Huawei P9: Έχει καταφέρει να πουλήσει 6 εκατ. κομμάτια

Το Huawei P9 ανακοινώθηκε τον Απρίλιο με ένα από τα highlights του να είναι η dual-camera στην πλάτη, η οποία φέρει την υπογραφή της Leica. Το smartphone κατάφερε να πάρει τίτλο του καλύτερου smartphone στα ευρωπαϊκά βραδεία EISA, ενώ τα πηγαίνει εξίσου καλά σε πωλήσεις.

Η Huawei είχε ανακοινώσει πως κατάφερε να αποστείλει 2.6 εκατ. Huawei P9 και Huawei P9 Plus μέσα στις 6 πρώτες εβδομάδες που ξεκίνησε η διαθεσιμότητα.

Αυτή τη φορά έπιασε πολύ μεγαλύτερο στόχο, καθώς ανακοίνωσε πως έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια Huawei P9 παγκοσμίως. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το Huawei P9 Plus, επομένως καταλαβαίνουμε πως τα 6 εκατ. αφορούν μόνο στο P9.

Η Huawei αναφέρει ότι οι χρήστες της εκτιμούν τα ενσωματωμένα επαγγελματικά εφέ όπως “artistic black and white images” και το “bokeh effect” όταν χρησιμοποιείς την διπλή κάμερα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Leica.

Διαβάστε επίσης: Huawei P9 σε κόκκινο και μπλε χρώμα [IFA 2016]

huawei p9 sales, Huawei P9: Έχει καταφέρει να πουλήσει 6 εκατ. κομμάτια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Εκτιμώ πολύ τη Huawei ως προς το design των ναυαρχίδων της αλλά υπάρχουν δύο λόγοι που δεν με αφήνουν να γυρίσω πίσω σε αυτή :

Πρώτον δεν φορά amoled οθόνη με την οποία τεχνολογία είμαι πωρωμένος ( δεν συγκρίνω το αν είναι καλύτερη overall από την ips, απλά στο κινητό χρησιμοποιώ πολύ μαύρο οπότε καταλαβαίνετε) και δεύτερον γιατί ενώ προοδεύει στην κάμερα, δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε επίπεδα Samsung όσο αφορά τον χαμηλό φωτισμό.

Τη μειωμένη ταχύτητα επεξεργαστή σε σχέση με τους ανταγωνιστές δεν την υπολογίζω τόσο γιατί επίπεδα benchmark άνω των 70000 μου φτάνουν μια χαρά. Amoled τεχνολογία οθόνης και όσο το δυνατό καλύτερη κάμερα είναι τα 2 top κριτήριά μου.

Α ξέχασα και κάτι άλλο : Στο P6 που είχα πριν λίγα χρόνια είχα απογοητευτεί με το GPS που έχανε συχνά σήμα κατά την οδήγηση. Δεν ξέρω αν αυτό το βελτίωσε στα επόμενα P.

Ιωάννης jb

Αλλού κ αλλού ξέρουν να λένε για μεγάλα πάνω κ κάτω περιθώρια… Εδώ στο p9 που δεν έχει στέρεο ηχεία τα 145 χιλιοστά ύψος πως δεν σχολιάζονται αρνητικά??? Είναι να απορεί κανείς..
Τεσπα ήταν αναμενόμενο να πουλήσει… Εγώ περισσότερα περίμενα…
Ολόκληρη σκαρλετ γιοχανσον έβαλαν να το διαφήμιση….
Με τη διπλή κάμερα μας πριξαν…
Johnwave… Έχω δεί την οθόνη κ είναι τέλεια νομίζω δεν είναι σοβαρός λόγος αυτός..
Κ τα bencmarks????
Στο geekbench είναι νούμερο 1… 6.5 χιλιάρικα πιάνει κ άλλα εκατό στο antutu…
Εξαιρετικά σκορ!!!!

