να τα έχεις απευθείας από τo store αλλά εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου. Όσο για τα benchmarks και τους αριθμούς το θεωρώ τελείως άχρηστο. Όλα σε αυτά την κατηγορία πάνε σφαίρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.