Thanoslam

Πάντως το μπροστά μέρος της οθόνης η εικόνα άμα δεν είχε την κοπέλα λες και βλεπω το iPhone 6s. Ακόμα και εκεί αντιγραφή.

Gvirginia

Το μόνο που είναι να απορεί κανείς, είναι ο συσχετισμός του ύψους της συσκευής με τα περιθώρια…

liris11

Κοίτα εχω το p9 και ειναι το καλύτερο τηλ που ειχα .ειχα παλιά iPhone 4 meta lgg2 για 2 χρόνια τέλειο .μετα Samsung galaxy s6 plus .@Ιωάννης δεν έχει τα περιθώρια του ζ5 κ άλλωστε ειναι 6.9 χιλιοστά λεπτο με 3000 μιλ αμπ μπαταρία και η κάμερες πίσω δεν εξέχουν κ όσο για στέρεο ηχεία k super amoled εχει το p9 plus και force touch

Ιωάννης jb

@liris11.. Για το p9 μιλάμε όχι για το p9 plus..
Το z5 έχει 146 χιλιοστά + στέρεο ηχεία + αδιαβροχοποιηση + κραξιμο για τα περιθώρια του
Το p9 έχει 145 χιλιοστά + τίποτα από τα παραπάνω

Φωτης

Για μενα η καλυτερη σειρα στα huawei ειναι η mate..Το mate 8 ειναι εξαιρετική συσκευή που εννοείτε ειναι μέσα στα 5 Τορ κινητά της αγοράς..Την καμερα να κανουν λιγο καλυτερη γιατι δεν ειναι σε επιπεδα οπως οι άλλες ναυαρχιδες κ δεν εχει να φοβηθεί τιποτα..Γιατι πανε σφαίρα πραγματικα κατασκευή απίστευτη οθονη πλέον απο τις πιο καλές κ αυτονομία Αντε γεια!!!

liris11

@Ιωάννης το p9 plus το ανέφερα για το στέρεο και τη αμολεντ όπως είπε κ ενας φιλος απο πάνω .για να αναφέρω οτι η Huawei κινητά για όλα τα γούστα κ οσο για το αδιάβροχο για μένα μου φαίνεται τέλειος περιττό δηλαδή τη να το κάνω αν δεν μπορώ πχ να βγάλω φωτο με αυτο στη θάλασσα κ +ότι αν δεν αναπνέει το κινητό ανεβάζει θερμοκρασίες κ κάτι άλλο η σονυ σου παρέχει εγγυήσει αν σου παρει νεράκι η όπως η Samsung και το p9 ειναι πιο κοντο αλλα και πιο λεπτό

liris11

^^^ απο το ζ5 τεσπα σονυ δεν είχα ποτε οπότε δεν έχω εμπειρία χρήσης .ο καθένας με ότι τον καλύπτει . Και κάτι άλλο μην φαντάζεστε με τής μάρκες κινητόν εταιρείες ειναι τα λεφτά μας θέλουν εμενα πχ μου αρέσει που lg sony Samsung huawei ktl παίζουν στην λεπτομέρεια ετσι θα ρίχνουν πιο εύκολα της τιμές για εμας τούς καταναλωτές .φιλικά παντα

liris11

Sony 146 .72. 7.3 kai 2900 mah battery p9 145. 70.9 . 6.9 kai 3000 mah battery η διάφορες ειναι εμφανές νομίζω ..για να μην και για το iPhone που στα περιθώρια του τρέχει ς τετρακόσιαρι!!!

Darth

@JohnWave βασικά είναι ο μόνος λόγος που ακόμη προτιμώ την huawei ειναι η καλές οθόνες τους (ακόμη και amoled είναι καλιμπρασισμενες στα επίπεδα της ips σχεδον (p9 plus) συχαίνομαι πραγματικά την τσοντο απεικονιση της amoled οταν είναι σε profile τύπου samsung (προφιλε εντυπώσεων λέγεται)

JohnWave

@Ιωάννης jb, όχι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει από κοντά την οθόνη του P9 αλλά έχω διαβάσει τις μετρήσεις της και βάσει αυτών δεν θα φτάνει το απόλυτο μαύρο που λατρεύω στις amoled. Για τα benchmarks του επεξεργαστή είπα αυτό που λες, ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα το αν το P9 πιάνει 95000-100000 antutu και το S7 ή όποιο άλλο 130000. Γενικά όπως είπα το θέμα μου είναι η τεχνολογία οθόνης και η κάμερα στο χαμηλό φωτισμό. @liris11, δυστυχώς για μένα το P9 plus είναι 5.5” και προτιμώ συσκευές πιο κοντά στις 5.0. Και το OnePlus 3 θα με κάλυπτε ίσως αλλά έλα που και αυτό είναι 5.5”. @Darth, γούστα είναι αυτά ως προς την απεικόνιση των χρωμάτων. Εμένα όπως ανέφερα μου αρέσει υπερβολικά η απείκονιση του απόλυτου μαύρου που έχουν οι amoled. Mαύρο abstract backround έχω στις αρχικές μου οθόνες, μαύρο θέμα έχω βάλει σε όλο το interface, μαύρο background σε dialer, επαφές, μηνύματα και όπου τέλος πάντων έχω αυτήν την επιλογή. Για να καταλάβεις, όταν πρωτοείδα τη lollipop ( την ασπρίλα) έφαγα φρίκη! :p Για να σου φέρω συγκεκριμένο παράδειγμα για το μαύρο, κατέβασε αν θες το wallpaper της αρχικής μου οθόνης που παραθέτω και… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

@liris11.. Για να τελειώσουμε το ζήτημα…
Εγώ θέμα με τα περιθώρια του p9 δεν έχω για άλλους μίλησα οι οποίοι μόνο εκεί που θέλουν τα λένε…

Για το μέγεθος των 2 συσκευών που λέμε νομίζω πως είναι χαζομαρα να λέει κάποιος ότι έχουν διαφορά στο μέγεθος…
Τα νούμερα έχουν διαφορά αλλά στην ουσία διαφορά δεν υπάρχει…

Ύψος 14.5 cm το ένα 14.6 το άλλο… Ένα χιλιοστό είναι σχεδόν αδύνατο να το καταλάβει το ανθρώπινο μάτι… Πρώτη μηδαμινή διαφορά ανάμεσα τους

Όπως είναι αδύνατο να καταλάβει και το πάχος, δλδ πιο είναι πιο παχυ όταν το ένα έχει 7 χιλιοστά κ το άλλο 7.2…. Μιλάμε για τρομακτικά μικρή διαφορά… Δεύτερη μηδαμινή διαφορά….

Ακόμα κ το 1 χιλιοστό για το οποίο είναι μεγαλύτερο το z5 στο πλάτος… είναι πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό…. Τρίτη μηδαμινή διαφορά..

Άρα βγάζουμε συμπέρασμα ότι στην ουσία έχουν ίδιο μέγεθος απλά το….
Z5 έχει στέρεο ηχεία… Αδιαβροχοποιηση κ κραξιμο για τα περιθώρια…
Ενώ το p9 δεν έχει τίποτα από αυτά…

Απλά τα πράγματα μη μου τα μπερδεύεις!!!
Έχω δίκιο έχεις άδικο…

liris11

Καλά πήγανε σε ενα κατάστημα και πιάστα και τα δύο στα χέρια σου και θα καταλάβεις διάφορα .. φιλικά .και το ζ5 μου αρέσει εμφανισιακά!!

Darth

@JohnWave χαχαχα εισαι ανθροπος του μαυρου!! εγω το αντίθετο παντου φωτεινά χρώματα κλπ το βράδυ το κινιτο μου σαν φακός ειναι οταν δουλευει χαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.